Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gry bitewne oraz kącik modelarzy.  (Przeczytany 47229 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • For the Emperor!!!
    Odp: Gry bitewne oraz kącik modelarzy.
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 07, 2010, 23:22:22 »
    Przecież napisałem że mi tak kumpel powiedział. A na drugim obrazku wyrażnie widać że gubernator mówi do Taalder my sister

albo sobie wymyślili to autorzy komiksu albo to prawda - nie wiem - trzeba twórców gry spytac :D

Offline DimoN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 16, 2010, 18:44:14 »
    Z tego co przeglądam tutaj spodobały mi się takie figurki.A takie figurki to można zrobić a można kupić ?

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 17, 2010, 11:26:13 »
    O które figurki ci chodzi ? Jeśli o te z mydła to jak najbardziej możesz je zrobić lecz tutaj cytuję Angroda
    robiąc figurki z mydła daleko nie zajdziesz. A jak pójdziesz z nimi na jakąś imprezę bitewniaków to jeszcze ktoś umyje ręce za ich pomocą ;p i będzie po nich

Jeśli natomiast mówisz o puppetsach to można je kupić w necie ale do ich wykończenia potrzebujesz green stuffu.

A jeśli ci chodzi o jakże przecudowną grę zwaną bitewniakami to kupisz ją w prawie każdym sklepie modelarskim.

PS. Polecam Warhammera 40000
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2010, 11:28:26 wysłana przez Sir Leonidas »

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 17, 2010, 15:17:57 »
    Ja tam wolę takie robić :P
    http://www.juniorgeneral.org/

Nawet dla polskiego wojska znalazło się miejsce
    http://www.juniorgeneral.org/load.php?Period=7#Poland
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 19, 2010, 17:42:27 »
    Powiem szczerze nawet niezły pomysł z tymi figurkami( jeśli można je tak nazwać). Co prawda to już nie ten sam klimat, bo się nie maluje figurek, ale przynajmniej mały koszt, a w dodatku naprawdę ciekawie są zrobione.  Kiedyś może spróbuję tego.
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2010, 17:44:48 wysłana przez Angrod »
    Namárië! Nai hiruvalyë Valimar.Nai elyë hiruva. Namárië! - Żegnaj! Może ty znajdziesz Valimar. Może ty go właśnie znajdziesz. Żegnaj!

Offline BelegPz

• Użytkownik
    • Dulce et decorum est pro patria mori.
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 09, 2010, 21:20:24 »
    Odświeżę trochę temat.

Kto z was gra w Warhammera 40 k  ?

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 20, 2010, 09:09:44 »
    Ja gram w bitewniaka wh40k i Dawn of War Dark Crusade.
    W bitewniaku zbieram gwardię imperialną ze względu na ilość piechoty ;)
    Na razie mam 3 drużyny panów z ciężkimi broniami. Nie wyślę zdjęcia bo zrobiłem kaszanę a nie malowanie.
    Po pierwsze - zrobiłem podkład dopiero gdy figurka była przyklejona do podstawki
    po drugie - nie zrobiłem podstawki (tzn. nie ma piachu ani trawki , jest surowa podstawka)
    po trzecie - zrobiłem czarny podkład a powinien być biały jak się niedawno okazało.

Przez ten czarny podłkad wszystkie kolory są brzydkie i nie przyjmują się do figurki. Czy mogę zrobić od nowa biały podkład czy to już będzie za dużo warstw farby?

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 20, 2010, 11:10:45 »
    zmyj farbę w płynie hamulcowym Dot3.

!!!UWAGA: nie możesz użyć innego niż dot3 i żadnych mieszanek typu Dot3/Dot4.

Taka mała rada: Jeśli farba nie przyjmuje się to znaczy, że podkład ma zbyt grubą warstwę farby. Dlatego najlepiej używać spray'u, który zużywa mniej farby a dokładnie pokrywa figurki i nie ma później takich problemów.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2010, 07:15:34 wysłana przez Angrod »
    Namárië! Nai hiruvalyë Valimar.Nai elyë hiruva. Namárië! - Żegnaj! Może ty znajdziesz Valimar. Może ty go właśnie znajdziesz. Żegnaj!

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 20, 2010, 11:48:10 »
    A gdzie mogę kupić dot 3 i ile kosztuje najtańszy?

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 20, 2010, 15:22:04 »
    A ja Polecam WFB najpopularniejszy bitewniak na świecie chyba na równi z WH40k(za nimi LOTR) oczywiście od GW. Świetny system jak i uniwersum(pogrywam też w RPG).
    Niestety dość drogi ,ale jest ciekawa alternatywa jaką jest Mordheim(właśnie się za niego zabieram :)).
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Mordheim

Teraz tylko zrobić makiety ...

Offline BelegPz

• Użytkownik
    • Dulce et decorum est pro patria mori.
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 24, 2010, 21:47:14 »
    A gdzie mogę kupić dot 3 i ile kosztuje najtańszy?

Z tego co pamiętam w samochodowym. I taka rada na przyszłość, najpierw narysuj, wymysl itp jak dana figurka ma wygladac potem pomaluj poszczególne części i dopiero posklejaj w całość :) a co do samej gwardii jeśli miałbym nią grac to tylko pancernymi siłami :)

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 29, 2010, 12:10:14 »
    A ja Polecam WFB najpopularniejszy bitewniak na świecie chyba na równi z WH40k(za nimi LOTR)

Ja bym powiedział że najpopularniejszy jest LotR gdyż większość osób zna Lord of the Rings a nie wszyscy WH :).
    I w sumie ma więcej zalet gdyż jest tańszy, o wiele mniej zasad które są wpychane na siłę i opierają się na wydarzeniach z najlepszego fantasy :D
    Jedyne  co mi siew nim nie podoba to to że mogliby zrobić także figurki w których jest możliwość wymiany ekwipunku modelu.

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 29, 2010, 21:10:09 »
    Angrod zgadam się z tobą LOTR jest najpopularniejszy chociaz nie w toruniu ;) BelegPZ może masz rację ale muszę się nauczyć malować na najtanszych figurkach. Moją taktyką Gwardii którą chcę obrać jest kilka grup shock troopsów i kilka czolgow a do tego 3 heavy weapons teamy i command squada. A tak w ogóle to jaka armią grasz?

A teraz pytanie z innej beczki. Ma ktoś do sprzedania używany polski podręcznik do warhammera 40000 bieżącej edycji??? Cena do ustalenia.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 29, 2010, 23:48:09 »
    A wyszedł taki po polsku w ogóle?
    Jak ja już jestem z tym wszystkim do tyłu... Jak ja grałem w Warhammera to były tylko po angielsku książki...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lipca 02, 2010, 17:53:50 »
    Przepraszam ,ale niestety się mylisz. LOTR jest mniej popularny nawet w Polsce(jest napędzany jedynie światem a zasady to niestety nie jest jego najmocniejsza strona).
    PS Nie jestem Fanboyem WFB tylko kiedyś w niego grałem( jak i w lotra troszkę czasu)
     i jeszcze żeby cie tak wkurzyć ;D bo mi się nudzi to powiem ,ze wole figurki do wfb ,bo figurki do lotra są w większości w 1-kilku częściach.(i masz klony) A w WFB każda figurka w oddziale jest inna i nawet jeżeli twój kumpel ma taki sam oddział to będą inni żołnierze bo sam sklejasz  ręce,nogi głowe , tułów a i tak potem zostaje ci wiele bitsów.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 17:57:05 wysłana przez eriks281 »