okej, więc mam drobne pytanie z wczoraj :) chciałem zwerbować do siebie jednego z npc, ale jestem tak zdolny że wybrałem opcję dialogową, po której się pogniewał - gdy z nim rozmawiam to odpowiada "udowodniłeś swoją rację, mam nadzieje że się cieszysz" plus minus coś takiego, w każdym razie - czy jak się przemieści do innego miasta po pewnym czasie i odszukam go ponownie, to czy ten foszek mu minie? opracowałem sobie team 8 bohaterów i byłoby smutno gdyby pogniewał się na zawsze ;p jest to Borcha czyli szlachetnie urodzony, nie wiem czy to ma wpływ na moje pytanie, lepiej podać pełne info :)
Nasunął mi się też zestaw pytań dotyczących pretendentów do tronu - jakie korzyści mamy z pomocy takim jegomościom? Czy taka osoba może z naszą pomocą zastąpić władcę frakcji na jego stanowisku? Jeśli tak, to jakie są tego konsekwencje? Co my z tego mamy, jak zmienia się polityka wojenna państwa, co na to lordowie danej frakcji? I co się dzieje z królem, gdy zostanie zastąpiony takim pretendentem (jeśli to możliwe), staje się lordem, opuszcza państwo? Dzięki z góry za wyjaśnienia :) postaram się również sam to sprawdzić, żeby nie być ostatnim leniem :)
Edit po raz trzeci - pytanie o rekrutów z wiosek i stosunki z wioską :) jak to wygląda? do pewnego momentu wraz ze wzrostem relacji rośnie ilość najniższych jednostek do rekrutowania, a potem rekrutujemy coraz wyższej klasy jednostki w coraz mniejszych ilościach? więc gdybym chciał rekrutować najniższej klasy jednostkę w jak największych ilościach, to jaki jest optymalny poziom stosunku z taką wioską?