Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46256 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #240 dnia: Sierpnia 30, 2010, 19:47:25 »
    Jeśli nie ma z tą frakcją wojny (np właśnie podpisał pokój) to wystarczy, żeby troche poczekał...

Offline Degren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #241 dnia: Sierpnia 30, 2010, 19:56:05 »
    Ęęę... widocznie khergici mnie nie lubili bo jak mnie pokonali i Baheshtura pojmali to musiałem im odbić zamek, żeby go wypuścili. No raczej mnie.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Października 07, 2010, 21:03:49 »
    Jakim skrótem przestawia się oddziały i NPC w swojej armii.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #243 dnia: Października 08, 2010, 06:15:35 »
    A mógłbyś dokładniej powiedzieć o co chodzi? Bo na razie to pytania nie za bardzo rozumiem.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Października 08, 2010, 10:09:12 »
    Nasza armia składa się z jednostek niezależnych[np Jeremus, Bunduk, Lezalit] i innych oddziałów[np husklarowie, swadanscy zbrojni].  Po kliknięciu w zakładkę oddziały, po prawej stronie ekranu pojawi Ci się liczebność i skład kompanii. Teraz ja szukam skrótu klawiszowego, który umożliwi mi ułożenie kolejności w moim wojsku. Chce np żeby Husklarowie byli pierwszym oddziałem a za nim znajdowali się NPC.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #245 dnia: Października 08, 2010, 12:28:04 »
    Nasza armia składa się z jednostek niezależnych[np Jeremus, Bunduk, Lezalit] i innych oddziałów[np husklarowie, swadanscy zbrojni].  Po kliknięciu w zakładkę oddziały, po prawej stronie ekranu pojawi Ci się liczebność i skład kompanii. Teraz ja szukam skrótu klawiszowego, który umożliwi mi ułożenie kolejności w moim wojsku. Chce np żeby Husklarowie byli pierwszym oddziałem a za nim znajdowali się NPC.

Po co Ci skrót klawiszowy? Do tego służą przyciski "w góre" lub "w dól".

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #246 dnia: Października 08, 2010, 15:10:27 »
    Tak, ale mu chodzi o ustawienie już w bitwie, a nie kto ma większą szansę, że się w niej znajdzie. Otóż musisz kliknąć na ikonę określającą daną grupę i wybrać inną lub zmienić nazwę. Potem już tylko dorzucasz inne jednostki do danej grupy. Np:
    Nordycki huskarl jest przyporządkowany do grupy o nazwie "piechota". W menu oddziału gdy najedziesz na huskarlów to wyświetla się to w prawym, dolnym rogu od obrazka. Klikasz na ikonkę "piechota" i wyświetla ci się menu grup: piechota, strzelcy, kawaleria, grupa 1, grupa 2 itd. Kolejność grup odpowiada kolejnym liczbom na klawiaturze. Przypominam, że "0" oznacza wszyscy, więc nie można do niego nic przyporządkować. Wybieramy grupę, której klawisza chcemy używać by ją wywołać np. "4". Zmieniamy nazwę grupy na np. "huskarlowie". Zamykamy menu. Później w bitwie musimy już tylko ustawić odpowiednie grupy za pomocą komend np. "huskarlowie" 10 kroków do przodu, "piechota" utrzymaj pozycję, "łucznicy" 10 kroków w tył, rozluźnić szereg.
    "Dobre rady pana ojca" :P : Jeśli chcemy rozpocząć ustawianie oddziałów na samym początku należy wydać wszystkim rozkaz "utrzymać pozycję!". Inaczej wojska rozbiegną się i będzie zamieszanie.
    Myślę, że wszystko jasne.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2010, 18:50:03 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Lipca 29, 2011, 18:56:27 »
    nie wiem czy to dobre miejsce na zadanie tego pytania.. czy jest jakis sposob zeby podczas oblegania zamku lord ktorego zabralam ze soba wzial w nim udzial?? bo niby jest w poblizu i czeka ale walcze zawsze sama. prosze o odpowiedz

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #248 dnia: Lipca 29, 2011, 20:14:08 »
    Jedyne co jest do tego potrzebne to to, by byl wystarczająco blisko obleganego miejsca, jak już bedzie panel gdzie pisze m.in. Poprowadź swoje oddziały itd. To w lewym dolnym rogu bedzie pisać np. Książę Kurnias dołącza do bitwy po twojej stonie... , a jeżeli to wróg to pisze ...po stronie wroga, i jest jeszcze wyjście, być może to ty prowadzisz wojnę z danym królestwem a nie twój kraj, a w takim wypadku twoi Lordowie ci raczej nie pomaga, bo to nie ich wojna
    (click to show/hide)

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Lipca 30, 2011, 00:26:26 »
    To zależy czy to ty oblegasz czy ciebie oblegają lub czy idziesz z pomocą obleganym. Jeżeli ty oblegasz i masz towarzystwo to dołączy do ciebie twój sojuszniczy lord. W pozostałych przypadkach które wymieniłem to najpierw sojusznik musi dotłaczać do bitwy a po nim ty i wtedy będzie razem z tobą walczył.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #250 dnia: Lipca 30, 2011, 11:12:25 »
    Jesli ma się wysoki poziom relacji z w/w lordem i jest sie z nim w 1 królestwie, to można go poprosić o to, żeby zaatakował twierdze, przy której stoicie.

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Lipca 30, 2011, 11:44:54 »
    gram w to od ponad roku wiec wiem o co chodzi. kaze mu isc za soba a gdy atakuje zamek to stoi. w ogole w warbandzie jest to wszystko skomplikowane. w podstawce zawsze sie dolaczali do bitwy a teraz lipa. i nie ma opcji zaatakuj zamek, co najwyzej wioske..

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #252 dnia: Lipca 30, 2011, 13:08:32 »
    Opcja ataku na zamek jest na 100% tyle, że lord musi rozpocząć szturm a my się dopiero dołączamy. Chociaż zdarzało mi się że nawet gdy to ja szturmowałem twierdzę to inni się przyłączali (chyba marszałkiem byłem wtedy)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline dariaczacha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Lipca 30, 2011, 16:15:26 »
    no ja tez jestem marszalkiem. problem w tym ze nie moge zadnej kampanii prowadzic bo sie nie zlatuja lordowie, a jak ja oblegam w towarzystwie lorda to walcze sama. jeszcze mam nowy problem. dostalam zadanie zniszczyc kryjowke korsarzy nan brzegiem morza tylko ze nas jest 7 a oni bez przerwy sie pojawiaja i nie moge skonczyc misji

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #254 dnia: Lipca 30, 2011, 19:38:22 »
    Korsarzy ciężko wybić przy słabym wojsku. Musisz mieć kilku dobrych wojaków a najlepiej paru NPC'ów z dobrym wyposażeniem tak aby wytrzymali starcie z ok 40-50 przeciwnikami. A co do tych oblężeń to nie wiem czy to nie zależy od modyfikacji (w native już dawno nie grałem) .
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5