Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46516 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline getshot

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #270 dnia: Października 19, 2016, 17:55:34 »
    Pierwsze - jeśli to nie wpłynie na żadne funkcje gry, czy też tok wydarzeń jakie będą się działy i tylko "zresetuje" Borchę, to bardzo chętnie :)
    Drugi - ok dzięki. fajnie wiedzieć co i jak.
    Trzecie - z tego nie skorzystam, dzięki za info :)

EDIT - spotkałem Borchę ponownie i powiedział w dialogu że bardzo potrzebuje pracy i dołączył hehe :D dzięki, pierwszy punkt nie będzie potrzebny :)
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2016, 18:10:30 wysłana przez getshot »

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #271 dnia: Października 19, 2016, 18:27:24 »
    No proszę, tyle lat w tej grze a jeszcze coś nowego. Kiedyś za Jeremusem łaziłem przez jakieś 300 dni i nie zmienił on zdania

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Października 20, 2016, 08:28:14 »
    Bardzo mnie to cieszy, gdyż to jedyny tropiciel który nie gryzie się z resztą załogi :)

Jest jakaś metoda na szukanie kryjówek bandytów? Wiadomo że korsarzy nie problem znaleźć :) tajga czy tundra też da się znaleźć, tak samo jak ci z gór - trochę się za nimi pobiega i w końcu doprowadzą do kryjówki, leśnych od biedy też idzie dojechać, pustynia wielka, a i ciężko ich ganiać więc wszędzie ich pełno i ciężko znaleźć, ale w bólach da radę, tylko ci stepowi budzą moje zainteresowanie, raz znalazłem bez problemu, tam gdzie dużo się ich kręciło (dość logiczne), teraz mam zadanie, obiegłem z każdej strony obszar gdzie kręci się ich najwięcej, moja podróż po tym terenie wyglądała jak ogon w grze "snake" na nokii 3310 gdy już kończy się pole do poruszania, a mimo to nie widać nigdzie kryjówki, gdy oddalam się w różne strony od punku gdzie się kręcą, to żadnego z nich nie widać, więc raczej (chyba) tam tej kryjówki nie będzie.
    Jakieś podpowiedzi?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Października 20, 2016, 13:24:56 »
    Stepowi są na północ od Ichamuru, także na thm płaskowyżu. Leśni i pustynni rozsiedlają się dość randomowo

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Października 20, 2016, 17:52:28 »
    Okej, po tygodniu penetrowania mapy metr po metrze znalazłem ;p dzięki! byli tam gdzie opisałeś :) a powiedz mi jeszcze, czy zdarza się tak, że przy misji "odnajdź i zabij" zdarza się tak, że tego typa w wiosce w której ma być po prostu nie ma? objechałem wszystkie budynki dookoła, cały teren do granic i ani widu ani słychu typa

Offline einherjarPL

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #275 dnia: Października 20, 2016, 21:19:31 »
    Musisz poczekać z jeden dzień w wiosce
    "Wierz ze jest chrystus w twoim sercu, sluchaj mistrzu, nie pozwol na to aby priorytety poszly w pizdu"

https://www.youtube.com/watch?v=EpZx0yFpSX8

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Października 21, 2016, 06:44:03 »
    Nie musisz żadnego dnia czekać. On musi gdzieś być, prawdopodobnie po prostu gdzieś go przegapiłeś. Dopóki zadanie masz aktywne, on tam będzie siedział. Po prostu szukaj postaci która stoi i się nie rusza wcale, i nie jest starszym wioski ; )

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Października 21, 2016, 07:12:42 »
    Pojechałem robić coś innego, wróciłem po jakimś czasie i dalej go nie było. Wiem że czasami stoją przy jakimś wiatraku za wioską albo przy innym oddalonym budynku, tym razem jednak go nie znalazłem, zadanie przepadło, bywa :)
    A powiedzcie mi czy zauważyliście takie zjawisko? Jestem najemnikiem jednej z frakcji (nie wasalem) i w momencie gdy ta frakcja zawiera pokój czy rozejm kończąc tym samym wojnę, to wpada mi prawo do rządzenia. Ciężko powiedzieć ile, gdyż nie śledzę tej wartości. Bylem zaskoczony gdy pojawiło się takie info, wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Wy pewnie doskonale o tym wiedzieliście ale wole się upewnić :)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Października 21, 2016, 09:18:05 »
    Tak powinno być. Dodatkowo dostanies też takie jal zgodzisz się na pokój jako autonomiczny władca, lub wysyłając towarzyszy na misję. Dodatkowe style pointy za to jeśli to Ty zaproponujesz pokój i będzie on zaakceptowany

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Października 21, 2016, 18:00:38 »
    Wiedziałem że za wysyłanie towarzyszy i gdy zawieram pakt będąc władcą, trochę nie rozumiem czemu najemnik rośnie w siłę, gdy jego pracodawca kończy swoją wojnę :p

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Października 21, 2016, 20:49:38 »
    Takie uroki warbanda, nie wszystko tu jest zrozumiałe

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Października 22, 2016, 22:13:46 »
    Super sprawę "wymyśliłem", chociaż pewnie wyważyłem otwarte drzwi i jest to wszystkim wiadome hehe ale samemu na pewno to większa satysfakcja :)
    Uwolniłem więźnia mając na to misję i wpadło sporo relacji z dwoma lordami dzięki temu, ale gdy jest się wasalem da radę uwolnić tylko swoich. Więc grając jako wolny strzelec, nie będąc nawet najemnikiem - z każdą frakcją relacje są na 0 lub na + i można wejść do każdej lokacji bez problemu, oczywiście jeśli się ich wcześniej nie atakowało :)
    Biegam sobie przez miasta i zamki uwalniając lordów z więzień - w miesiąc mam kilku-kilkunastu przyjaciół, także w momencie założenia królestwa będę miał spore plecy.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Października 23, 2016, 09:43:48 »
    Samo uwolnienie nie daje Ci przyjaciela. Żeby zwiększyć swoje szanse na to że przejdzie na Twoją stronę lub puści Cię wolno musisz mieć  +15 do relacji. I z każdym +15 szansa minimalnie rośnie. Ważniejsza jest renoma i honor

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Października 23, 2016, 10:23:22 »
    Wiadomo :) renomy chcę osiągnąć 1000, a powiedz mi jest maksymalna wartość honoru? Za takie uwolnienie jest +7 do relacji, także dużo :) i fajna zabawa z żołnierzykami w zamku :)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Października 24, 2016, 00:02:16 »
    Nie mam pojęcia, 200 chyba? Ale jeśli się chce wygrać wojnę, to wtedy honor łatwo spada, bo trzeba też plądrować wioski i atakować słabsze oddziały