Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92127 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Biker

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #120 dnia: Marca 03, 2011, 16:41:05 »
    Mój pomysł na mod to taki:
    -żeby frakcje były zmienione na państwa ( np. polska czechy ruś ) ( swadia, nordzi itd znikneli )
    -żeby był spolszczony
    -były zmienione nazwy miast zamków i wiosek
    -były zmienione imiona królów
    -stare rzeczy były zastąpione nowymi
    -nowa mapa
    -nowe jednostki
    -stare bannery zostały zamienione na nowe

a wiek byłby od X do XV

Takie mody są co najmniej 3 (może nie są spolszczone ale reszta pasuje).

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 03, 2011, 16:58:14 »
    A ja mam pomysł na Religia moda.Do Nativa z Warbanda dodałoby się:
    - co niedziele byłyby odprawiane msze(katolików i prawosławnych)
    - mając jednostki katolickie i nie łazimy na msze spadają im morale(np Swadiańscy rycerze)
    - każda frakcja katolicka miałaby biskupa jako wasala
    - pozmieniałyby się ścieżki dialogowe(np. dowódca Sarranidów na powitanie zawołałby ALLACH AKBAR!)
    - do wskaźników honoru i renomy doszłaby wiara
    - dodane nowe lokacje(monastyry i klasztory)
    - możliwość zostania księdzem\kapłanem ogółem.

Sądzę że takiego moda nie jest trudno zrobić więc może z kumplami pokombinujemy.

PROBLEM?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 03, 2011, 17:06:32 »
    A ja mam pomysł na Religia moda

Jest już taki.

mając jednostki katolickie i nie łazimy na msze spadają im morale(np Swadiańscy rycerze)

Albo odwzorowujemy realia, albo nie. Swadia odpada.

każda frakcja katolicka miałaby biskupa jako wasala

Biskupa? Jako wasala? Aha...................

pozmieniałyby się ścieżki dialogowe (np. dowódca Sarranidów na powitanie zawołałby ALLACH AKBAR!)

Allah.

do wskaźników honoru i renomy doszłaby wiara

A co by dawała?

dodane nowe lokacje(monastyry i klasztory)

Jak wyżej.

możliwość zostania księdzem\kapłanem ogółem.

Po cholerę? Żeby całe życie spędzić w jednym mieście zbierając na tacę? Absurd na absurdzie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 03, 2011, 18:03:16 »
    Pomysł niezły z tym, że wymagałby pewnego dopracowania ; )
    A ja mam pomysł na Religia moda
    Jest już taki.
    To są jakieś prawa autorskie, nie może być dwóch takich modów?Ciekawe czy tamten jest tak rozbudowany, jak byłby ten.
    mając jednostki katolickie i nie łazimy na msze spadają im morale(np Swadiańscy rycerze)
    Albo odwzorowujemy realia, albo nie. Swadia odpada.
    Idąc tym tropem, zbrodnią jest przedstawianie społeczeństwa feudalnego w fikcyjnym świecie?Absurd.
    Biskupa? Jako wasala? Aha...................
    A duchowny nie mógł byś wasalem?To bardzo ciekawe, mnie uczyli czegoś zupełnie innego.
    do wskaźników honoru i renomy doszłaby wiara
    A co by dawała?
    Przychylność lub wrogość niektórych NPC.
    dodane nowe lokacje(monastyry i klasztory)
    Jak wyżej.
    Ciekawszą grę.Trzeba więcej?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 03, 2011, 18:32:34 »
    To są jakieś prawa autorskie, nie może być dwóch takich modów?

Nie. Co nie znaczy, że ma powstawać kilka modów o tym samym.

Idąc tym tropem, zbrodnią jest przedstawianie społeczeństwa feudalnego w fikcyjnym świecie?Absurd.

Ten przykład to absurd. Co innego przedstawianie ogólnych realiów, a co innego konkretne nazwy państw. Teoretycznie może tak być, ale to po prostu będzie razić w oczy. W Calradii wiary nie ma i tak się przyjęło.

A duchowny nie mógł byś wasalem?To bardzo ciekawe, mnie uczyli czegoś zupełnie innego.

Potwierdziłem głuchym ,,aha'' tą sugestię, a ty mnie atakujesz :>

Przychylność lub wrogość niektórych NPC.

