Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Syrjan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 16, 2011, 15:09:32 »
    Panowie i Panie, wojownicy i wojowniczki, handlarze i handlarki! Zastanawia mnie przeto pewna sprawa. Skąd te dysputy i spory na temat która frakcja ma lepsze wojska? Czyż temat ten, zacni towarzysze, nie tyczy się która frakcja jest według Was najlepsza? Co za tym idzie, nie tyczy się to tylko wojsk. Gdzie Wasze spostrzeżenia na temat klimatu państw, ich zabudowy? Rozluźnijmy atmosferę zasiadając przeto przy tym stole. (:P)

A skoro o budynkach wspomniałem, to muszę przyznać że nie widziałem lepszych karczm niż te w królestwie Nordów. Drewniane wnętrze sprawia wrażenie przytulnego, i jest po prostu bardzo miłe dla oka. Ogólnie miasta Nordów są bardzo ładne. Kiedy tylko znajdę chwilę wolnego czasu zajeżdżam do Nordów by przechadzać się ulicami ich miast. Na całe szczęście czcigodny Sułtan Hakim nie ma złych zamiarów w stosunku do Nordów.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 16, 2011, 16:53:43 »
    FIGHT,FIGHT, krzesłem go, krzesłem  :D

A tak całkiem serio, to nie ma najlepszej, ani najgorszej frakcji. Każda z frakcji ma swoje jednostki przystosowane do otoczenia. W Swadii większość terenów to równiny. Idealny teren nadający się na wykorzystanie kawalerii w otwartych przestrzeniach. Natomiast Królestwo Rhodoków w większości, to górzysty teren i tam Swadiańska kawaleria ma już ograniczone pole popisu, co za tym idzie, nie może wykorzystać w pełni swoich możliwości. Bo po co Rhodykom konie skoro nie pohasają po górach.
    Ale nie oszukujmy się, panowie zrobili fajną grę, ale bardzoooo poszli na skróty i to na całej linii, czyli handel, klasyfikacja jednostek... wszystko trzeba by było modować, by otrzymać produkt idealny :D
    Ja na razie nie doszłam do etapu ekspansji Calradii  , jedynie to wypady związane z skopaniem siedzenia innemu "kapitanowi" oddziału jak i atak lub obrona zamków. Tak więc za wiele, to nie mogę się wypowiedzieć na ten temat.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:35:17 »
    Jagoda ma rację każda nacja ma coś czego inna nie ma (są w miarę zrównoważone).

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 16, 2011, 19:34:38 »
    Truth, a co do tematu miast i ich wygladu, to przyznam, że mimo iż gram Swadią to najładniejsze miasta to chyba sarranidzka stolica Shariz i rhodocka stolica Jelkala.

Offline Damonowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 19, 2011, 21:02:36 »
    Zgodze sie z Shirokenem. Najladniejsze dla oka jest Shariz i Jelkala :D (Wielkie umysly mysla tak samo ;P)
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrze. Jednym jest człowiek a drugim ... jest śmierć

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Stycznia 19, 2011, 21:38:22 »
    A nie jestem pewien, bo już nie pamiętam, ale czy patch 1.132 nie rozbudowuje, upiększa miast czasem? Tzn. bo w poprzednich wersjach chyba były mniejsze.

Offline Damonowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Stycznia 20, 2011, 09:36:27 »
    Ja tam nie wiem bo grałem od razu z patchem 1.134. W Warbanda gram od niedawna :)
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrze. Jednym jest człowiek a drugim ... jest śmierć

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Marca 16, 2011, 19:48:23 »
    Ja lubię grac Swadianami . Problemem dla ich rycerzy są rhodoccy sierżanci . Z innymi radzą se wyśmienicie . Ale to kwestia gustu . Jedni mają dobrą piechotę inni kawalerie . Gdyby jakaś frakcja była lepsza od innej gra byłaby nudna .

