Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104801 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Degren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:14:31 »
    30 huskarlów bez strat? Hmm... przełącz sobie na normalny poziom trudności. Tak samo sułtan - huskarle są stworzone do zdobywania zamków, a khergici do walki w polu, więc to dość oczywiste że gdy się wedrą na mury to khergici padają. Ale zauważ że gdy zdobywasz wieżą oblężniczą, a miasto/zamek ma takie fajne wieżyczki które są bardziej wysunięte to połowa huskarli Ci padnie nim khergicki lansjer połechta go lancą.
    Tak samo w polu - huskarle mogą sami się pozabijać jeśli walczą z khergitami w polu na dość równym terenie bo te konserwy będą lecieć za takim harcownikiem, a łucznik mu strzeli w plecy.
    Jeśli jesteś konnym i masz pecha to jak harcownik trafi Cię w łeb to padasz, a jeśli nie to kilka strzał i robisz za nawóz.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:38:05 »
    Dla mnie Khergici są jeszcze pod kolejnym względem wkurzający, jak ich gonie na mapie świata to dogonić nie moge ;p
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:01:24 »
    Dlatego ja zawsze biore najszybszego konia, nie ważne ile ma HP, ważne, że zadupca jak BMW :D.

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 16, 2010, 14:05:59 »
    NO tu masz rację trudno ich woglę złapać.Ale walka to też nie znowu taka super(ich konnica jest tak szybka że z jednym wasalem walczę z 10 minut).

Offline bzyk36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 16, 2010, 17:02:45 »
    Ja lubię Vaegirów ze względu na... ich "słowiańską duszę" :D
    Kojarzą mi się z Rusią i po części z nami... ;)

Offline sm_ogar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 20, 2010, 16:01:00 »
    A ja wybrałem sułtanat - czemu?Bo zawsze miło popatrzreć na coś nowego, gdy tamtymi frakcjami pograło się już całkiem sporo.Podoba mi się ich jazda, i ogólny wygląd (ekwipunek), są dosyć klimatyczni , mimo, że wepchnięto  jak ktoś już wspomniał z lekka na siłę
    No pain no gain ;)

Offline herek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 23, 2010, 10:02:13 »
    Ja wybrałem królestwo Rhodoków dlatego że mają dobrych kuszników (którzy mi się podobają) a z sierżantami są ciężką zaporą do przejścia.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:14:53 »
    Sierżanci dobrze ściągają konnych a kusznicy są dobrzi do oblężeń bo NPC jak nimi dowodzą to nic twórczego nie wychodzi ;p

www.pustamiska.pl

Offline blazenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 23, 2010, 18:21:52 »
    Ja tam i w zwyklym i w warbandzie zawszew gram veagirami z podobnych powodów co bzyk i dlatego żę mają dobrą konnice świetnych łuczników a i piechota daje rade poza tym już się do nich przyzwyczaiłem :)

Offline Waski93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 23, 2010, 20:45:32 »
    Ja gram zawsze Nordami. Jakoś tak wyszło że pierwszy raz jak grałem w M&B (zwykłego) to trafiłem na teren Nordów. Nie znając mapy i nie wiedząc nic o frakcjach (innych narodach) zostałem wasalem Ragnara :D
    I tak mi zostało nawet w Warbandzie :D Taki swego rodzaju sentyment :D
    Pochodzę z dalekiego kraju, przybyłem do Calradii w poszukiwaniu sławy, pieniędzy i władzy .....
    Służę Nordom. Jam wasal Ragnara....
    Jarl Matthew I

http://www.youtube.com/watch?v=Gkg88Mw5xJw

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 24, 2010, 13:41:48 »
    Jestem lojalnym poddanym Sułtana. Daje mi wszystko, co sam zdobędę i o to poprosze, takze inne rzeczy... Jihad! :D

