Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92199 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cear100

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Złoty Strażnik
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #270 dnia: Kwietnia 13, 2013, 20:03:36 »
    A co wy na to ? Mod wzorowany na dodatku do Medieval II total war : Brittania.
    Frakcje
    Anglia
    Szkocja
    Walia
    Irlandia
    Norwegia
    Kolestwo Man ( tej frakcji nie było ale myślę , że jest warta dodania)

Kroczysz wśród trupów,
    Jesteś jednym z nich.

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Kwietnia 15, 2013, 16:40:40 »
    O Brytanii masz Brytenwaldę, mało ci? :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #272 dnia: Kwietnia 15, 2013, 18:14:52 »
    Może taki mod w którym była by mapa z serii The Elder Scrolls.
    Rasy:
    Argonianie
    Orkowie
    Cesarscy ludzie
    Nordowie
    Wysokie Elfy
    Leśne Elfy
    Khajici
    Mroczne Elfy
    Redgardzi
    Bretoni
    Wybierało by się rasę na początku, ale to nie byłby klasyczny RPG. Po protu klasyczny mount&blade w którym chodziły by armie lordów. 10 frakcji. Sporo jednostek. Duża mapa. krótko mówiąc warto pomyśleć.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #273 dnia: Kwietnia 15, 2013, 18:17:41 »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Kwietnia 15, 2013, 18:31:01 »
    Przeczytałem, ale nie wiem o co ci chodzi. Zgłosiłem pomysł i tyle - może się znajdzie ktoś chętny do pomocy.

Edit: Dobrze mam parę innych pomysłów, np. władca cesarskich to Uriel Septim VI. Można podróżować statkiem na wyspy Sumerset Isle (ojczyzna wysokich elfów). W modzie istniałby wątek fabularny. Każda frakcja miałaby po parę miast np. 4. Istniałyby jednostki takie jak ostrze cesarza, wyznawcy Akatosha. Jak będę miał więcej pomysłów to napiszę.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2013, 18:44:17 wysłana przez Skarbnik »
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Dastan95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Maja 11, 2013, 18:15:10 »
    A może by tak mod z serii Gra o Tron (wiem że już takie są ale mi chodzi o inny polski mod po polsku,a polak potrafi ;D nie to co obcokrajowiec).
    Coś takiego by było wyśmienite można by zacząć tak jak kto woli czyli jako nocny strażnik z północy,rycerz,dotrak(jak coś to nie wiem jak to się pisze jeśli źle napisałem to sorry),łowca przygód z innych krain,arystokrata u jakiegoś lorda lub jak ktoś chce dzikim zza muru(ale to będzie niewyobrażalnie trudna rozgrywka).

Niesamowity seria zmieniona na moda do M&B Warband to musi być coś nie zwykłego.

Tylko problem jest w tym że nie potrafię robić modów :(
     Ps.Naprawdę warto się tym zainteresować można zrobić dziesiątki wspaniałych fabuł a do tego wiele udoskonaleń .

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Maja 11, 2013, 19:13:04 »
    No tak, niezły pomysł, ale i tak sporo graczy zachwyca się obecną wersją moda pod GoT, to mało osób się zgłosi do pracy nad modem. A trzeba było by dodać naprawdę sporo rzeczy, żeby przebić obecnego moda.
    Natomiast ja mam pomysł na moda o świecie opartym na prozie Andrzeja Sapkowskiego, czyli konkretnie Wiedźmin. Oczywiście nie kierowalibyśmy tam żadnym wiedźminem. Zaczynamy zwykłym bohaterem i gromadzimy wojsko. Możemy zdobywać miasta, zakładać nowe państwa, prowadzić rebelię. Państw jest sporo ( o wiele więcej niż poniżej ), podam te najbardziej oczywiste:
    - Redania
    - Temeria
    - Cintra
    - Nilfgaard
    - Kaedwen
    Fabuła toczyła by się po Wiedźminie 1, ponieważ druga część to kompletny i beznadziejny bajzel ( trochę dziwne wyrażenie, wiem ). Przywódców państw chyba znamy, co nie? Wątek fabularny by istniał, a wiązałby się ze skomplikowaną intrygą, podobną do drugiej części The Elder Scrolls - Daggerfall. Co tu więcej mówić - niezły materiał na świetnego moda z wspaniałym słowiańskim klimatem.

Offline Dastan95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Maja 12, 2013, 10:21:31 »
    no też dobry pomysł ale lepiej by było połączyć kilka różnych pomysłów ;D np. zrobić jeden kontynent na podstawie the elder scrools (proponuje skyrima) a drugi do którego można by się dostać statkami to na podstawie gry o tron a zza muru w grze o tron by był tajemny magiczny teleport "innych" który by teleportował to kontynentu opartego na wiedźminie

taki mały pomysł myślę że ciekawy.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Maja 12, 2013, 11:49:12 »
    Ciekawy pomysł, ale ile tego trzeba było zrobić? Kupa rzeczy, frakcji mnóstwo, nie mówię już o jednostkach. Ale taki mod ( jak jeszcze bez bogów ) mógłby być najlepszym modem do warbanda. Ciekawy pomysł, ale jego zrealizowanie to już inna sprawa.

