Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146721 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mafarus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: ShogunMod - nowe wcielenie Japonii w XV wieku (info - pierwszy post)
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 26, 2010, 11:38:50 »
    Dobra moje spostrzeżenia z gry na nowej wersji: są dwa błędy
    -skrypt z atakiem ninja na obóz jest...do dupy zawsze atakują i nie można rozbić obozu
    -nie wyszukuje przedmiotu o nazwie shimazu_jingas.
    Oprócz tych błędów mod jest EPICKI gra się super!!:D

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 27, 2010, 11:18:29 »
    Dobra moje spostrzeżenia z gry na nowej wersji: są dwa błędy
    -skrypt z atakiem ninja na obóz jest...do dupy zawsze atakują i nie można rozbić obozu
    -nie wyszukuje przedmiotu o nazwie shimazu_jingas.
    Oprócz tych błędów mod jest EPICKI gra się super!!:D

Skrypt z atakiem ninja nie jest jeszcze ukończony. To jest bardzo wstępna wersja.

Co do przedmiotu to nie wiem o czym mówisz... Nikt inny nie zgłaszał tego błędu, a jeśli by pojawiał się z nim jakiś problem, to czy gra by się uruchomiła?

Mały update!
    Zrobiłem heraldyczne flagi na wszystkich pancerzach dla ashigaru i samurajów. Oto efekt:
    (click to show/hide)
    PS.
    Przy okazji chciałbym podziękować Daedalusowi za pomoc w rozgryzieniu zasad heraldyki w M&B. Teraz już wszystko będzie proste :)

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 27, 2010, 19:20:34 »
    Ten błąd to niedodany przedmiot tzw. kiedy wygrasz bitwę z klanem shimazu ten przedmiot bardzo często pojawia się w "loocie" (nie miałem innego słowa :DD) lecz nie można go przeciągnąć do ekwipunku, nie ma ikony oraz nie można go użyć. Jeżeli chodzi o skrypt z ninja to zwracam honor ;] . Mam jedno pytanie - dlaczego nie mogę  mieć takiego sztandaru jak dany kraj i dlaczego np. klan Mori nie ma tego niebieskiego herbu tylko ten z native (żółty łucznik na fioletowym tle), dodatkowo podczas bitwy heraldyka jest poprawna :P.

P.S Flagi na plecach naszych wojów dodają klimatu, ale moim (oczywiście nikt nie musi się ze mną zgodzić) zdaniem flagi powinni mieć tylko samurajowie.

EDIT:Okej już wszystko wiem :P
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 21:35:39 wysłana przez Mafarus »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 27, 2010, 21:05:59 »
    I znowu.
    Heraldyka jest dodana, ale nie w wersji, którą ty posiadasz. Tzn jest standardowo na niektórych pancerzach i tarczach, ale to jest heraldyka jeszcze z nativa. W przyszłej wersji nie będzie żadnych itemów z nativa. Moja heraldyka pojawi się dla wszystkich dopiero od następnej wersji. Głównie będą to flagi na pancerzach dla samurajów i ashigaru.
    Druga sprawa z tym itemem. Faktycznie, literówka. Problem naprawiony, jednak efekt zobaczysz dopiero w przyszłej wersji.
    PS. Flagi nosili na plecach wszyscy wojownicy, bez względu na status społeczny. Tak też będzie w moim modzie. W sklepach jednak będziesz miał do wyboru, czy chcesz pancerz z flagą, czy też bez (ta sama cena, jedyna różnica to ta flaga).

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 27, 2010, 21:13:08 »
    PS. Flagi nosili na plecach wszyscy wojownicy, bez względu na status społeczny.
    Shinobi też? :O Nie wiedziałem. Ponieważ moja wiedza ogranicza się głównie do shinobi muszę zapytać: Czy Samuraje prowadzili turnieje(chyba raczej pojedynki) i czy będą one w modzie(bądź pojedynki).