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 26, 2010, 23:02:10 »
    Sułtanat Sarranidzki rzecz jasna. Głównie ze względu na mameluków, ich szarża na kuszników rhodockich stojących w równym szeregu wśród bezkresnych łąk i pól, jest czymś co się naprawdę  zapamiętuje. Kiedy już dotrą zaczyna się rzeź i można wówczas oddalić się od pola bitwy i delektować pięknem zielonobarwnych komunikatów o poczynaniach naszej konnicy, (szkoda tylko że czasami ta zieleń jest mącona przez czerwone komunikaty informujące o śmierci). Jeśli chodzi o inne jednostki to poza mamelukami mogą być jeszcze mistrzowie łuku, może nie są to wybitni strzelcy, ale radzą sobie z łukiem i w walce wręcz. Jeszcze jest cudowny deszcz strzał jaki się obserwuję podczas obrony zamku. Poza tym jest to nowa frakcja wyróżniająca się głęboko spośród innych (albo to tylko iluzja?) Służąc w Sułtanacie podbiłem ponad 75% państwa Rhodoków, tak więc był to dla mnie spory sukces. Szkoda że Rhodocy są mściwi i niełatwo obronić się przed ich zemstą. Ogólnie zaszedłem daleko, na pewno dalej niż w Podstawce w której byłem tylko szarym wasalem Harlausa.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2010, 23:05:56 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 27, 2010, 11:47:23 »
    No mamelukowie są nieprzyjemni, nawet dla mnie jak się wbiją w huskarlów to mi czasem zginię 2,3...
    Ale na każdego jest metoda, wzgórze, łucznicy, ja ^^. I problem z głowy

www.pustamiska.pl

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #133 dnia: Września 07, 2010, 06:52:12 »
    Ja wybrałem Nordów. Czemu? Przez czały czas przedtem walczyłem Vaegirską konnicą (oskrzydlanie wroga cały czas staje się nużące). PS: gram na najwyższym poziomie. Więc postanowiłem w końcu stanąć na ziemi. Miałem wybór między nordami, a rhodokami. Rhodoków odrzuciłem ponieważ moim zdaniem mają brzydkie pancerze, a i używają kusz, których NIENAWIDZĘ! Natomiast silni i rośli Nordowie wyglądają okazale wymachując z zabójczą szybkością ogromnymi toporami, z wielką tarczą przewieszoną przez ramię, a zwłaszcza jeśli mają na głowie hełm okularowy (szkoda tylko, że nordyccy huskarle nadal noszą "hełmy nordyckie", a nie hełmy nordyckich huskarlów). Oczywiście mają kilka słabości... (kto by nie miał?) Jednak jest kilka taktyk. Chodź to dziwne to jeżdżę na koniu (ale tylko na początku bitwy z niektórymi frakcjami i dla większej szybkości drużyny). A więc tak:
    - Swadia - zbijam się z żołnierzami w kupkę, a łuczników zostawiam 20 - 30 kroków z tył rozproszonych. Czekam na najadz konnicy, która przedtem zostaje zasypana gradem (kolejno): 1strzał, 2oczepów, 3toporków, a gdy już podjedzie to jest wyżynana w pień przy stracie max. kilku ludzi. Później biegniemy na resztę hołoty, z którą nie ma większych problemów
    - Vaegirzy - no tu jest gorzej... ale też mam taktykę. Łucznicy stają rozproszeni 10 kroków z tył, a piechota rozproszona przed nimi. Ja jadę do ustawiającego się wroga i strzelam do konnych lub koni (zależy co łatwiej ubić :P). Od łuczników zbytnio nie dostaje bo to zwykle jest dla nich zaskoczenie i są zdezorientowani. Nawet jeśli coś do mnie dojedzie to jest zabijane z broni zasięgowej. Potem czekam aż w miarę podejdą ich piechotni i łucznicy i moim piechotnym polecam rozproszony atak frontalny.
    - Rhodocy - no cóż... czekam... i końcowa taktyka na vaegrirów.
    - Do reszty jeszcze nie dopęzłem

EDIT: Sorki za literówkę, ale nie podkreśliło :/ (acha i pisz Kormo, a nie kormy ok?)

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2010, 23:06:06 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Września 07, 2010, 15:00:08 »
    Ja właśnie wczoraj zostałem marszałekiem Nordów i już za chwilkę dobieram się do niszczenia 3 frakcji (Swadia i Vaegirzy częsciowo Sułtanat) a mianowicie Khanatu i już zająłem kolejne 3 miasta zaczynam odcinać im większe skupiska i pozostawiać patrole w postaci lordów.

Co do wypowiedzi Kormy (nie wiem jak odmienić ;)) używają zamiast urzywają.

www.pustamiska.pl