Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46253 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #255 dnia: Lipca 30, 2011, 19:42:25 »
    no mają już około 20poziomu wszyscy. zawsze dostaje 3 ncp'ów i 3 rycerzy vaegirskich. no i ja. kurde nie jest lekko

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #256 dnia: Lipca 30, 2011, 19:48:25 »
    no mają już około 20poziomu wszyscy. zawsze dostaje 3 ncp'ów i 3 rycerzy vaegirskich. no i ja. kurde nie jest lekko

No nie wiem jakie Ty i twoi towarzysze macie wyposażenie, ale ja zawsze mam przy sobie tarczę i miecz (NPC'y to samo) i sam kładę ze 20 wrogów a pozostałych kosi reszta :)

Editvv Marszałka wybierają co jakiś czas więc wystarczy poczekać do kolejnych wyborów lub trzeba dostać się do niewoli ale to jest kiepski sposób ;).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2011, 19:54:58 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Lipca 30, 2011, 19:50:06 »
    no ja tez mam tarcze i miecz, reszta tak samo. ostatnio w takiej mgle walczylam ze nic nie widzialam. bede probowac do skutku. czy da sie cos zrobic zebym przestala byc tym marszalkiem?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #258 dnia: Lipca 31, 2011, 00:30:23 »
    Odłączyć się od królestwo, poczekać, zrobić rebelie...
    (click to show/hide)

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Lipca 31, 2011, 12:47:15 »
    a nie ma pokojowego rozwiazania? przeciez co jakis czas jest nowy wybierany. chyba co rok czy cos kolo tego. no to sie jeszcze pomecze...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #260 dnia: Lipca 31, 2011, 14:07:03 »
    Wybierany jest co nie udaną kampanie lub co kwartał.
    (click to show/hide)

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Lipca 31, 2011, 15:57:52 »
    aha. ok dzieki bardzo za informacje:)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #262 dnia: Lipca 31, 2011, 18:30:23 »
    a nie ma pokojowego rozwiazania?

Napisałem poczekać...
    (click to show/hide)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 13, 2011, 18:05:33 »
    Żeby zrezygnować z bycia marszałkiem, wystarczy udać się do naszego króla - podczas dialogu masz taką opcję, jak: "Chciałbym zrezygnować ze stanowiska marszałka" (czy coś w tym stylu).

Offline getshot

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #264 dnia: Października 18, 2016, 08:23:55 »
    Witam serdecznie wszystkich - Moderatorów, jak również Użytkowników.
    Po raz kolejny naszła mnie ogromna ochota aby odświeżyć ten świetny tytuł (Warband) :)
    Tym razem chcę wiedzieć jak najwięcej o grze i prawach którymi się rządzi - czytając ten temat (mam nadzieję że nie zostanę zrugany z powodu pisania w nim po tak długim czasie - to mój pierwszy post i zacytowanie interesującego mnie wątku wydało mi się najlepszym rozwiązaniem, jeśli zrobiłem coś niezgodnie z zasadami - poproszę o upomnienie) natknąłem się na zdjęcie "podręcznika" czy też "instrukcji" w języku polskim, ja takową posiadam po angielsku i zerkanie co jakiś czas w słownik kradnie mi część przyjemności z lektury.
    Tutaj moje pytanie - czy ktoś z Was posiada taki dokument w języku polskim i byłby na tyle uprzejmy aby mi go udostępnić? Będę ogromnie wdzięczny za pomoc :)
    Jeszcze raz serdecznie witam i wszystkim życzę udanego dnia!

Dobra...
    A teraz powiem wam jak jest w grze na serio.
    Pisze wszystko w Mount&Blade WARBAND Instrukcja !
    Każdy kto potrafi czytać i rozumieć zrozumie:
    (click to show/hide)

Mam nadzieję że to rozwieje wszelkie wątpliwości dotyczące umiejętności.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #265 dnia: Października 18, 2016, 12:58:56 »
    Jeśli masz jakieś pytania to po prostu zadaj je tutaj, instrukcja jest wyjątkowo lakoniczna i przydatne są z niej dwie tabelki, jedna o bonusie prędkości a druga to ta przytoczona przez Kalsa.

