Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: ShogunMod - nowe wcielenie Japonii w XV wieku (info - pierwszy post)
    « Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 21, 2010, 21:08:39 »
    Wiesz rozumiem twoje intencje, ale skoro dodajesz Shinobi zrób to porządnie a nie na odwal. Nie każe ci całej muzyki zasypywać motywami shinobich ale proponuje dodać dźwięki lub coś podczas misji itp. Dodatkowo jak pisałem mało modów jest ukierunkowane na małe grupy najemników/łowców przygód. Dlatego zrobił byś coś oryginalnego(choć nie mówię ze jako jedyny, bo nie wszystkie mody sprawdziłem). A Samuraj to nie lord. Lord miał ziemie a Samuraj niekoniecznie, więc niektórzy będą chcieli być choćby samotnymi mistrzami miecza wyzywającymi wszystkich na walki.

Nie ucz modera robić modów, a zwłaszcza ta złota zasada tyczy się ludzi którzy nie umieją nawet odpalić MS. Jego mod będzie robił jak chciał. Tak swoją drogą widzę że na razie skupiasz się wyłącznie na trybie dla pojedynczego gracza, ale czy w przyszłości masz zamiar zrobić też multi? Grałem w betę i bardzo mi się podobają twoje modele wielkie gratulacje! Mam nadzieję że motywacja ci się nie skończy oby tak dalej :)!

EDIT1: Posta musiałem poprawić.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2010, 21:14:58 wysłana przez Wambo »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 21, 2010, 21:20:54 »
    Multi na pewno będzie, już o tym wspominałem. Początkowo na standardowych mapach, ale z czasem chciałbym wprowadzić miejsca znane z filmów czy historii, jak oblężenie zamku Kawagoe, czy inne podobne. Poza tym przy następnej wersji będzie czekać was mała niespodzianka :) Jaka? Gdybym powiedział, nie byłoby niespodzianki :)
    Kolejna wersja wyjdzie najprawdopodobniej już jutro, ewentualnie może się opóźnić do poniedziałku.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 21, 2010, 21:51:57 »
    ..a zwłaszcza ta złota zasada tyczy się ludzi którzy nie umieją nawet odpalić MS.
    Chcesz dowód, że potrafię odpalić? Bym sam tworzył moda gdyby nie brak motywacji i wiedza, że jak cokolwiek napiszę na forum i nie dam bety to jeszcze bardziej mnie zdemotywujecie.

Poza tym, co to za przyjemność poruszać się małymi grupkami? Duża armia, dużo trupów, o to chodzi w całym M&B i tego się trzymajmy :)
    No wiesz różni ludzie mają różne gusta. A dużo trupów i wygrywać wielkie bitwy to da się solo zrobić...

Widać nie chcecie mnie tu i moich sugestii(nawet tak małych jak: "nie rób coś na odwal bo mod będzie słaby"). No trudno czekam na betę. I będę walczył w świetle dnia jako największy szermierz :)

Dla twojej wiadomości to samurajowie dostawali również swoje ziemie od swoich panów -Daimyo. Zanim zaczniesz komentować - łyknij trochę wiedzy.
    Łykam trochę wiedzy:
    A Samuraj to nie lord. Lord miał ziemie a Samuraj niekoniecznie, więc niektórzy będą chcieli być choćby samotnymi mistrzami miecza wyzywającymi wszystkich na walki.
    Lord bez ziemi to zwykły wasal a Samuraj z ziemią czy bez niej to ciągle samuraj więc jak mówiłem niektórzy radzili sobie bez "ziemi" i inni chcieli by bez niej grać.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 21, 2010, 22:48:28 »
    A kto ci karze grać jako wasal? Samuraj bez ziemi, to nadal samuraj, sam tak powiedziałeś. Mam wrażenie, że czepiasz się na siłę.
    ..a zwłaszcza ta złota zasada tyczy się ludzi którzy nie umieją nawet odpalić MS.
    Chcesz dowód, że potrafię odpalić? Bym sam tworzył moda gdyby nie brak motywacji i wiedza, że jak cokolwiek napiszę na forum i nie dam bety to jeszcze bardziej mnie zdemotywujecie.
    To odpal i zrób coś, za co cię nie ukamieniujemy na starcie i przestań p$%&*$#ć.
    Widać nie chcecie mnie tu i moich sugestii(nawet tak małych jak: "nie rób coś na odwal bo mod będzie słaby"). No trudno czekam na betę. I będę walczył w świetle dnia jako największy szermierz :)
    Tak, popłacz się i zamknij w pokoju. Tylko nie skacz z okna, bo nikomu nie będzie się też chciało tego sprzątać.
    Naprawdę żałosne...
    Dla twojej wiadomości to samurajowie dostawali również swoje ziemie od swoich panów -Daimyo. Zanim zaczniesz komentować - łyknij trochę wiedzy.
    Łykam trochę wiedzy:
    A Samuraj to nie lord. Lord miał ziemie a Samuraj niekoniecznie, więc niektórzy będą chcieli być choćby samotnymi mistrzami miecza wyzywającymi wszystkich na walki.
    Lord bez ziemi to zwykły wasal a Samuraj z ziemią czy bez niej to ciągle samuraj więc jak mówiłem niektórzy radzili sobie bez "ziemi" i inni chcieli by bez niej grać.
    Od kiedy cytowanie samego siebie to zdobywanie wiedzy? Geniusz jesteś...