Offline Matty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Marca 16, 2011, 19:54:16 »
    Khargici rules :

- Szybcy
    - Zwrotni
    - Łucznicy konni wymiatają
    - Odpowiednia taktyka pozwala wyjść bez strat w bitwie
    - Na mapie jeżdżę z szybkością 8.00 !
    - Otwarty teren bez lasu = rzez
    - Pieknie miasta ! Zależy kto jaki lubi klimat a ja taki pustynny uwielbiam.

Hail Khargit king !
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2011, 20:03:18 wysłana przez Matty »
    Camper strike < Wolfenstein ET

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #249 dnia: Marca 16, 2011, 21:14:38 »
    Ja daje nordow, świetna piechota, dobzi lucznicy a konni mają darmowe oszczepy :-)
    (click to show/hide)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #250 dnia: Marca 17, 2011, 21:49:05 »
    Ja daje nordow, świetna piechota, dobzi lucznicy a konni mają darmowe oszczepy :-)

WTF? Od kiedy Ty masz konnych u Nordów? Najwyraźniej chodzi Ci o multi, bo w singlu nie mają jazdy. A ten temat chyba dotyczy trybu singleplayer ;)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #251 dnia: Marca 18, 2011, 16:51:42 »
    WTF? Od kiedy Ty masz konnych u Nordów? Najwyraźniej chodzi Ci o multi, bo w singlu nie mają jazdy. A ten temat chyba dotyczy trybu singleplayer ;)
    No dokładnie.
    Kolega się chyba pomylił, myślał, że to mowa o trybie multiplayer.

Offline Cesarz Eleros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Marca 20, 2011, 12:59:28 »
    No, cóż... Ja lubię wszystkie frakcje, choć daję głos na Swadię, Świetna kawaleria, kusznicy też niczego sobie (byle tylko byli w zamku lub ze wsparciem piecoty), piechoty nie wykorzystuję. Poza tym, pierwszego save'a na singlu miałem włąśnie ze Swadią. Gdy prowadzę ekspansję, to zawsze omijam królestwo Swadii i zachowuję z nimi dobre stosunki, po prostu ich lubię i tyle. (Za to rhodoków, Vaegirów, Nordów, jadę jak leci)
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam Iron Maiden(albo sp****alaj)
    Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Iron Maiden
    Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden
    Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)
    (zgodnie z prośbą)

Offline Lordique

• Użytkownik
    • The Death is dead...now, it's Lordique!
    « Odpowiedź #253 dnia: Marca 20, 2011, 22:10:08 »
    Ja jestem za Sarranidami. Lubię te klimaty. Ale to...ja tak mam od maleńkości chyba bo pamiętam że nawet moją ulubioną bajką Disney'a był Alladyn ;p

A tak poza tym to ich jednostki przynajmniej jakoś wyglądają a nie jak jakies obdartusy z lasu;p Żart, żart.

Po prostu czuć u nich magię tych 'arabskich nocy'...

Offline kondi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Marca 25, 2011, 19:36:51 »
    Jagoda ma rację, nima najlepszej frakcji, jest tylkoo frakcja, którą gra się najlepiej.

Sarranidzi mają dobrych łuczników i jazdę, ale słabiutką piechotę, Ale trzeba przyznać, że są uniwersalni.
    Vaegir ma wspaniałe wojska każdego rodzaju, lecz jakoś takoś się nie uzupełniają.
    Khagerici są szybcy i zabójczy, ale gdy tylko zabraknie im pod tyłkiem siodła, stają się bezużyteczni. Dlatego mają przewalone w oblężęniach.
    Nordowiemają naj,naj,naj piechotę, szkoda tylko, że nie łączy się ona rzetelnie z łucznikami. No i jazda. Koszmar khagerity.
    Swadia ma wspaniałe, ciężkozbrojne wojska, zgrane ze sobą doskonale, ale powolne jak niewiem co. Dletego ich nie lubię, mają zresztą przewalone z ,,mongołami''
    Rhodokowie są najlepsi w oblężeniach i ładnie współpracują. Jazda - kopijój wklej nordowie.

Ja najbardziej lubię Rhodoków, bo najlepiej się mi nimi gra. noi przypominają Polskie wojska z rozbicia dzielnicowego. ( ulubionym ,,miotaczem'' Polaków była kusza )