Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogólne sugestie i pomysły  (Przeczytany 43029 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ogólne sugestie i pomysły
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 17, 2010, 20:42:40 »
    To zacznijmy od tej walki dwiema broniami... Po pierwsze nie podoba mi się to w wydaniu M&B, czyli jedna broń jako tarcza, nie wiem co na to reszta teamu ale chyba jednak nie.
    Co do frakcji to w tej wojnie uczestniczyły też Prusy, w ograniczonym stopniu ale zawsze. A Austria ma dodać pewnego smaczku grze i umożliwić różne niespodziewane zwroty akcji. Ale Francja moim zdaniem odpada... Miała za dużo własnych problemów żeby myśleć o Polsce...

Z tym że koń powinien łatwiej umierać się zgodzę. Ale ze śmiercią bohatera nie. Pamiętajmy zę mod dotyczy M&B a w tej grze nieodłączną częścią jest nieśmiertelność naszej postaci... Wydaje mi się że takie posuniecie będzie zbyt odbiegało od oryginału...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline martz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 17, 2010, 21:17:09 »
    Z tym że koń powinien łatwiej umierać się zgodzę. Ale ze śmiercią bohatera nie. Pamiętajmy zę mod dotyczy M&B a w tej grze nieodłączną częścią jest nieśmiertelność naszej postaci... Wydaje mi się że takie posuniecie będzie zbyt odbiegało od oryginału...

Aha,czyli jak trafią cię w głowę bronią palną,to też przeżyjesz?
    Chodzi mi o strzał w głowę...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 17, 2010, 21:20:06 »
    To jest nieodłączna część M&B. Jak dostałeś toporkiem w głowę w Nativie to żyłeś. Z pewnymi decyzjami twórców gry po prostu się nie dyskutuje.
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 20:31:04 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 19, 2010, 19:41:48 »
    Ale wy jestescie moderami i mozecie zmieniac gre dowoli,w sumie taki jest sens M&B.Zreszta w niektorych modach jest wprowadzona smiertelnosc. Mozecie to zrobic opcjonalnie,kto chce ten jest smiertelny kto nie to nie

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 19, 2010, 20:15:58 »
    Wszyscy są śmiertelni !
    Dostaniesz drugi raz - umierasz ;p
    W becie miałem tak javelinem 2 razy headshot
    i potem achillesa dostałem dartem i dead ;p

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2010, 15:41:29 »
    Mam pewną sugestię: może by podzielić Polskę, na tę lojalną Królowi, i nie robiącą nic, oraz tę od Kościuszki, która chce wresZcie wojny?

Offline Ihei

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 22, 2010, 16:13:52 »
    Mam pewną sugestię: może by podzielić Polskę, na tę lojalną Królowi, i nie robiącą nic, oraz tę od Kościuszki, która chce wresZcie wojny?
    Ja jestem orędownikiem takiego rozwiązania :)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 25, 2010, 15:40:28 »
    Bez sensu w ogóle.Wyjdą z tego trzy inne państwa a nie jedno.Po za tym jak ma to być podzielone?Wsch centrum zachód?przy czym zachód coś robi centrum nic a wsch chce wojny?Bez sens.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 26, 2010, 11:27:05 »
    Podczas strzału mamy ileś tam procent na nie wypał broni,musimy ponownie ładować.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 26, 2010, 17:28:26 »
    Skrzetusky :

Może jakby to trochę Urozmaicić wypowiedź Kacpra . 2 odrębne państwa -Rzeczpospolita oraz -Powstańcy Kościuszki . Mogłyby mieć ze sobą Sojusz mający między sobą bardzo dobry kontakt powiedzmy +40 . Jednak Rzeczpospolita jak to powiedział Kacper nie robiłaby prawie nic , a Powstańcy Kościuszki ,by ciągle atakowała Rosję , Prusy , czy Austrię (Aby była bardzo aktywna) . Jeśli się , co do wielkości odnosząc . Rzeczpospolita mogłaby być taka jak przed III Rozbiorem , a Powstańcy Kościuszki składać się z 2 miast , tam 2 zamków i kilku wsi ( Chodzi mi o to ,żeby to było małe.) Ja to bynajmniej tak zrozumiałem wypowiedź Kacpra tylko jako wypowiedź niedopracowaną.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 27, 2010, 13:51:29 »
    Dla mnie to glupi pomysl. Lepiej Rzeczpospolitej nie dzielic albo ewentualnie zrobic tak,ze po sukcesach powstancow Rzeczpospolita sie laczy z nimi,tak jak bylo w rzeczywistosci

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 27, 2010, 14:44:48 »
    Najlepiej to zrobić tak.Normalna RP a kościuszkowców jako grupki armii bez zamków/miast póki nie zdobędą.

Offline elektrica

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 30, 2010, 16:59:56 »
    chodzi np o   królestwo Polskie , wlk księstwo poznański oraz Rzeczpospolita krakowska ?  (sorka ale nie pamiętam dokładnych nazw :) jbc mnie poprawcie dobry pomysł ale trzeba by było zrobić skrypty że np że Rzeczpospolita Krakowska była by wstanie wojny z ruskimi to i reszta chociaż do niepotrzebna robota lepiej jedno silne państwo :)

Według mnie powinno (nie musi ) być w modzie np Rekrutacja dezerterów. Albo funkcja zasadzka jak było w jednym modzie czyli zwykła bitwa tylko obie ddrużyny zaczynają koło siebie :D

Zróbcie jak chcecie nie każe wam.  

Używaj opcji sprawdź ortografię//Vain.  Sorka :)

@down
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2010, 07:20:42 wysłana przez elektrica »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 30, 2010, 17:18:10 »
    królestwo Polskie , wlk księstwo poznański oraz Rzeczpospolita krakowska
    Te "twory" powstały dopiero po III rozbiorze, akcja moda dzieję się podczas Insurekcji Kościuszkowskiej, która ten zabór poprzedziła - więc twój pomysł jest cholernie chybiony.
    Wg mnie pomysł dzielenia Polski jest delikatnie mówiąc - głupi. Zauważcie że król wówczas już praktycznie nie miał autorytetu i nawet nie chciano jego poparcia dla powstania. Może niech Poniatowski będzie liderem Polski - nie będzie się w ogóle ruszał, tylko siedział w Warszawie. A Kościuszko - dożywotnim marszałkiem, który nigdy nie powinien móc zostać pojmany do niewoli.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 30, 2010, 19:47:30 »
    Wielkie Księstwo Poznańskie, Wolne Miasto Kraków i Królestwo Polskie zostały utworzone po kongresie wiedeńskim w 1815 roku, dlatego pomysł zupełnie nietrafiony.