Tak jak już wspomniałem wcześniej wielokrotnie: w modzie zmienią się nie tylko modele, dajcie mi skończyć chociaż podstawę pod jakąś fabułę i misje poboczne.
    Tyle w temacie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 22, 2010, 02:15:50 »
    Ja mam problem bo gdy go rozpakowywuje to zamiast w Modules jest nie wiem gdzie!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 22, 2010, 02:19:19 »
    Nie wiesz, gdzie go instalujesz? Jest napisane na początku instalacji, gdzie należy instalować moda.
    Skoro nawet ty nie masz pojęcia, gdzie on może być, to my tym bardziej...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:31:18 »
     Ok, sprawdziłem w Wiki, o co kaman, więc mogę pisać ;p. W ninja widzę ogromny potencjał w multi. Np. coś w stylu siege, tylko obrońcy (czyli zwykli żołnierze) byliby liczniejsi, ale gorzej uzbrojeni, a atakujących ninja byłoby mniej, ale z lepszym asortymentem. Byłoby kilka wejść do zamku, z których korzystaliby japońscy komandosi, różne fajne duperele w stylu poukrywanych miejsc do skutecznego ostrzału (czyli z dużą widocznością ze środka i trudnym dostępem do niej), zasadzek (ciemne miejsca, w których bez problemu ukryje się zakamuflowany wojownik, bo chyba nie muszę dodawać, że obowiązkowo wszystko musi dziać się w nocy? ), innych kryjowek itp. W singlu fajnie byłoby zagrać misje specjalne, czyli takie, w których mogą uczestniczyć tylko ninja, a gracz dostaje na czas wykonywania zadania ekwipunek shinobi. Mogłyby być takie, jak opisywałem wyżej rozgrywkę multi (plus parę pomysłów z "Thief'a" Kolby, w stylu skradania się, alarmów itp.), np. ciche wybicie strażników zamku, zamiast frontalnego ataku, wykradnięcie ważnego przedmiotu (np. listu, dzięki któremu można wywołać wojnę, albo kogoś wyeliminować, bo jest w nim coś, co godzi w cesarza, szoguna, albo w Radio Maryja) czy zabicie ważnej osobistości...

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 26, 2010, 19:41:26 »
    Najnowsza wersja moda już gotowa do ściągnięcia. Zapraszam do testowania :)
    Przy okazji chciałbym prosić o wszelkie uwagi dotyczące balansu klanów, bo z tym może być różnie.
    Dzięki i pozdrawiam.

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 27, 2010, 14:41:04 »
    Woyo a czy posiadając starą wersję beta będzie działać zapis na nowej wersji??

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 27, 2010, 16:11:46 »
    Nie jestem pewien, ale jest na to duża szansa, bo jako tako skrypty się nie pozmieniały. Musisz sprawdzić sam, bo ja nie miałem okazji, cały czas zaczynam grę od nowa...
    Jeśli będzie działać, daj znać, ok? Dzięki :)

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 28, 2010, 04:14:36 »
    Mod bardzo ładny wręcz piękny Woyo masz talent a swoją drogą to czy ten mod jest może na ver.1.127 ?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 28, 2010, 10:52:12 »
    Ehh pisałem w pierwszym poście, pisałem później. Mod jest robiony pod Warbanda 1.126+, czyli będzie chodził i z 1.127 i z 1.131 (aktualna wersja) i wyżej, dopóki nie wprowadzą zbyt wiele zmian. Poza tym staram się na bierząco aktualizować moda do najnowszej wersji Warbanda.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2010, 14:48:45 wysłana przez woyo-sensei »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 29, 2010, 14:49:04 »
    W pierwszym poście pod koniec dodałem najnowszy gameplay. Zapraszam do oglądania :)
    A co mi tam. Macie link :)

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 29, 2010, 20:39:18 »
    Mam pytanie, można by zrobic taką rzecz, że każdy lord miałby samurajską zbroję??

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 29, 2010, 21:05:07 »
    Mam pytanie, można by zrobic taką rzecz, że każdy lord miałby samurajską zbroję??

Można i tak też będzie. To chyba logiczne, prawda? Po prostu w tej wersji tego nie zrobiłem, bo brakło mi czasu, po drugie, nie ma aż tyle pancerzy, żeby każdy lord, każdy król, każda samurajska postać miała dla siebie zbroję, najlepiej różną od pozostałych. Może w następnej wersji wrzucę nowe pancerze, zobaczymy.