Ok, sprawdziłem w Wiki, o co kaman, więc mogę pisać ;p. W ninja widzę ogromny potencjał w multi. Np. coś w stylu siege, tylko obrońcy (czyli zwykli żołnierze) byliby liczniejsi, ale gorzej uzbrojeni, a atakujących ninja byłoby mniej, ale z lepszym asortymentem. Byłoby kilka wejść do zamku, z których korzystaliby japońscy komandosi, różne fajne duperele w stylu poukrywanych miejsc do skutecznego ostrzału (czyli z dużą widocznością ze środka i trudnym dostępem do niej), zasadzek (ciemne miejsca, w których bez problemu ukryje się zakamuflowany wojownik, bo chyba nie muszę dodawać, że obowiązkowo wszystko musi dziać się w nocy? ), innych kryjowek itp. W singlu fajnie byłoby zagrać misje specjalne, czyli takie, w których mogą uczestniczyć tylko ninja, a gracz dostaje na czas wykonywania zadania ekwipunek shinobi. Mogłyby być takie, jak opisywałem wyżej rozgrywkę multi (plus parę pomysłów z "Thief'a" Kolby, w stylu skradania się, alarmów itp.), np. ciche wybicie strażników zamku, zamiast frontalnego ataku, wykradnięcie ważnego przedmiotu (np. listu, dzięki któremu można wywołać wojnę, albo kogoś wyeliminować, bo jest w nim coś, co godzi w cesarza, szoguna, albo w Radio Maryja) czy zabicie ważnej osobistości...