Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #240 dnia: Października 31, 2012, 20:26:06 »
    Zaprawdę każdy z was oglądał serial pt. "Janosik". Co myślicie o modzie na podstawie tego serialu?
    Dokładnie, szukałem wszędzie i nic takiego chyba nie ma. Pomyślcie, mod o janosiku, górale, austryjacy... Mógł by być genialny mod. W Polsce jest wielu utalentowanych twórców modów, pomyślcie o tym, prosze.
    Pozdrawiam
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Psychol_DBC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #241 dnia: Listopada 21, 2012, 19:04:37 »
    Jeśli chodzi o robienie modów to nie potrafię totalnie nic więc napiszę swój pomysł :)

Gram w jedną gierkę przez neta strategie pt. World Of Battles. I chciałbym zrobić moda z jednostkami z tej gry.
    Będzie ciężko bo trzeba zrobić cała fabułe samemu gdyż w WOB'ie się tylko bijesz i bijesz i bijesz :].

1.Będzie 9 ras podzielonych na 3 grupy, Dobre, Neutralne, Złe:

Dobre:
    -Ludzie
    -Krasnoludy
    -Elfy

Neutralne:
    -Barbarzyńcy
    -Amazonki
    -Beast Folk(Nie wiem jak to się zwie po polsku nie znam ang. Ale są tam takie oddziały jak Centaury, Minotaury
    Wilkołaki)

Złe:
    -Mroczne Elfy
    -Nieumarli
    -Orkowie

2.Każda rasa (prawie) ma inną kawalerie:
    -Ludzie i Amazonki jeżdżą normalnie na kuniach
    -Krasnoludy na niedźwiedziach
    -Elfy w WOB'ie jeszcze ich nie ma ale można by im dać jakiegoś jednorożca
    -Barbarzyńcy na takim czymś dinozauro coś podobnym :P
    -Beast Folk ich kawalerią są centaury:
    -Mroczne Elfy zasuwają na takich dinozaurach:
    -Orkowie na świniach i wilkach
    -Nieumarli też na koniach ale taki mrocznych/martwych coś takiego :)

3.Dobre rasy (Ludzie, Krasnoludy, Elfy) toczyli by nieustanne wojny z Rasami złymi (Mroczne Elfy, Orkowie, Nieumarli) Neutralne rasy natomiast mogłyby dołączyć do której by chciały strony (np. Barbarzyńcy by mogli dołączyć do Dobrych a Amazonki do złych).
    Każda z ras ma swój bonus w WOB'ie który można by odwzorować w M&B:
    Ludzie : Resistance
    Krasnoludy: Armor
    Elfy : Nie ma ich więc nie wiadomo...
    Barbarzyńcy: Strength
    Amazonki: Movement (Szybkość)
    Beast Folk: Ressistance
    Mroczne Elfy: Strength
    Nieumarli: Hit Points
    Orkowie: Atack

Na razie to tyle bo muszę spadać potem coś dopisze jeśli jest choć cień szansy żeby coś z tego było :)

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 01, 2012, 21:37:39 »
    Ja szukam ekipy do zrobienia moda osadzonego w świecie Wiedźmina ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 01, 2012, 22:38:04 »
    Trochę za mało konkretnie.

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 02, 2012, 14:36:36 »
    OK. Przydał by się ktoś kto umie tworzyć modele 3D broni i pancerzy i je texturować (na razie :)
    Potem oczywiście ktoś ogarniający skrypty ;)

Co do moda to nie chcę teraz wiele ujawniać. Powiem tyle, że będzie osadzony w świecie znanym z książek A. Sapkowskiego :D

Offline MMORPGXD

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Grudnia 17, 2012, 10:36:14 »
    Wymyśliłem moda , lecz nie umiem modować , więc napisze tu mój pomysł :) kto wie może kiedyś ktoś go użyje :P

Mod , który urozmaica grę , nie dodaje jakieś głupoty , tylko urozmaica dodając wiele możliwości , poprawek i naprawia parę błędów .

