Ja mam pomysl na fajnego moda, moze ktos sie zainteresuje tym, bo ja niestety jestem zielony, jezeli chodzi o modding (wlasnie probuje rozgrysc jak w 1257A.D. wyedytowac luki z sily strzalu 15 na wiecej - totalna profanacja broni w tym modzie), ale do zeczy: HEROES, MEDIVAL TOTAL WAR i wiele innych - te osoby, ktore w to graly - czy nie byloby zajefajnie, gdybyscie dostali wioske od Krola i mogli ja przeksztalcic w zamek lub miasto? Dodac watek zabojstw, ale w sensie, ze ja jako gracz moge isc na misje i z cichacza kogos sprzatnac lub wynajac kogos by zrobil to za mnie. Dodalbym gildie zlodzieji + zlodziejskie abbilieties (niezalezna gildia - niewidoczna dla frakci), ktore szlo by w parze z morderstwami (ewentualnie platny zabojca). Dodalbym osobny watek drogi zostania papiezem(mogly to byc najtrudniejszy watek a zarazem najbardziej oplacalny), powiedzmy 75% miast i wiosek mnie akceptuje i moge ZACZAC dopiero starania o tron papieski. Jako papiez - wladza absolutna niejawna (ewentualnie poszczegolna frakcja nie zgadza sie na wypowiedzenie wojny innej frakcji i jako papiez moge ich np exkomunikowac przez co zniszcza ich inni, ktorzy sa mi oddani). Oczywistym jest, ze mapa - SWIATA, nie tylko europa. Kto powiedzial, ze Krzysio mysi odkryc Ameryke dopiero w XVI wieku ;-D ? Co idzie za tym ? TUBULCY, mozliwosc zajecia kopalni srebra, zlota itp. Rozbudowalbym drzewo genaologiczne tzn nikt nie zyje wiecznie, masz syna lub corke - wybierasz kim grasz po smierci lidera i story continues. Dodalbym mozliwosc slubu mojej corki/syna z danym NPC (co moim zdaniem powinno w tym momencie nadac danemu NPC status zamozny, zeby w przyszlosci jak dostanie lenno czy posag z okazji slubu, nie mialo to wplywu na stosunki z innymi lordami).
UWAGA!!!WIELKI FINAL - rok 2000 a co do tego czasu? POSTEP TECHNICZNY. Ta gre moznaby zamienic w totalnie odjechana na maxa przygode, ktora trwa cale wieki i zakonczyc nawet na JEDI :)(chyba jest ale W&B tylko). UFFFF, az mi sie palce spocily;-D
Raczej nie spodziewam sie, ze ktos sie za to wezmie, bo wyobrazam sobie jakie to musi byc pracochlonne i trudne. Naprawde doceniam i podziwiam moderow, ktorzy zrobili to co juz jest. WIELKI SZACUN DLA WAS PANOWIE I PANIE.
Pozdrawiam Wszystkich.
P.S.
Przypomnialo mi sie, ze jak nie chce oddac lenna to nie musze(mogliby mi pomoc nawet poddani). Nie obchodzi mnie, ze wojna;-D