Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146577 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: ShogunMod - nowe wcielenie Japonii w XV wieku (info - pierwszy post)
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 31, 2010, 17:13:53 »
    Skarbek ty się ostatnio wszystkiego czepiasz  Model jest fantastyczny zrób lepszy jak potrafisz...
    Jedyne co mogę się do ciebie przyczepić to to, że wo gule się odzywasz. Gdybym się "czepiał" to wytykał bym to jako błąd, a jedyne zwróciłem uwagę na to że budynek jest... kwadratem, dobrze, że nie budowli płaskich dachów...

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Listopada 01, 2010, 11:48:33 »
    Wszystko elegancko. Ale robi się konkurencja http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,139947.0.html mod
    Asian Dynasties- mod daleko posunięty ale mało wypromowany. Mógłbyś zagadać z jego twórcami i powymieniać się modelami. 2 w jednym byłoby ciekawie zwłaszcza żę mają fajne wykonane zbroje, wioski i "konie". Poniżej screeny:

http://fotky.com.ua/pfiles/25814.jpg
    http://fotky.com.ua/view/70822_qparc
    http://fotky.com.ua/view/70821_krygg
    http://fotky.com.ua/view/full/72190_lmkd0
    http://fotky.com.ua/view/72189_xmjpl

Mam nadzieje że dojdziecie do porozumienia :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2010, 11:54:43 wysłana przez soldier_90 »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Listopada 01, 2010, 12:49:59 »
    Ostatnio postanowiłem pobawić się trochę w samuraja i odświeżyłem sobie Western Invaders Alkhadiasa [btw szkoda, że nie chciało mu się w pełni rozwinąć projektu, znaczy wszystko to co miał w planach] i przypadkiem natrafiłem na ten temat ? Czemu go przegapiłem ? Musiałem gdzieś leżeć schlany pod stołem xD Jestem pod ogromnym wrażeniem projektu, świetne tekstury. Życzę dalszego rozwijania dzieła, żeby Ci chęci nie zabrakło. Z tego co przeczytałem zbierasz pozytywne opinie na forum TW. Trzymaj tak dalej.

Na koniec małe pytanko. Czy planujesz wersję multilayer ? Z chęcią widziałbym tego moda na naszym serverze.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 12:43:48 wysłana przez Kalpokor »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #138 dnia: Listopada 01, 2010, 13:18:10 »
    Tak, w najnowszej wersji jest już zaaplikowany multiplayer, jednak narazie tylko dla dwóch klanów. Pozostałe będą w następnych wersjach. Dodatkowo robię dwie zupełnie nowe mapy do multi oraz do szybkich bitew. Narazie jest jedna:
    (click to show/hide)

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #139 dnia: Listopada 01, 2010, 14:06:42 »
    Proszę, skup się na single playerze. Nie schrzań tego, dokończ najpierw single player, potem dopiero bierz się za multiplayer. Ja chcę pograć w single player!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Listopada 01, 2010, 14:09:33 »
    Wygląda naprawdę zacnie.
    Choć by stworzyć evekt z filmu to musiał byś dać inne drzewa, np. nativowskie ponieważ one są grubsze a te gutkafioutka są strasznie cienkie ;/ (mało wyrośnięte :D, długie jak diabli ale chude że aż strach ;/ )
    I musiał byś dać noc ale taką czarną nie granatową... i efekt z filmu masz murowany ^^ + mgła of cours !

Naprawiłeś już tę świecącą zbroję ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Listopada 01, 2010, 14:21:51 »
    Wygląda naprawdę zacnie.
    Choć by stworzyć evekt z filmu to musiał byś dać inne drzewa, np. nativowskie ponieważ one są grubsze a te gutkafioutka są strasznie cienkie ;/ (mało wyrośnięte :D, długie jak diabli ale chude że aż strach ;/ )
    I musiał byś dać noc ale taką czarną nie granatową... i efekt z filmu masz murowany ^^ + mgła of cours !

Naprawiłeś już tę świecącą zbroję ?

No niestety drzew nativowkich nie będę używał ponieważ mają zupełnie inny odcień niż te od gutka, poza tym są... brzydkie? :P Mapa zostanie taka, jaka jest. Wrażenia i tak są naprawdę niezłe, chociaż grając z botami czuję się oszukany. Oni i tak wiedzą, gdzie jestem :P

Co do zbroi, to nie mam pojęcia, dlaczego tak się świeci, może dlatego, żeby było lepiej widać postać gracza. Inne się tak nie świecą przecież. Normalnie podczas szybkich bitew i multi tej zbroi nawet nie ma dostępnej (jest to najlepsza zbroja w grze, dostępna tylko w singlu za naprawdę duże pieniądze; zakładam ją do multi i do QB, bo dłużej pożyję, jak testuję nowe bronie :P).