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Października 18, 2016, 14:10:48 »
    O kurczaki ale fajnie, ktoś tutaj jeszcze żyje :)
    Wiesz, na chwilę obecną pytań konkretnych nie mam - dużo przejrzałem zawartości forum i dowiedziałem się rzeczy, o których istnieniu nie miałem pojęcia, mimo że wielokrotnie się patrzyłem, to nie widziałem.
    Zgłoszę się jeśli coś będzie dla mnie niejasne :) a co do treści instrukcji - lubię lakoniczne treści, jeśli są czegoś dopełnieniem - instrukcje z ikei tez czytam hehe jak już coś robić to od początku do końca, ten typ tak ma :)
    dzięki za odpowiedź!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Października 18, 2016, 16:38:23 »
    Tyle że te instrukcje to mało praktyczne źródło wiedzy. Tu na forum masz kilka osób które w seri M&B spędziły tysiące godzin, wiele z nich też sporo grzebało w plikach gry

Offline getshot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Października 19, 2016, 07:45:05 »
    okej, więc mam drobne pytanie z wczoraj :) chciałem zwerbować do siebie jednego z npc, ale jestem tak zdolny że wybrałem opcję dialogową, po której się pogniewał - gdy z nim rozmawiam to odpowiada "udowodniłeś swoją rację, mam nadzieje że się cieszysz" plus minus coś takiego, w każdym razie - czy jak się przemieści do innego miasta po pewnym czasie i odszukam go ponownie, to czy ten foszek mu minie? opracowałem sobie team 8 bohaterów i byłoby smutno gdyby pogniewał się na zawsze ;p jest to Borcha czyli szlachetnie urodzony, nie wiem czy to ma wpływ na moje pytanie, lepiej podać pełne info :)

Nasunął mi się też zestaw pytań dotyczących pretendentów do tronu - jakie korzyści mamy z pomocy takim jegomościom? Czy taka osoba może z naszą pomocą zastąpić władcę frakcji na jego stanowisku? Jeśli tak, to jakie są tego konsekwencje? Co my z tego mamy, jak zmienia się polityka wojenna państwa, co na to lordowie danej frakcji? I co się dzieje z królem, gdy zostanie zastąpiony takim pretendentem (jeśli to możliwe), staje się lordem, opuszcza państwo? Dzięki z góry za wyjaśnienia :) postaram się również sam to sprawdzić, żeby nie być ostatnim leniem :)

Edit po raz trzeci - pytanie o rekrutów z wiosek i stosunki z wioską :) jak to wygląda? do pewnego momentu wraz ze wzrostem relacji rośnie ilość najniższych jednostek do rekrutowania, a potem rekrutujemy coraz wyższej klasy jednostki w coraz mniejszych ilościach? więc gdybym chciał rekrutować najniższej klasy jednostkę w jak największych ilościach, to jaki jest optymalny poziom stosunku z taką wioską?
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2016, 09:51:07 wysłana przez getshot »

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Października 19, 2016, 17:43:37 »
    Pierwsze - niestety już nic z tym nie zrobisz. Bohater odpada z Twojej paczki, chyba że z użyciem Menu Cheatów. Jeśli się na to zdecydujesz to mogę wytłumaczyć co i jak.

Drugie - jeśli przyjmiesz ofertę pretendenda, dołącza on do Twojej hulajpartii jak inny NPC. Gdy podbijasz, zamki trafiają do frakcji Nazwa Frakcji (Rebelia) . Możesz przekonywać wrogów z tej frakcji do przejścia na "właściwą" stronę, co powoduje że łatwiej jest ich przeciągnąć niz innych lordów. Gdy już ppdbijesz wszystkoe ich ziemie, a król straci połowę wasali to nastąpi sytuacja w której rebelia się kończy, pretendent opuszcza Twój oddział i staje na czele kraju który zdobyłeś. Pozostają Ci tylko ziemie które przypisaleś sobie podczas podboju. Przegrany władca znika z gry, jedynie w raportach postaci znajdziemy notkę że opuścił on Carladię. Frakcja będzie prowadziła taka samą politykę jak poprzednia, jedynie zmienioną przez możliwie delikatnie inne ziemie i skład wasali.

Trzecie - Relacje z wioską na poziomie 20 powinny być wystarczająco efektywne. Jeśli chcesz to mogę podlinkować Ci program który pozwala na edycję wszelakich rzeczy jak np. to ile stosunków dostaniesz za dane zadanie, ile miejsc w oddziale daje Ci każdy punkt charyzmy, ile charyzma daje morali etc.