Po pierwsze: opinia jest całkowicie nieobiektywna, pisana z moich własnych przemyśleń itp.
Grałem i moja opinia brzmi: Bardziej przypomina to pokazówkę "patrzcie ja to potrafię" niż moda, bo po prostu nie ma sensu w to grać. Pomijam fakt walki kataną i kunai przeciw gościowi w płytówce i dwu-ręcznym mieczem w stylu europejskim... Pomijam nazwy typu "Kupiec z Jelkali" no i wygląd miast (nawet tokyo w prologu jest z kamienia). Ale nie widzę sesnsu grać w moda dłużej niż kilka minut jedynie po to aby popatrzeć co fajnego "wyrzeźbiłeś" i "wymalowałeś". Dlatego za te 10 minut gry dałbym 1/10. To i tak dużo bo zwykłe pokazówki dostają 0/10 bo nie są grami, tak jak ten mod nie jest modem. No chyba, że ktoś jest zatwardziałym fanem Japoni to pogra w tego moda, ale osobiście proponuję aby grać w zwykłego Nativa.
Kurcze, ja już po prostu ludzie nie mam do was siły... Czy naprawdę tylko jakieś 2% społeczeństwa używa mózgu do czytania ze zrozumieniem? Wyraźnie napisałem, CO SIE ZMIENIŁO W TEJ ODSŁONIE! Jeśli zmieni się wygląd miasta w prologu TO O TYM NAPISZĘ.
Więc jeszcze raz, tym razem na spokojnie.
Zmiany, które wprowadziłem, wypisane są na pierwszej stronie w pierwszym poście. Poza tą listą raczej nic innego nie uległo zmianie. Piszę "raczej", bo o niektórych drobnych zmianach mogłem po prostu zapomnieć. Jednak są to tylko drobne zmiany. Druga sprawa to tryb single i multi. Wyraźnie na początku napisałem, że głównie zmieniło się multi. Singiel praktycznie nie został ruszony z wyjątkiem paru drobnostek oraz wyglądu Edo po wejściu do miasta (tak, Edo, nie Tokyo. Poprawka do ściągnięcia naprawia ten błąd. W XV-XVI wieku nie było jeszcze miasta Tokyo, a jedynie mała osada pod nazwą Edo. Więcej info co do Fixa na pierwszej stronie w pierwszym poście).
Teraz powoli dopiero będę się zabierał za singla, bo z nim będzie najwięcej zabawy, ale też efekty będą bardziej widoczne (scena wykonania rytuału Seppuku, tego w grach nie było :).
Kolejna sprawa, to błędy, wywalanie do pulpitu, braki jakiegoś pliku itd.
Nie będę odpowiadał na ŻADNE debilne posty w stylu "bo sciagnolem i mi nie dziala".
Działa. Żadnego pliku nie brakuje. Jeśli tobie nie działa, znaczy, że coś spieprzyłeś, a ja nie mam zamiaru ci w tym pomagać, bo wróżkarstwem się nie zajmuję i nie będę zgadywał, co mogło pójść nie tak, tylko dlatego, że cierpisz na Dysmózgię.
Jeśli chodzi o wywalanie do pulpitu, zazwyczaj pomaga zmniejszenie detali. Wina to jest z reguły silnika Warbanda, który super nie jest i przy większej ilości danych po prostu nie wyrabia. Może kiedyś to naprawią...
Może trochę ostro, ale mam nadzieję, że do niektórych to dotrze.
@Skrabek nie biję bezpośrednio do ciebie, żebyś nie myślał :) Mówię bardzo ogólnie, bo wielu ludzi zadaje ciągle te same pytania, zamiast ruszyć własną wyobraźnią.