tego właśnie się obawiałem....
Na 1.126 trochę mi się gra sypie...poza tym gdzieś tam wcześniej czytałem , że można grać na 1.113, ale w tamtym wątku gadali o rożnych wersjach, a do tego w j.hiszpańskim więc mogłem się gdzieś walnąć...
Mod już włączyłem i pograłem(Polska)....mapa się non-stop zacina, kampanii i bitwy pomimo dobrego sprzętu i wielu konfiguracji(nawet tej najniższej) - ktoś już wspominał o poprawie wydajności, a przydałaby się...
Co do zmian.....hm...poprawione obrażenia łuku, co w końcu dało się zauważyć, ale co z tego jak strzelając wrogowi w oko, TAK W OKO!!(przypadek), padł dopiero po kilku strzałach ;/, kewlar, czy co, kur...??
koszta utrzymania wojska...chwilkę o tym zapomniałem i miałem dług w wysokości 13k :[ i za co?za kolesi, którzy padli przy pierwszym starciu z lekką jazdą...;/Jeżeli już wspomniałem o jeździe, to z lekka popsuli zabawę.Otóż jadąc okrytym koniem padłem po pierwszej strzale w zad od jakiegoś ziomka, który pierwszy raz zobaczył łuk....paradoksalne zjawisko...;/
Za to co mi się w modzie podoba....hm..
Tutaj należy wspomnieć o muzyce, jest...inna!Przypadła do gustu!Szczególnie ta Bogurodzica!!Szarża podczas śpiewu, ale w wersji, którą zaproponował paveup - dzięki!
Piechota, tylko, że ceną kawalerii....Jednej bitwy z Litwą, 70/210,, było dogodne wzgórze, zostawiłem tam łuczników i piechotę troszkę niżej.Ja wraz z 5ma jeźdźcami, który zginęli po pierwsze salwie z łuków(sic!), nadjechałem z flanki przebijając się szarżą zabijając kilku wrogów, prowokując do ataku...robiąc nawrót do swojej piechoty, straciłem konia i fartem wpadając na swoich ziomków. ustawiłem linie i czekałem. Atak!Piechota straciła prawie połowę strzał resztę załatwiliśmy szarżą chowając się za wrogiem podchodziliśmy do łuczników, ci zaś po starciu na miecze, wycofali się z bitwy.Przybyły posiłki.Szybkie przegrupowanie, cofnięcie do góry i tak w kółko, aż padł ostatni...Straty?U mnie z 70 zostało 55 i nich 210, tylko 25. ah...to była piękna bitwa :D - ale się rozpisałem...
Dyplomacja...troszkę nawala, Państwo po krwawej wojnie z Litwinami, zdeklarowało 3 następne konflikty (Dania, Halicz, Szwecja)
Mapa obszerna,ale realistyczna...w jeden dzień konno z Krakowa do Paryża?nie realne...więc ,,+" nie ma co się burzyć!, i prawdopodobnie zbugowana(tak mi się zdaje jeżeli tak zacina) więc,, -"