No, to tak, Mam pytanie: czy uważasz, że twój dmg z łuku był dobry?
Odpowiedź nie ma wielkiego wpływu na to, co zaraz przeczytasz. ;)
Heirloomój bodkin arrows, jeśli w ogóle cokolwiek. Dlaczego? Otóz spróbuj sobie ten build w następnym genie/na postaci dodatkowej (alt charze):
Level 30 (4 420 577 xp)
* Strength: 21
* Agility: 18
* Hit points: 56
* Converted: 8
* Ironflesh: 0
* Power Strike: 6
* Shield: 0
* Athletics: 4
* Riding: 0
* Horse Archery: 0
* Power Draw: 7
* Power Throw: 0
* Weapon Master: 6
* One Handed: 1
* Two Handed: 1
* Polearm: 1
* Archery: 156
* Crossbow: 1
* Throwing: 1
+ Warbow, Bodkiny (heirloomowane w nastepnym genie lub nieheirloomowane na alt charze)
6 power strike wystarczy, by mocno przywalić nawet bez WPFów z jakiejś broni. Agi wystarczające, by używać Warbowa z sensowną prędkością, a jego dmg + 7 pd (minimum w dzisiejszych czasach) wystarczy by zabijać. Odczujesz ogromną różnicę w dmgu pomiędzy moim a twoim obecnym buildem, jak tylko dobędziesz warbowa. Zawsze możesz używać Strong Bowa z tym buildem, dmg od PD zawsze trochę (28%) zwiększony, szybkość strzał delikatnie również.
LUB
Uwaga, teraz build, jak ja to nazywam, z deczka "hardkorowy". Jeśli chcesz używać, rezygnujesz z dodatkowej celności, ale sam mistrz poradników dla łuczników Kong Ming z c-RPG forum powiedział, że używa właśnie tego buildu:
Level 31 (8 892 403 xp)
* Strength: 27
* Agility: 15
* Converted: 12
* Power Strike: 1
* Athletics: 5
* Power Draw: 9
* Weapon Master: 5
* Archery: 149
uwaga, 27 str = kupa życia nawet bez if. Co prawda jedynie 1 PS, ale siła też troszkę dmg. Natomiast 9 PD - bajka jeśli chodzi o obrażenia z jakiegokolwiek łuku. Polecam oczywiście warbowa, chociaż strong bow tez moze być. Build wymagający poświęceń.
* Strength: 18
* Agility: 12
* Hit points: 53
* Converted: 8
* Ironflesh: 0
* Power Strike: 0
* Shield: 0
* Athletics: 4
* Riding: 0
* Horse Archery: 0
* Power Draw: 6
* Power Throw: 0
* Weapon Master: 4
* One Handed: 1
* Two Handed: 1
* Polearm: 1
* Archery: 128
* Crossbow: 1
* Throwing: 1
Pozwoli ci on podnieść warbowa i strzelać z PRAWIE taką samą ilością wpf jak na buildzie pod 30 lvl, więc zobaczysz, czy w ogóle chcesz używać silniejszego buildu.
I powtarzam, jeśli heirloomować łuk, to najpierw zrób test postacią zbudowaną jak powyżej, by zdecydować, czy lepiej niejako na dłużej związać się ze strong bowem (heirloomując go) czy lepiej heirloomować strzały i w następnym genie warbowa. Chodzi o to, że na twoim buildzie nie podniesiesz warbowa, wiec go nie wypróbujesz ani też nie masz mozliwosci heirloomowania go.
Pozdrawiam i przepraszam za niechlujny post, nie piszę z mojego komputera ;/