Niech Ci będzie. Jeżeli potrafisz w kilka sekund rozpoznać, czy jakiś-przybyły-nie-wiadomo-skąd typek jest religijny, czy nie, to zgadza się, może być.

Ciekawszą grę.Trzeba więcej?

*patataj* *patataj* *patataj* O kościół. *patataj* *patataj* *patataj* ...... Doprawdy, fascynujące :>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Marca 03, 2011, 19:57:20 »
    Ja mam pomysl na fajnego moda, moze ktos sie zainteresuje tym, bo ja niestety jestem zielony, jezeli chodzi o modding (wlasnie probuje rozgrysc jak w 1257A.D. wyedytowac luki z sily strzalu 15 na wiecej - totalna profanacja broni w tym modzie), ale do zeczy: HEROES, MEDIVAL TOTAL WAR i wiele innych - te osoby, ktore w to graly - czy nie byloby zajefajnie, gdybyscie dostali wioske od Krola i mogli ja przeksztalcic w zamek lub miasto? Dodac watek zabojstw, ale w sensie, ze ja jako gracz moge isc na misje i z cichacza kogos sprzatnac lub wynajac kogos by zrobil to za mnie. Dodalbym gildie zlodzieji + zlodziejskie abbilieties (niezalezna gildia - niewidoczna dla frakci), ktore szlo by w parze z morderstwami (ewentualnie platny zabojca). Dodalbym osobny watek drogi zostania papiezem(mogly to byc najtrudniejszy watek a zarazem najbardziej oplacalny), powiedzmy 75% miast i wiosek mnie akceptuje i moge ZACZAC dopiero starania o tron papieski. Jako papiez - wladza absolutna niejawna (ewentualnie poszczegolna frakcja nie zgadza sie na wypowiedzenie wojny innej frakcji i jako papiez moge ich np exkomunikowac przez co zniszcza ich inni, ktorzy sa mi oddani). Oczywistym jest, ze mapa - SWIATA, nie tylko europa. Kto powiedzial, ze Krzysio mysi odkryc Ameryke dopiero w XVI wieku ;-D ? Co idzie za tym ? TUBULCY, mozliwosc zajecia kopalni srebra, zlota itp. Rozbudowalbym drzewo genaologiczne  tzn nikt nie zyje wiecznie, masz syna lub corke - wybierasz kim grasz po smierci lidera i story continues. Dodalbym mozliwosc slubu mojej corki/syna z danym NPC (co moim zdaniem powinno w tym momencie nadac danemu NPC status zamozny, zeby w przyszlosci jak dostanie lenno czy posag z okazji slubu, nie mialo  to wplywu na stosunki z innymi lordami).
    UWAGA!!!WIELKI FINAL - rok 2000 a co do tego czasu? POSTEP TECHNICZNY. Ta gre moznaby zamienic w totalnie odjechana na maxa przygode, ktora trwa cale wieki i zakonczyc nawet na JEDI :)(chyba jest ale W&B tylko). UFFFF, az mi sie palce spocily;-D
    Raczej nie spodziewam sie, ze ktos sie za to wezmie, bo wyobrazam sobie jakie to musi byc pracochlonne i trudne. Naprawde doceniam i podziwiam moderow, ktorzy zrobili to co juz jest. WIELKI SZACUN DLA WAS PANOWIE I PANIE.
    Pozdrawiam Wszystkich.
    P.S.
    Przypomnialo mi sie, ze jak nie chce oddac lenna to nie musze(mogliby mi pomoc nawet poddani). Nie obchodzi mnie, ze wojna;-D

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #126 dnia: Marca 04, 2011, 10:18:41 »
    Kto mówił że zrobię takiego moda.Napisałem "może".

PROBLEM?

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Marca 08, 2011, 14:16:51 »
    Uwierzcie mi, ze gdybym mogl cos takiego zrobic to bym zrobil, malo tego - ta gra jest maszynka do robienia pieniadzorow. My - uzytkownicy - zaplacilibysmy nawet 200zl za to co opisalem powyzej. TW WEZCIE SIE DO PRACY A KASIURA POLECI DO WASZYCH KIELNI. To bylalby gra wszechczasow ktora pobilaby nawet WOWa!!!!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #128 dnia: Marca 08, 2011, 14:58:39 »
    WEZCIE SIE DO PRACY A KASIURA POLECI DO WASZYCH KIELNI.
    Tak szczególnie że nie można handlować modami i kasa poleci do kieszeni panów z TW, twórców tak genialnego silnika że chyba by przy takim modzie gotował komputery. Jednak podziękuje za taką pracę charytatywną, gdybym chciał tyle pracować za darmo zostałbym wolontariuszem.

