Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 11, 2010, 10:34:54 »
    Pierwszego sam nie wiem :P

Ale co do drugiego, ja kiedyś miałem opcje dialogową z towarzyszem, "wyślij wiadomość do wszystkich wasali z tego królestwa"  i poza kampanią coś o uczcie było o ile dobrze pamiętam :>
    (click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 11, 2010, 12:42:36 »
    daj aksamit, nieogarbowane skóry, konopie, gliniane naczynie, kurczaka, ser i jeszcze parę rzeczy się znajdzie co do skrzyni i swojego lorda który otrzyma lenno będziesz miał dostep do skrzyni, bodajże :) ale pewny nie jestem najlepiej zapisz i sam sprawdź ewentualnie wczytaj
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 13, 2010, 01:50:45 »
    @Klakson

1 : Ja utraciłem swoje "skarby" . Było to na poprzednich wersjach , bodajże 1.113 , później niczego nie wkładałem .
    1a : Jeżeli zamek nie należy do ciebie to dostępu do skrzyń nie ma .
    2: Pakujesz zapasy do spiżarni [żona] i czekasz na dogodny czas który pozwoli lordom przyjść na ucztę [ prowadzona kampania wojenna , przez co może się wydłużyć czas na te zadanie ]
    2a : Poziom wystarczający w Warbandzie jest jako "najlepszy" . Podczas rozmowy z żoną będzie opisywać czego jest w wystarczającej ilości a czego zabraknie . Najciekawsze jest to , że te żarełko nie znika z spiżarni . Nie wiem czy miałem buga , ale 2x grałem na rożnych wersjach i zawsze spiżarnia na full po ucztach .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 13, 2010, 02:42:02 »
    Bodziu, czyli mówisz, że lepszej biby się nie da zrobić, niż wystarczająca? Dostałem za nią 22 renomy, a czytałem, jak ktoś tam wcześniej się chwalił 80pktami.. Od czegoś to chyba zależy, nie? (poza tym zdałoby się, żeby ktoś na tą bibkę przyjechał, a nie raptem dwóch lordów..)

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 13, 2010, 04:20:36 »
    Zależy od ilości lordów na uczcie . Trzeba mieć jak najlepsze relacje z jak największą ilością lordów i wtedy cała chmara przyjedzie . Kiedyś byłem po stronie Sułtanatu , żona Zandina , z lordami relacje na high , w niektórych przypadkach 100 [zabrakło skali ] i tylko z jednym byłem na minusowym . Dzięki temu przyjeżdżali do mnie wszyscy i za każdym razem w zamku [mieście] podchodziłem z osobna do każdego na "bajere" i na dzień dobry dostawałem plusy za -"wznieśmy kielich wina za gospodarza"[czy coś takiego] . Po zakończeniu uczty [wypełnienie zadania] dodatkowo wzrastały moje punkciki u każdego lorda który był na imprezce .
    Renomy to nawet nie sprawdzałem bo w sumie to tylko na początku gry [oddział 10 luda] lub w ekstremalnym oblężeniu 1200 wroga na 400 moich , brali mnie do niewoli , raptem 3 lub 4 razy . A tak każdą bitewkę wygrywałem więc i renoma szła do góry w szaleńczym tempie , nie wspominając o zadaniach itp. Najwięcej renomy zbija się na likwidowaniu kryjówek bandytów , korsarzy etc. oraz uwalnianiu lordów z więzień .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 13, 2010, 09:49:15 »
    I na turniejach. 20 pkt. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 13, 2010, 12:06:55 »
    Ja raz zrobiłem ucztę mimo że z lordami miałem od 20-50 (bo zawsze pomagałem im w bitwach np. ich 200 na 600.
    I ze wszystkimi stosunki wzrosły o 5 chyba, chciałem tylko zobaczyć jak to działa :), tu trzeba walczyć, a nie grać w simsy.
    Co do znikającego jedzenia to ze wszystkiego co ma liczebniość x/y to zawsze ubywa trochę x np. ser 29/30

