Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #300 dnia: Lipca 15, 2012, 18:07:21 »
    Na easy? Na easy to ja mogę sam zamek podbijać, bo na co mi wojsko, skoro najlepsze jednostki biją mnie po 0-1? Swadianie to bardzo dobra frakcja, gracz zawsze będzie miał stosunkowo łatwiej od przeciwnika sterowanego przez komputer. Położenie Swadii na środku, jest równoznaczne z potęgą jaką mają w polu.
    Chcesz, aby oceniano frakcje ogólnie? Swadia ma słabych bojówkarzy, piechotę... Nordowie nie mają kawalerii, czyli są bardzo słabi, tak? :) Bezsensem jest ocenianie frakcji ogólnie, bo każda ma swój styl. Swadia ma najlepszą kawalerię, a słabą piechotę, chyba logiczne, że gdyby Swadia miała i dobrą piechotę i kawalerię, to by była najpotężniejsza w grze. Każdy mógłby wejść i napisać "Nordowie mają dobrą piechotę, ale nie mają kawalerii i są słabi".
    I argument, że dajesz radę sam położyć 1000 swiadian na easy... To jest śmieszne, bo gra jest łatwa i nie trzeba filozofii, żeby samemu wyciąć całą kampanie.
    Eh..... to nie jest ŻADEN argument, wiem, tylko ty napisałeś coś o tym że z  40 Sw. Ryc  pokonasz zgraje lordów......
    Więc podsunąłem co innego ;/  No nie wiem czy byłaby najlepsza. Spójrz na Vaegirów : mają świetną jazdę, dobrą piechotę i dobrych łuczników.   Jakim bezsensem jest ocenianie ogólne ;0 ? lol, to ma sens.  Nordowie nie maja kawalerii ale maja świetną piechotę, więc to nadrabiają. Nie mówię tu  TYLKO o huskarlach.  Mówię o wojownikach, łucznikach wet., weteranach, nawet szkol piechur nie jest już złą jednostką.   Ocenianie na podstawie 1-2 jednostek jest bezsensowne 0_o. Widzę, że w tej sprawie się nie dogadamy a jedynie stracimy czas bo się nie przekonamy... 
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #301 dnia: Lipca 15, 2012, 20:44:27 »
    Eh..... to nie jest ŻADEN argument, wiem, tylko ty napisałeś coś o tym że z  40 Sw. Ryc  pokonasz zgraje lordów......

Więc podsunąłem co innego ;/  No nie wiem czy byłaby najlepsza. Spójrz na Vaegirów : mają świetną jazdę, dobrą piechotę i dobrych łuczników.   Jakim bezsensem jest ocenianie ogólne ;0 ? lol, to ma sens.  Nordowie nie maja kawalerii ale maja świetną piechotę, więc to nadrabiają. Nie mówię tu  TYLKO o huskarlach.  Mówię o wojownikach, łucznikach wet., weteranach, nawet szkol piechur nie jest już złą jednostką.   Ocenianie na podstawie 1-2 jednostek jest bezsensowne 0_o. Widzę, że w tej sprawie się nie dogadamy a jedynie stracimy czas bo się nie przekonamy... 

To JA o tym napisałem.

Poza tym, to jeżeli frakcja jest po trochu dobra we wszystkim, to w grze wychodzi na (bez obrazy) lekko bezużyteczną. Bo po co mieć bardzo dobrego Vaegirskiego Rycerza, skoro można mieć świetnego Swadiańskiego? Po co mieć bardzo dobrego Vaegirskiego Strażnika, skoro można mieć niebywałego Nordyckiego Huskarla? Tylko do Strzelca nie mam argumentów ;]
    Wiem, że to temat o ulubionej frakcji, ale sam zacząłeś mówić o sile frakcji (mam cytować?).
    Właściwie, to taka frakcja, która jest najbardziej zrównoważona (kosztem indywidualności) sprawi graczowi najmniej problemów. No bo wiadomo, my sami ustalamy co chcemy mieć w armii, a lordowie, to prawie same rdzenne jesnostki.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #302 dnia: Lipca 15, 2012, 23:53:07 »
    Eh powiem inaczej. Każda frakcja ma swój urok, coś co jest w niej dobrego i złego. Nawet do swadii się trochę przekonałem.  Każdy ma swój "gust" a o gustach lepiej nie dyskutować ;) 
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #303 dnia: Lipca 16, 2012, 16:46:22 »
    A ja się wnerwię, zjednoczę w końcu tą Calradię, stworzę armię wykorzystującą zalety każdego z dawnych królestw. Nie będzie frakcji - nie będzie dyskusji o frakcjach :)

Sam nie kliknąłem w ankiecie w nic. Wojuję w Calradii już jakiś czas, ale nie zżyłem się z żadnym królestwem. Walczyłem dla dwóch i przeciw każdemu. Ciągle jednak czuję się tam cudzoziemcem :)

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #304 dnia: Lipca 16, 2012, 18:21:16 »
    Oczywiście najrozsądniej zrobisz dołączając się do nas (Veagirów) Nasz król hojnie wynagradza wiernych wasali :D