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Marca 08, 2011, 16:18:29 »
    uhmm... uhmm...
    Krzysio mysi odkryc Ameryke dopiero w XVI wieku

Eee.... 1492 to jeszcze XV w. ;)

Dalej idąc to może po prostu zagrać w Cyvilization? :P
    Mat, a z TW dogadać się można czego przykładem jest Ogniem i Mieczem...
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Marca 19, 2011, 15:37:49 »
    Hejoszka. Trochę popykałem sobie w PW moda... I jestem pod ogromnym wrażeniem. Ale jako iż dziwny ze mnie człowiek to ogromne wrażenie wzbudziło jeszcze większy niepokój w sercu... Trochę mi w tym modzie brakuje, 'choć nie jest to brak', nie znam słowa aby to wyrazić.

Do rzeczy więc.
           Mogły by hasać jelonki z których wypadało by mięsko na sprzedasz, mogły by one sobie żyć w lesie, co pozwoliło by na spowolnienie odrastania drzewek (las jako źródło drzewek ciężkie do wyczerpania), poza tym królestwa mogły by się bawić w polowania. <: Ale tak na prawdę to brakuje mi tam otwartych wód, armat, dział na okrętach i wszelkiej innej broni palnej. Gdzie posiadanie zamku to jedno... Masa obowiązków, trzymanie straży itp... A posiadanie statku to... Wolność. Kilka rodzajów jednostek pływających, od szalupy, przez odpowiedniki dzisiejszych jachtów aż do statków na pokładach których ustawione są działa. Gdzie załoga MUSI współpracować, a przy nielicznym składzie wykazać się niezwykłym ogarnięciem.

Wrzucam te swoje trzy słowa tutaj - nie mam pojęcia gdzie to podrzucić aby nie spamować. Nie jest to też pewnie 'pomysł na moda'. Ale gdzieś wygadać się musiałem. <:

Pozdrawiam serdecznie!
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Marca 19, 2011, 15:49:47 »
    Mod z polowaniami już powstaje. Ten mod to Wild Wind, autorstwa Shredzora (twórcy całkiem niezłego moda Age of False Innocence, może ktoś go jeszcze pamięta). Dodatkowo gracz będzie mógł wydobywać tam surowce bardziej realistycznie niż w PW, tzn. drewienko dostajemy za uderzanie w drzewo, a nie za stanie przy nim i trzymanie F. Sami będziemy sobie robić broń (z otrzymanych surowców), będzie też można np. budować chaty, domy. Zostanie też ulepszony interfejs, dodane zmęczenie, głód, pragnienie, będzie można zmieniać eq i ubranie na bieżąco, nie trzeba będzie ginąć. A na deser: mod będzie osadzony na Dzikim Zachodzie. Niestety prace idą dość wolno, ale moim zdaniem po wydaniu moda na PWMODzie nikt nie zostawi suchej nitki. Fimiki:

http://www.youtube.com/watch?v=5nit1Mztp6Q

http://www.youtube.com/watch?v=K_QfKcHPit4

http://www.youtube.com/watch?v=Cr4hsZclAk0

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Marca 19, 2011, 16:32:33 »
    No z tego co wczoraj grałem to w PW też trzeba 'bić drzewa' itp aby dostać surowiec. ; p Tak samo można wytwarzać bronie czy zmieniać ubranie. Dziki zachód... Em... to nie do końca to co mnie kręci. Raczej początek kolonizacji wschodniego wybrzeża. ; P + te magiczne statki wymuszające prace zespołową. <3 ale modyfikację Wild Wind śledzę non stop.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #133 dnia: Marca 19, 2011, 17:20:20 »
    k
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2013, 20:15:20 wysłana przez Krystian80 »
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Marca 19, 2011, 17:22:01 »
    Przecież już istnieje Grunwald Mod, i jak dla mnie niczego mu nie brakuje. A singiel osadzony w 1410 roku będzie nudny jak flaki z olejem.