www.pustamiska.pl

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 14, 2010, 15:42:35 »
    Jeśli jesteśmy przy ucztach to ja zadam pytanie. Organizuję ucztę i dostałem od męża który jest w innym zamku zadanie, przewieść jedzenie na ucztę w stolicy. Przewiozłem jedzenie do miasta, okazuje się że kufer w mieście jest mniejszy od spiżarni na zamku, mam w stolicy zaznaczone że jest uczta i co dalej. Lordów jeszcze nie ma ale może przyjadą lub im rozkażę przyjechać i do wykonania zadania mam 28 dni. Kiedy zadanie zostanie zaliczone i czy uczta będzie trwała 28 dni.
    Nie będę mógł cofnąć czasu dlatego teraz się pytam nim coś zepsuję.
    Jak mamy własne państwo to jaki mamy wpływ na marszałka?
    1) Czy może on wywołać wojnę bez naszej wiedzy?
    2)Czy możemy nim rozkazywać tak samo jak Lordami, czy robi co chce.
    3)Czy jak rozkaże marszałkowi np. iść za mną to jak on pójdzie to automatycznie wszyscy lordowie którzy z nim byli też za mną pójdą?
    4)Jak lordów zebrać do kupy? Jak nie mieli lenn to wszyscy byli w jednym miejscu, a jak każdy dostał kawałek ziemi to trudno ich znaleźć przez to na wojnach nadal często walczę sam.
    Prowadzę wojnę ze Swadią problem jest taki że jej już nie ma.
    5) Kiedy państwo przestanie istnieć? Króla ani żadnego Lorda już nie mam w więzieniach. Może powinienem pakt pokojowy podpisać.
    6) Jaki wpływ w grze ma honor?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Sierpnia 14, 2010, 17:21:31 »
    Co do uczt trwa parę dni.
    Ad.1 Ty masz władzę nad jego działaniami
    Ad.2 Patrz wyżej
    Ad.3 Nie musisz zwołać kampanie aby poszli wszyscy.
    Ad.4 Masz opcje w oknie dialogowym z bohaterem albo ministrem "Zwołaj wszystkich lordów na następną kampanię wojenną" czy coś takiego.
    Co do swadii jeżeli już jesteś na maxa zdeterminowany włącz cheaty i CTRL+T zobaczysz wszystkie oddziały i okaże się czy jeszcze jakiś lord jest.
    Ad.6 Ja mam 170 i też nie wiem po co ale podejrzewam, że do przekonywania lordów na swoją stronę i chyba biorą to pod uwagę.

Mam nadzieję, że pomogłem :)

www.pustamiska.pl

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Sierpnia 14, 2010, 18:09:25 »
    6.Biorą to pod uwagę. A poza tym im masz tego więcej tym bardziej cię lubią np: masz u lorda 20 0-honoru to nie masz go w przyjaciołach jeśli masz honoru 200 to raczej tam się znajdzie...

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Sierpnia 14, 2010, 18:50:37 »
    5. Czity? Daruj sobie, do czego wy ludzi namawiacie? Jeśli zdobyłeś wszystkie miasta i zamki wroga, to trochę potrwa aż dostaniesz komunikat, że frakcja została zniszczona. U mnie trwało to ok. tydzień, może półtora. (Zdążyłem jeszcze podpisać z nimi traktat pokojowy i zainkasować 12 tysięcy ;)) Nic się nie bój, wszystko w swoim czasie. Jak chce Ci się za nimi (pozostali lordowie) uganiać, to łap ich i wsadzaj do lochów, będziesz miał pewność, że się nie podniosą ;)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #191 dnia: Sierpnia 14, 2010, 19:00:58 »
    Najfajniej (ale sie rzadko zdarza) pozbawic frakcję miast i zamków, a potem jakos z nimi zawrzec pokój... w modzie Calradia XVI Century lordiowie Khergiccy latali po tym lasku koło Praven... i nic nie maja tylko wojsko :D

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Sierpnia 14, 2010, 20:52:41 »
    @matigeo : W powyższym poście napisałem, że ja coś takiego zrobiłem ;) Wystarczyło iść do miasta, a zadanie już tam na mnie czekało ;)

Offline juraszka93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Sierpnia 14, 2010, 22:48:38 »
    Stworzyłem swoje królestwo, i przy wielkich trudach je utrzymywałem samodzielnie (bez wasali) do wiekopomnego momentu...

Został mi ostatni zamek Rhodoków w którym kryją się wszyscy lordowie z królem.
    i tu mam problem... Chce żeby Ci lordowie byli moimi wasalami lecz nie mogę z nimi porozmawiać na osobności, nikt nie opuszcza zamku nawet na chwilkę.

Mam 3 save na obecną chwilę:
    1.Save przed atakiem na ten zamek
    2.Save po ataku   (wszyscy wypuszczeni na wolność)
    3.Save po ataku   (wszyscy w niewoli)

Szanse na ucieczkę lorda mam ustawioną 00% (dlatego wszystkich łapie xD)

Wie ktoś może jak szybko i skutecznie przeciągnąć ich na swoją stronęw takiej sytuacji?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Sierpnia 14, 2010, 22:59:39 »
    Jeżeli ich wypuścisz to przejdą do różnych frakcji (może do twojej ;p) i wtedy ich poszukasz i możesz przeciągnąć na swoją stronę :) Ale za każdego zwerbowanego wasala odejmują Ci stosunki z królem (-3)

www.pustamiska.pl