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 28, 2010, 07:52:32 »
    Nie, shinobi nie. Shinobi byli wojownikami cienia, chociaż byli też shinobi, którzy stawali do otwartego boju razem z innymi wojskami. Trzeba też zaznaczyć, że zbroje shinobi różniły się znacznie od tego co widzimy na filmach. Nie byli ubrani w obcisłe czarne ubranka i nie nosili kominiarek na twarzy. Jest to tylko wymysł głównie amerykańskiego kina (japońskiego też), który miał przedstawiać shinobi, jako właśnie wojowników cienia.
    Zbroje shinobi bardziej przypominały zbroje samurajów, jednak były zazwyczaj utrzymane w ciemnych barwach, dodatkowo też nosili oni mempo - maski na twarzy, podobne do tych, jakich używali samuraje.

Co do pojedynków, nie jestem do końca pewien, ale z pewnością były jakieś turnieje mające wyłonić najlepszego z najlepszych. W moim modzie oczywiście będzie coś takiego, zamiast dotychczasowych turniejów. Jest to za dobra zabawa, żeby wywalać to z gry :)

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Października 02, 2010, 17:13:06 »
    Woyo sprawdź tą stronę http://www.modaruniversity.org/Samurai.htm może się przydać ;]

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Października 11, 2010, 14:30:37 »
    Wiele osób pytało się mnie, co będzie z architekturą w moim modzie. Otóż będzie, to pewne.
    Mały przykład:
    Pagoda Hourinji
    (click to show/hide)
    To niżej to nie jest zdjęcie, to renderek tej pagody z bliska :)
    (click to show/hide)
    Pagoda jeszcze w fazie prac, ale nie mogłem się doczekać, żeby zobaczyć efekt końcowy, więc nieco przyspieszyłem budowę :P

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 20, 2010, 16:52:04 »
    Kiedy można się spodziewać najbliższej aktualizacji?
    (klik) (klik)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Października 20, 2010, 20:08:05 »
    Aktualnie pracuje nad kilkoma budynkami (screen jednego z nich powyżej) i wypuszczę kolejną wersję jak będą gotowe. Zmieniło się sporo od ostatniej wersji (multiplayer dla przykładu), ale chcę zrobić chociaż jedno miasto i zobaczyć jaka będzie reakcja :)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Października 26, 2010, 10:08:22 »
    Podwójny post, jednak sporo wody w Wiśle upłynęło od ostatniego, więc chyba wykroczenie to nie jest.
    Powstał zamek - zamek Himeji. Od razu mówię, że budynek jest ogromny, jednak zwiedzania nie będzie. Ze względu na małą ilość zdjęć wewnątrz murów, wejście będzie przez główną bramę od razu do "sali tronowej". Coś za coś. Jednak z daleka nadal można podziwiać :)
    (click to show/hide)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Października 26, 2010, 16:20:03 »
    Jest.... kanciasty... wiem, że tak powinien wyglądać, ale jak na niego patrzę nie mogę pozbyć się wrażenia, że jest zbyt kanciasty. A jak wygląda od środka (zgaduje, że jest nieukończony).

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Października 26, 2010, 16:44:19 »
    Świetny model zapewne długo go robiłeś. Jakie jeszcze masz w planach ;)? Dobrze wiedzieć jak idą postępy.

« Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 16:48:18 wysłana przez Wambo »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Października 26, 2010, 20:14:38 »
    Zamek jest kanciaty i... taki pozostanie. Raczej. Widoczny i tak będzie głównie z daleka i do bramy głównej, więc zagłębianie się w detale tylko po to, żeby zagęścić siatkę na czymś, czego i tak nie będzie widać, nie ma najmniejszego sensu.
    Wczesna wersja miasta Tokyo
    (click to show/hide)
    Budynki będą się od siebie bardziej różnić, dodatkowo podziele miasto na dzielnice. Na razie jest to tylko główny zarys dwóch głównych uliczek. W mieście będzie również świątynia (droga w lesie) oraz główny mnich, który zastąpi Mistrza Gildii.
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 20:18:41 wysłana przez woyo-sensei »

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Października 31, 2010, 15:41:54 »
    Jest.... kanciasty... wiem, że tak powinien wyglądać, ale jak na niego patrzę nie mogę pozbyć się wrażenia, że jest zbyt kanciasty. A jak wygląda od środka (zgaduje, że jest nieukończony).
    Skarbek ty się ostatnio wszystkiego czepiasz  Model jest fantastyczny zrób lepszy jak potrafisz...