Singlem zajmę się jak tylko ta wersja będzie gotowa, ponieważ szykuję coś naprawdę dobrego. Poza tym multi i QB nie są tylko po to, aby sobie powalczyć (to też), ale głównie po to, aby testować balans pomiędzy klanami. Już teraz wiem, że klan Takeda jest za mocny, Mori za słaby i muszę to poprawić.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Listopada 01, 2010, 14:31:38 »
    Hmm trza by poprosić gutka by zrobił też grube drzewa :D

Rozwiązanie twojego problemu ze zbroją ma Kolba, on miał za to świecące hełmy :D dokładnie jak twoja zbroja.
    Naprawił ten błąd, idź go zapytaj a pewnie ci pomorze rozwiązać błąd. (w singlu ta zbroja była by największym failem jakby się ją kupiło za grubą kase a ona się świeciła jak żarówka i nijak do kompletu pasowała xD )
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Listopada 07, 2010, 13:15:34 »
    A więc stało się! Nowa wersja moda jest już dostępna!
    Info oraz link na pierwszej stronie w pierwszym poście :)
    Wiem, że nikt nie lubi Rapida, ale nie dam rady wrzucić na oba serwisy na raz.
    Poza tym ściągając z mojego konta na Rapidzie... no cóż, ładujecie mi konto :) Proszę, uszanujcie to i nie narzekajcie zbytnio :)
    Niebawem mod będzie również na MBRepository. Trochę cierpliwości.

Póki co jednak, enjoy and have fun :)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Listopada 07, 2010, 14:11:16 »
    A co oznaczają czerwone chmury na czarnym tle? Bo jak zobaczyłem screena z kolesiem tak ubranym to miałem jedno skojarzenie: Akatsuki.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Listopada 07, 2010, 14:26:37 »
    I bardzo dobrze skojarzyłeś, jednak... To tylko organizacja, którą postanowiłem dodać do moda, nic poza tym. Będzie miała trochę wspólnego z fabułą moda jednak żadnych demonów czy innych cudów na kiju nie będzie. Postanowiłem zapożyczyć tylko samą nazwę oraz barwy. Poza tym fajnie to wygląda :)

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Listopada 07, 2010, 14:58:35 »
    Dziś rano jedna z pierwszych myśli : "Ale bym sobie w szoguna znów pograł... Zaraz napiszę mu co z tą aktualizacją..."
    Hehe i stało się. :)

Dlaczego na turniejach niektórzy biją pięściami? Aha i duży plus dla ciebie, że podczas turnieju, oprócz drzewca jest też krótka broń (w jednym zestawieniu).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2010, 18:56:19 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Listopada 13, 2010, 14:36:21 »
    Woyo ... ładnie ... ładnie ... szacunek ... Masz zamiar zmienić wnętrza ?? zamków ...tawern .. i innych

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Listopada 13, 2010, 14:43:40 »
    Tak... Mam... zamiar... pozmieniać... również... wnętrza...
    Wszystko w... swoim... czasie...
    Nie wkurza cię to?

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Listopada 14, 2010, 13:33:03 »
    Po pierwsze: opinia jest całkowicie nieobiektywna, pisana z moich własnych przemyśleń itp.
    Grałem i moja opinia brzmi: Bardziej przypomina to pokazówkę "patrzcie ja to potrafię" niż moda, bo po prostu nie ma sensu w to grać. Pomijam fakt walki kataną i kunai przeciw gościowi w płytówce i dwu-ręcznym mieczem w stylu europejskim... Pomijam nazwy typu "Kupiec z Jelkali"  no i wygląd miast (nawet tokyo w prologu jest z kamienia). Ale nie widzę sesnsu grać w moda dłużej niż kilka minut jedynie po to aby popatrzeć co fajnego "wyrzeźbiłeś" i "wymalowałeś". Dlatego za te 10 minut gry dałbym 1/10. To i tak dużo bo zwykłe pokazówki dostają 0/10 bo nie są grami, tak jak ten mod nie jest modem. No chyba, że ktoś jest zatwardziałym fanem Japoni to pogra w tego moda, ale osobiście proponuję aby grać w zwykłego Nativa.