-Mod dodaje po 1 , albo 2 nowe zamki w każdej frakcji i dodaje nową frakcję , nie za małą :D , pare nowych lordów i 1 król nowy :P , pare nowych wsi , i twierdz
    -Więcej najemników i takie coś że najemników nie tylko w tawernie można spotkać ale też chodząc po mieście , w wsiach a także szukając na mapie
    -Pare nowych towarzyszy ( 1 mógłby być tempelariuszem )
    -Tempelariuszy i krzyżowców
    -jakieś bazy łowców głów i możliwość przyłączenia się do łowców głów
    -Możliwość wymieniania się lennami z lordami , więcej rzeczy do zbudowania w wioskach , twierdzach i miastach , więcej dialogów i inne duperele
    -ukryta zbroja , którą trzeba szukać chodząc po miastach (tak jak w zwykłym mount blade dziwna zbroja)
    -pare nowych twarzy (nie zmienionych) tylko nowych , jak i nowych wąsów i włosów
    -Możliwość chodzenia po swoim obozie w którym można odpoczywać
    -Takie coś że możesz sobie wybrać 1 z towarzyszy i on będzie za tobą chodzić po miastach , tawernach i gdzie z nim wejdziesz tam on będzie :D i w każdej chwili można sobie zmienić głównego towarzysza
    -Port , po którym można chodzić , statki , karawany morskie , piraci i broń palna ( tylko pistolety i bardzo rzadka strzelba , tylko piraci je mają i mają specjalny ekwipunek ( opaska na oko , jakaś marynarka itd ... ) i żeby pistolety można  było kupić u jakiegoś pirackiego handlarza który sprzedaje je nielegalnie w porcie i żeby nie były tanie :D
    -Trochę bardziej rozwinięte obrony i ataki na zamek

I inne pierdołki :D tylko ŻEBY NIE BYŁO GŁUPOT TAKICH JAK W MODZIE NOWA OJCZYZNA np. rolf ma nazwę rolfik i ma okulary i fajke xddd albo podchodze do najemnika a on BUAHAHAHBHA BULUBULUBULU XDDD tego nie lubie wole żeby był klimat zwykłego warbranda

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 18, 2012, 16:11:09 »
    To sobie Florisa pobierz, większość będziesz miał rzeczy tych co napisałeś (no, najbardziej rzuca się brak nowej frakcji).
    Pozdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Lutego 13, 2013, 12:34:02 »
    Witam!
    Piszę tu nie tylko z powodu nudy, lecz po prostu ostatnio natchnęła mnie wizja do nowego moda pod Warbanda (bądź pod podstawkę, bez większej różnicy). Otóż mało kto zdaje sobie sprawę, jak interesującym regionem może być... Połabie! (link dla niewtajemniczonych http://pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%82abie ) Słowianie połabscy mieli wg. mnie znacznie bardziej interesującą i burzliwą historię niż polscy! Jeśli masz inne zdanie, to poczytaj co nie co na temat ich dziejów, naprawdę warto. Wiele plemion, więc wiele możliwości frakcji (nawet kilkanaście można by było), lecz niekoniecznie-plemiona były podzielone na dwie główne grupy-Związek Obodrycki i Związek Wielecki. Dalej, na wschód byli Pomorzanie, którzy de facto byli bardziej Połabianami niż Polakami. Tereny te były jednym z największych ośrodków handlu na Bałtyku, plemię Ranów zamieszkujące wyspę Rugię z wielkim sanktuarium w Arkonie http://pl.wikipedia.org/wiki/Arkona byli, jak to określił Eric Christiansen "Najzdolniejszymi kupcami wśród Słowian Zachodnich a może i nie tylko". Słowiańscy piraci pustoszyli Danię, ba, kiedyś nawet zapuścili się wgłąb Norwegii, wywołując tym powszechną panikę(właśnie od Połabian pochodzą Bracia Witalijscy-http://pl.wikipedia.org/wiki/Bracia_Witalijscy ) Istnieją rekonstrukcje i opisy grodów, znamy ich dzieje dość dobrze-wystarczy poszukać, jakby co mogę pomóc. Sam nie mam żadnych umiejętności moderskich, ale mam zamiar takowe nabyć :) Co oprócz tego mogłoby się w tym modzie znaleźć? O ile można, dobrze byłoby dogadać się z twórcami Brytenwaldy i skorzystać z części skryptów i teksturek, z części oczywiście, może nawet zrobić z tego większy projekt i ich wciągnąć? :) Tak, wiem, tak po prostu gadam. Do konkretów:

-Nowa mapa kampanii, Połabie, część Pomorza, Dania(cała lub część), Niemcy północne(ziemie Sasów dokładnie) i opcjonalnie Łużyce;
    -Kompanie najemników połabskich i nie tylko, które można by nająć np. na wyspach nie należących do nikogo, lecz będącymi siedzibami np. piratów słowiańskich na wysp. Imbra, duńskich korsarzy na jakimś zadupiu koło Zelandii a Saskich najemników np. w Hamburgu;
    -Co logiczne-nowe frakcje, lecz istnieją dwie opcje: podzielić Połabian na dwie większe części (Obodryci i Wieleci) plus Pomorzanie, lub podzielić ich na pomniejsze plemiona niepołączone w żadne związki. Ewentualnie posiedzieć w skryptach i stworzyć 3 związki plemion (Wieleci, Obodryci i Pomorzanie) podzielonych wewnętrznie na pomniejsze plemiona - Ranów, Redarów, Wagrów, Drzewian itp. plus oczywiście jak wspominałem Dania, Niemcy i ewentualnie Polska;
    -Możliwość (tak jak w Brytenwaldzie) podróży morskich - bez nich mod nie miałby sensu! Nie tylko chodzi tu o napady piratów, lecz także o kampanie władców w tym rejonie (większość była uzależniona od działań floty), handel (także bardzo ważny czynnik w tym regionie) czy chociażby o to, że posiadając silną flotę można było się obronić bez większych sił lądowych;
    -Nowe postacie (w miarę możliwości historyczne);
    -Nowy wygląd postaci w zależności od krainy, np. Połabianie ZAWSZE ścinali włosy na krótko, tylko najwyższy kapłan mógł ich nie ścinać;
    -I znowu skrypty - podział władzy pomiędzy świecką i duchowną (u Wieletów rządzili kapłani) o ile to możliwe, tzn. jeżeli jesteś słowiańskim władcą aby podjąć jakąś decyzję musi ją zaakceptować rada kapłanów;
    -Rozwinięcie systemu handlu, tzn. np. pobieranie cła, połowy ryb, wysyłanie karawan itp.
    -Nowa ścieżka dźwiękowa, coś klimatycznego jak to http://www.youtube.com/watch?v=MG3IFtEajKQ :)
    -Porty w miastach, w których można by wysyłać karawany morskie, kupować statki itp.
    -Może nowe questy;
    -Rekonstrukcje ważnych grodów, jak np. Szczecin (3 wzgórza, uważany za niezdobytą twierdzę), Arkona (wcześniej wysłałem link w którym była mowa dlaczego był on tak ważny), Radogoszcz(główny ośrodek miejski Wieletów) i inne;
    -Ogólnie zmienienie miast słowiańskich na grody (wszyscy Słowianie Lechiccy, czyli my, Pomorzanie i Połabianie budowali takie same grody)
    -Może jeszcze coś wymyślę :)
    Wiem, że projekt zakrojony na taką skalę wymagałby dużo środków i czasu, lecz myślę, że byłoby warto-mogłoby powstać coś na podobiznę Brytenwaldy, tylko że bliżej, niemal w rodzinnych stronach :) Czekam na odpowiedzi i propozycje pomocy, tylko nie wszyscy naraz :)

Pozdrawiam,
    Vizimir

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #248 dnia: Lutego 14, 2013, 20:07:46 »
    co byście powiedzieli o modzie na podstawie gry  knights and merchants? XD Głównie chodzi mi o fabułę. Troche już zacząłem robić :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2013, 20:53:03 wysłana przez Gandalf7 »
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline odcdor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Lutego 28, 2013, 18:41:43 »
    Witam moje pytanie brzmi czy próbował ktoś do Nowej Ojczyzny (dla warbanda) dodać mod Decapitate and dismember. a jeśli nie czy dałby ktoś radę to uczynić? gram w warbanda i NO od jakiegoś czasu i jedyne czego brak mi do szczęścia to widok odrąbanych głów wrogów:)

Offline Edmund

• Użytkownik
    • Znany również jako GC.PL.COM
    « Odpowiedź #250 dnia: Lutego 28, 2013, 20:11:32 »
    Niezły pomysł Vizimir

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Marca 02, 2013, 01:15:49 »
    Dzięki, ale to tylko pomysł. Trzeba by pozachęcać ludzi, sam nie potrafię tego zrobić. Jakby znalazłby się ktoś znający się na rzeczy, a mający wolny czas i chęci byłoby sympatycznie gdyby rozważył rozpoczęcie takiego projektu :)

Offline Edmund

• Użytkownik
    • Znany również jako GC.PL.COM
    « Odpowiedź #252 dnia: Marca 02, 2013, 20:13:25 »
    Musiał byś znaleźć wiele osób znających się na skryptach bo z tego co przeczytałem dowiedziałem się że chcesz stworzyć wiele nowych skryptów oraz ich formacji. 

Offline Cear100

• Użytkownik
    • Złoty Strażnik
    « Odpowiedź #253 dnia: Marca 08, 2013, 21:28:54 »
    Witam
    Mój znajomy wpadł na pomysł żeby zrobić mod do M&B na podstawie filmu "Avatar".Ten z tymi dużymi Smurfami , chyba nazywały się Na'vi , z planetą Pandorą itd;itp.Całkiem nieźle już to rozplanował , ale chciałby wiedzieć czy da się zrobić fizykę lotu , bo strasznie chce dodać lotnictwo.Potrzebujemy też kilku dobrych pomysłów i rad. Jak możecie to pomóżcie . Dzięki z góry.
    Kroczysz wśród trupów,
    Jesteś jednym z nich.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #254 dnia: Marca 08, 2013, 23:01:49 »
    wiesz ja też często myślałem nad modem o avatarze tylko chyba nie da rady zrobić karabinów maszynowych. A co do latania to nie wiem.
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94