Dla początkujących polecałbym Veagirów lub Swadię, takie jest moje zdanie i to 2 faworyzowane przeze mnie frakcje.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Lipca 16, 2012, 21:14:56 »
    Wybacz, nie lubię ruskich... pierogów ;) Oferowali mi robotę na początku, ale nie wziąłem. Byłem na kontrakcie u Nordów i nawet przyjemnie mi tam było. Potem stwierdziłem, że pomogę Arwie Perłowej odzyskac tron. Nie kręciły mnie pustynne klimaty, ale jakoś wolałem działac dla tej panny niż Nordów. Nie było mi u nich źle, ale jednak wolałem rebelię. Teraz żyję ustawiony w Kebablandzie. Mimo to tęsknota za huskarlami nie mija, bo ta jednostka jest dla mnie niezastąpiona. Piechota sarranidzka to po prostu pomyłka, przynajmniej jak na mój styl gry. Potrzebuję opancerzonych twardzieli, którzy nie dopuszczą żywego ducha do moich strzelców albo potrafią przedrzec się przez wyłom w zamku. Sarranidzka piechota nie jest pancerna, więc słabo ją wykorzystuję. Stąd sentyment do Nordów pozostał. Zamiast huskarli używam też po sąsiedzku rhodockich sierżantów, a także strzelców (mogę bez problemu, bo podbiliśmy ich kraj, to nie ma nigdy niskiego morale u nich, że walczymy z nimi).

Te wywody to po to, by pokazac, że każda frakcja ma coś fajnego i żadna nie urzekła mnie w 100%.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #306 dnia: Lipca 20, 2012, 17:51:45 »
    Odwołuję to co mówiłem o swadii. Po ostatnich paru bitwach......  Rycerze Swadiańscy to jednostka która w większej ilości jest  niezwyciężona, no prawie ;)  Doświadczyłem tego  niedawno na własnej skórze.
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Lipca 21, 2012, 10:49:47 »
    a gadasz :D wystarczy nordów zgrupować w formie "kwadratu" i jazda nie ma szans.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #308 dnia: Lipca 21, 2012, 16:45:35 »
    No, a jak grasz khegritami ..... ;p
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Lipca 21, 2012, 18:26:11 »
    żeby pokonac swadinska kawalerie potrzebujesz vaegirskich marksmanów i strażników oraz rycerzy.
    bierzesz piehote ustawiasz 10 kroków przed łucznikami wstrzymujesz ogień aż sam trafisz przeciwnika...
    (spokojnie na 90 procent bd najpier isc w równoległej lini)
    i trzymasz pozycjie piechota ich zatrzymuje i mocno poturbuje a marksmani rozniosa strzałami
    i rozkazujesz konicy oskrzydlic z prawej lub lewej przeciwnika...

i wygrywasz!

jesli sie znajdzie teren gdzie bd miał pagórek i rzeke tak ustawione że pożądnie spowolni przeciwnika to wystarczą sami vaegirscy marksmani...
    jesli jesteś dobry w mieczu możesz jechać sam tylko z herosami i vaegirskimi łucznikami

Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #310 dnia: Lipca 21, 2012, 18:39:27 »
    żeby pokonac swadinska kawalerie potrzebujesz vaegirskich marksmanów i strażników oraz rycerzy.
    bierzesz piehote ustawiasz 10 kroków przed łucznikami wstrzymujesz ogień aż sam trafisz przeciwnika...
    (spokojnie na 90 procent bd najpier isc w równoległej lini)
    i trzymasz pozycjie piechota ich zatrzymuje i mocno poturbuje a marksmani rozniosa strzałami
    i rozkazujesz konicy oskrzydlic z prawej lub lewej przeciwnika...

i wygrywasz!

jesli sie znajdzie teren gdzie bd miał pagórek i rzeke tak ustawione że pożądnie spowolni przeciwnika to wystarczą sami vaegirscy marksmani...
    jesli jesteś dobry w mieczu możesz jechać sam tylko z herosami i vaegirskimi łucznikami
    No jasne, podobnie można zrobić mając rhodoków, nordów....
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lipca 21, 2012, 18:47:21 »
    rodhodkowie nie maja łuków ... i nie dasz rady nimi tego zrobić
    a nordowie nie mają konnicy do oskrzydlenia
    a sarrandzy marksmani za mało celnie strzelają i za szybko padają od ciosów
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Lipca 21, 2012, 22:47:37 »
    Mają strzelców.
    Mają huskarlów, którzy mogą przyjąć konnicę na klatę.
    Mają mameluków.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lipca 21, 2012, 23:15:30 »
    Właśnie tak, niesamowity.

Rhodocy to akurat frakcja przyzwyczajona do walki ze Swadią. Nie zapominajmy, że uzyskali niepodległośc po przynależności do tego kraju. Pan zwany Grunwalder nauczył ich stawiac formację zatrymującą jazdę. Odczuwam to na własnym tyłku - na te cholery muszę się wysilac bardziej niż na inną piechotę.

Huskarlowie może nie mają pawęży, ale - dosłownie - przyjmują przeciwnika na klatę :) Byle stac gęsto i przeciwnik się nie przedrze tak łatwo.

Mamelucy śmiało postawią się swadiańskiej kawalerii. Poziom jest zbliżony.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #314 dnia: Lipca 22, 2012, 13:44:31 »
    rodhodkowie nie maja łuków ... i nie dasz rady nimi tego zrobić
    a nordowie nie mają konnicy do oskrzydlenia
    a sarrandzy marksmani za mało celnie strzelają i za szybko padają od ciosów
    .................lol.... ale za to nordowie mają dużo lepszą piechotę, rhodocy mają kusze, piki więc nie mów że nimi się nie da ;0
    Cicho, cicho, dzieci...
    Gorzej.
    To ludzie