Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46260 razy)

Opis tematu:

Offline juraszka93

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #195 dnia: Sierpnia 15, 2010, 09:19:31 »
    czyli opcja 2. - po kilku dniach od wypuszczenia staną się wasalami innych frakcji.

A co się stanie z Królem Rhodoków? On też zostanie czyimś wasalem?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #196 dnia: Sierpnia 15, 2010, 11:01:53 »
    On odejdzie precz ;p
    (click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #197 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:24:54 »
    5. Czity? Daruj sobie, do czego wy ludzi namawiacie? Jeśli zdobyłeś wszystkie miasta i zamki wroga, to trochę potrwa aż dostaniesz komunikat, że frakcja została zniszczona. U mnie trwało to ok. tydzień, może półtora. (Zdążyłem jeszcze podpisać z nimi traktat pokojowy i zainkasować 12 tysięcy ;)) Nic się nie bój, wszystko w swoim czasie. Jak chce Ci się za nimi (pozostali lordowie) uganiać, to łap ich i wsadzaj do lochów, będziesz miał pewność, że się nie podniosą ;)
    Do niczego nie namawiam, tylko przedstawiam wszystkie dostępne opcje graczom, którzy lubią łatwą grę. Zresztą podkreśliłem jezeli ktoś CHCĘ, nie pisałem "To jedyne wyjście musisz tak zrobić" tylko informuje.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:05:09 »
    5. Czity? Daruj sobie, do czego wy ludzi namawiacie? Jeśli zdobyłeś wszystkie miasta i zamki wroga, to trochę potrwa aż dostaniesz komunikat, że frakcja została zniszczona. U mnie trwało to ok. tydzień, może półtora. (Zdążyłem jeszcze podpisać z nimi traktat pokojowy i zainkasować 12 tysięcy ;)) Nic się nie bój, wszystko w swoim czasie. Jak chce Ci się za nimi (pozostali lordowie) uganiać, to łap ich i wsadzaj do lochów, będziesz miał pewność, że się nie podniosą ;)
    Do niczego nie namawiam, tylko przedstawiam wszystkie dostępne opcje graczom, którzy lubią łatwą grę. Zresztą podkreśliłem jezeli ktoś CHCĘ, nie pisałem "To jedyne wyjście musisz tak zrobić" tylko informuje.

Ale to i tak wkurzające jak w co drugim Twoim poście widać te przeklęte "czity". Szkoda że propagowanie czitów nie jest tak zakazanie jak piractwa...:D

Jeżeli ich wypuścisz to przejdą do różnych frakcji (może do twojej ;p) i wtedy ich poszukasz i możesz przeciągnąć na swoją stronę :) Ale za każdego zwerbowanego wasala odejmują Ci stosunki z królem (-3)

Jeśli ich wypuści, a potem zniszczy frakcję (zajmie ostatnie miasto) to Ci lordowie wypną się na niego. Żaden nie przejdzie do niego choćby go kochał i miał 9/10 mapy.
    Jeśli zwerbuje. Jeśli lord zdradza frakcję to nic się nie stanie. Zresztą, kto się przejmuje królami?:D Nie da się ich zwerbować więc są bezużyteczni.

czyli opcja 2. - po kilku dniach od wypuszczenia staną się wasalami innych frakcji.

Zniknie. Mam Gravetha w niewoli i nie mogę z nim nic zrobić bo tak po prostu nie mogę wyciągnąć go bo jak? A gdy nie ma frakcji nikt nie proponuje okupu. Ehh... ale przynajmniej strażnik więzienny ma kogo torturować.:D
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:47:27 »

Ale to i tak wkurzające jak w co drugim Twoim poście widać te przeklęte "czity". Szkoda że propagowanie czitów nie jest tak zakazanie jak piractwa...:D

Jeżeli ich wypuścisz to przejdą do różnych frakcji (może do twojej ;p) i wtedy ich poszukasz i możesz przeciągnąć na swoją stronę :) Ale za każdego zwerbowanego wasala odejmują Ci stosunki z królem (-3)

Jeśli ich wypuści, a potem zniszczy frakcję (zajmie ostatnie miasto) to Ci lordowie wypną się na niego. Żaden nie przejdzie do niego choćby go kochał i miał 9/10 mapy.
    Jeśli zwerbuje. Jeśli lord zdradza frakcję to nic się nie stanie. Zresztą, kto się przejmuje królami?:D Nie da się ich zwerbować więc są bezużyteczni.