Offline Dastan95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Maja 12, 2013, 12:41:07 »
    Ciekawy pomysł, ale ile tego trzeba było zrobić? Kupa rzeczy, frakcji mnóstwo, nie mówię już o jednostkach. Ale taki mod ( jak jeszcze bez bogów ) mógłby być najlepszym modem do warbanda. Ciekawy pomysł, ale jego zrealizowanie to już inna sprawa.

No ;D ale napewno moder który by coś takiego zrobił przeszedł by do historii Warbanda

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #280 dnia: Maja 28, 2013, 16:04:41 »
    Oto mój pomysł na moda : Crown of Zendar. (M&B: WB 1.143/M&B 1.011)

Mod będzie się kręcił dalej w Calradii, natomiast będzie Zendar (Z tym to będe potrzebował pomocy) który będzie miał swoje państwo

Frakcje (1.011) :
    Swadia
    Korona Zendaru (Zamiast nordów)
    Rhodocy
    Veagirowie
    Khergici

Frakcje (WB) :
    Takie same tylko że będzie państwo Dhoraka (zamiast sarranidów)

Jednostki (Potem zrobie drzewko)

Zendarski Rekrut
    Piechota Zendarska
    Zendarski Łucznik
    Zendarski Kawalerzysta
    Zendarski Kusznik
    Zendarski Kusznik Konny
    Rycerz z Zendaru
    Podróżnik z Four Ways Inn (Najemnik)
    Lord Zendaru (Troche Silniejszy niż Huskarl, tyle że na koniu)
    Zendarski Weteran (Piechota)
    Zendarski Zbrojny
    Zendarski Mistrz Miecza

Postacie :
    Książe Konrad (Władca Zendaru)
    Sir Ramun
    Lady Xerina
    Regent Dhorak
    i tak dalej

Zamki : te same co w beta m&b czyli
    Zendar
    Dhorak's Keep
    Four Ways Inn
    Salt Mine
    itd.

Przedmioty:
    Zendarian Great Helm
    Zendarian Sword
    Zendarian Plate Armor
    itd.

Czyli ogólnie mod o "Państwie Zendaru"
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Maja 28, 2013, 16:12:37 »
    Przydałoby się zrobić mod z Zendar. To wręcz ikona mount&blade. Ale nie ma co zmniejszać ilości frakcji. I tak nie jest ich dużo.

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #282 dnia: Maja 28, 2013, 16:15:12 »
    Przydałoby się zrobić mod z Zendar. To wręcz ikona mount&blade. Ale nie ma co zmniejszać ilości frakcji. I tak nie jest ich dużo.

Jedyny problem w tym, że nie umiem dodawać frakcji, bo jak bym umiał, to dodałbym Zendar, a nie podmieniał bym nordów.

Mam pytanie w sprawie modowania, wie ktoś może jak zmieniać uzbrojenie żołnierzy? (Ale nie przez mody, tylko w plikach albo czymś)
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #283 dnia: Czerwca 04, 2013, 18:07:17 »
    Nazwa moda: Europa Środkowa 1031
    Państwa:

Polska
    Ruś Kijowska
    Cesarstwo Rzymskie (bez Czech)
    Związek Mielecki
    Czechy
    Węgry

Tutaj chciałbym was prosić o wszelkie informacje na temat wojsk z tamtego okresu :) (np. Czesi cierpieli na brak lekkiej kawalerii.)

Mam pomysł, by w modzie były losowe przedmioty u rzadkich handlarzy takie jak Legendarny miecz Mieszka I.. Więc chciałbym was prosić o wszelkie bronie (miecze, kosy, topory, łuki itp..) i zbroje (tarcze, buty itp..), które mogłyby pasować do tamtego okresu, gdyż ze mnie żaden modelarz.. Programować z resztą też nie umiem, ale może ktoś się znajdzie, kogo zainteresuje projekt modu (moda?)..
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Czerwca 04, 2013, 19:09:49 »
    Masz moje poparcie - brakuje mi słowiańskiego moda. Opiszę jakie jednostki pasują do frakcji.
    Polska - trochę drużynników pieszych i konnych. Nie za mocne opancerzenie ( broń Boże płytówki ), silne wsparcie łuczników i pieszych kmieci.
    Ruś Kijowska - sporo konnicy, nie za dużo piechoty. Stosunek ilości jazdy do piechoty - 5:8. Muszą być lekko uzbrojeni, ale trzeba pamiętać że to nie Khergici.
    Święte Cesarstwo Rzymskie - sporo ciężkozbrojnej jazdy i piechoty, niewielka ilość strzelców.
    Związek Wielecki - moim zdaniem nie warto ich wprowadzać.
    Czechy - wojsko podobne do Niemców, ale widać malutki wpływ Słowian. Jazda, piesi, strzelcy - 2:4:2.
    Węgry - chociaż bitwa nad Lechowym Polem była w 955 r. Węgry nadal czują niechęć do Cesarstwa. Sporo łuczników na koniach, nie za dużo piechoty, trochę pieszych strzelców.
    Proponuję dodać Prusów - taka niezdyscyplinowana lekka piechota, konnicy jak na lekarstwo ( i to w małych dawkach ).