Zniknie. Mam Gravetha w niewoli i nie mogę z nim nic zrobić bo tak po prostu nie mogę wyciągnąć go bo jak? A gdy nie ma frakcji nikt nie proponuje okupu. Ehh... ale przynajmniej strażnik więzienny ma kogo torturować.:D
    Piszę o tym często bo to najczęstszy, sposób na rozwiązanie problemów innych graczy, czego nie popieram jak już pisałem, jeżeli Ciebie to wkurza udaj się na terapię albo weź melisę bo tu jest wolność słowa, o cheatach w przypadku tej gry mogę pisać.

Wracając do wątku- jeżeli przejdą do innej frakcji to raczej można ich zwerbować, tak mi sie wydaję.

www.pustamiska.pl

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:05:48 »
    Mój terapeuta się zabił.:D Melisę... już całą z mojego miasta wykupiłem. A na serio. Wkurzające jest to że jak się czyta wątki to jakby się czytało "Poradnictwo do spraw czitów". Tak, samobójstwo też rozwiązuje szybko i łatwo wszystkie problemy, ale chyba nie często je stosujesz, albo jesteś nieudolny żeby się powiesić. Nie, to nie jest agresywny post, ani nie namawiam do samobójstw, po prostu "on zaczął".:)
    Nie popierasz? Hmm... Klakson nie popiera, ja nie popieram i multum innych graczy. Ty propagujesz. To tak samo jakbyś miał na sobie swastykę i nie popierał nazizmu.
    Wolność słowa? Nie. W końcu o piractwie nie można pisać, nie można nikogo obrażać, ani inne zabawki (nie chce mi się otwierać regulaminu forum). Wolność słowa to kłamstwo.;)

Obiecuje już nie offtopować.:)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #201 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:33:21 »
    Sprawa cheatów jest indywidualna , nie bądźcie hipokrytami , to nie jest temat na tego typu wywody . Skupcie się na pomocy innym niż naskakiwać na siebie .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2010, 15:48:04 wysłana przez BodziuRat »
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:49:40 »
    Degren- czemu porównujesz to do samobójstwa to 2 równie skrajne, rzeczy porównać być mógł samobójstwo do usunięcia gry wtedy też kończą się problemy. Noszę sfastykę? Ja cheatów nie popieram i nie używam, nazizmu nie popieram co napisałem już 2 razy…
    Jeżeli wszyscy podali już hipotezy to można podrzucić i taką myśl. Zawsze piszę w swoich postach najpierw uczciwe komentarze, a na końcu gdy albo wszyscy podali rozwiązania "legalne" to nie będe pisał tego samego co oni jeżeli mam takie samo zdanie bo to poprostu spam, jeżeli te opcje które popieram upadły to mogę wysunąć nieuczciwe rozwiązania na własną odpowiedzialność aby gracz wiedział i wątpie żeby użył w co szczerze wierzę.
    Mam nadzieję, że ten post Ci to wytłumaczył i teraz sądzę, żeby nie wyszło że przegrałeś napewno napiszesz :).
    W skrócie NIE popieram, ale każdy musi być uświadomiony, gdyby cheaty w tej gre byłyby zabronione chętnie bym też zganił wszystkich graczy co teraz też robię, wszystko idzie na ich własną odpowiedzialność, jeżeli np. rodzice Ci powiedzą o narkotykach i powiedzą Ci, że są złe ale niektórzy ich używają ale Cb ostrzegają żebyś wiedział to trochę inny przykład niż to ale nie chcę myśleć nad idealnym przykładem. Gracze sami jej użyją, ale ja ich niepopieram.
    Nie rozprzestrzeniam uświadamiam, że jest opcja, dla tych którzy lubią mieć łatwo.

Mam w niewoli Bojara co znim zrobić skoro ich państwo nie istnieję?

www.pustamiska.pl

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:57:38 »
    @wesch96
    Nic nie zrobisz , pozostanie w lochach . Miałem tak kiedyś 7 uwięzionych , podbiłem szybciej im królestwo  niż zostali wykupieni . Dziwna sprawa , że w grze nie można samemu wypuszczać więźniów a mogli by zrobić taki motyw , że przy uwalnianiu wzrasta honor i relacja z zatrzymanym [nie mówię o zadaniach].
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 15, 2010, 16:32:47 »
    @wesch96
    Nic nie zrobisz , pozostanie w lochach . Miałem tak kiedyś 7 uwięzionych , podbiłem szybciej im królestwo  niż zostali wykupieni . Dziwna sprawa , że w grze nie można samemu wypuszczać więźniów a mogli by zrobić taki motyw , że przy uwalnianiu wzrasta honor i relacja z zatrzymanym [nie mówię o zadaniach].

Sami uciekną jak i trochę ponosisz ze sobą ;)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Sierpnia 15, 2010, 16:35:48 »
    Mam nadzieję ;p

www.pustamiska.pl

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Sierpnia 16, 2010, 07:29:33 »
    Że też mnie męczysz, jakbym nie miał co robić...

Noszenie swastyki (przy okazji słownik nie boli sWastyka, nie sfastka) - propagowanie nazizmu
    W co drugim poście pisanie o czitach - propagowanie oszustw

Zauważ że ani razu nie napisałem że jesteś nazistą czy że nosisz swastykę. To był przykład. Kłócisz się z przykładami?:D Dlaczego porównuje dwie skrajne rzeczy... bo lubię? Nawet tępy załapie o co mi chodziło.
    Ja osobiście nie dopuszczam żeby inni bawili się kodami. Nigdy. Niech stracą oddział, niech wylądują na dołku, ale niech nie czitują bo później pójdzie taki na MP i będzie robił za jeszcze gorsze mięso armatnie niż ja jak zaczynałem. Tak, może Twoje gadanie o czitach jedynie informuje, ale to i tak w mniejszym stopniu propagowanie oszustw.
    Przegrałem? A w co graliśmy? Może w pinga? Ja nie gram, tylko piszę. I nie dlatego żeby wygrać, a jakbyś miał 100% racji to umiem się przyznać że przegrałem.
    Ale ty nie mówisz że czity są złe. Mówisz jak je stosować. I znów przykład nazizmu - nie mówisz że nazizm jest zły, tylko jak zabijać Żydów.

Co do bojara - zostaw go. Jak zaczną przechodzić do innych królestw to Oni też przejdą i dostaniesz za nich okup. Normalnie. Tylko cholernie długo to trwa. Te cielepy mogą po roku przejść.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Sierpnia 16, 2010, 11:01:03 »
    Ok dzięki, ale on coś nie ucieka żeby nie spamować dokończę na priv :)

www.pustamiska.pl

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #208 dnia: Sierpnia 16, 2010, 14:32:10 »
    @Degren : daruj już sobie te wywody bo zaczynasz się motać . Swastyka ma o wiele dłuższą historie i to nazisci zabsorbowali ją do własnej propagandy a wcale nie oznacza czegoś złego a wręcz przeciwnie . Jeśli o czymś się nie ma pojęcia to lepiej nie poruszać tematów w których można się zbłaźnić .
    Przepraszam za offtop . W końcu nie wytrzymałem ... :/

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Sierpnia 16, 2010, 14:35:57 »
    Swastyka to hinduski czy jakiś inny zazjatycki znak szczęścia tak ściślej.
    Już uciekł :)

www.pustamiska.pl