Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogólne sugestie i pomysły  (Przeczytany 43037 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ihei

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Ogólne sugestie i pomysły
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 10, 2010, 17:31:59 »
    Zagraj w moda to będziesz wiedział.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 10, 2010, 18:36:43 »
    Zagram z przyjemnością, ale chyba jeszcze go nie ukończyłeś, więc nie jestem w stanie zaspokoić mojej ciekawości. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 10, 2010, 19:41:33 »

Raczej na odwrót: śmierci nie ma, a kto chce to ją sobie niech włączy. Podrzuć skrypt to dodam przy okazji.

Nie jestem moderem i nie jestem w teamie wiec raczej ty go zrob i dodaj,bosadze ze nie tylko ja ale wiele osob tego oczekuje.

Natomiast Prusy jednoczyły Niemcy pod hasłami nacjonalizmu, co umożliwiało im przekraczanie religijnych podziałów.

Owszem jednoczyly ale po wojnach napoleonskich,to one,a pozniej kolejne francuskie zadania granicy na Renie za Ludwika Filipa staly sie katalizatorem zjednoczenia,a co do religijnego charakteru ŚCR to on zanikl po Reformacji,a ostatecznie po wojnie 30-letniej.

Mod jest planowany w wersji anglojęzycznej, tak żeby mogli w niego zagrać z przyjemnością i Litwini i Rosjanie i Niemcy i Węgrzy... Z tego względu nie możemy sobie pozwolić na jednostronne ujęcia historyczne. Zarzucasz mi anachronizmy, a sam powtarzasz tezy wyprodukowane przez polską propagandę. "Na Litwie" nikt nie myśli o tych sprawach jak Ty, a historia jest rzekomo jedna. Uważasz, że my - Polacy mamy monopol na prawdę? A może polonizacja to jakaś inna jakość niż germanizacja i rusyfikacja? Ciekawe dlaczego?

1.No to mnie niemile zaskoczyles,zeby mod robiony o Polakach przez Polakow i nie ukrywajmy glownie dla Polakow byl robiony po angielsku? Mozna zrobic takze wersje ang,ale wersja PL powinna byc, zeby umozliwic radosc z gry wielu  rodakom 
    2.Czy mod jest robiony w duchu poprawnosci polityczmej zeby zdobyc wiecej popularnosci?
    3. Miedzy polonizacja a rusyfikacja jest taka roznica ze litewska szlachta spolonizowala sie dobrowolnie,a nie byla do tego zmuszana

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 10, 2010, 20:29:29 »
    Wersja Polska na pewno będzie i bez niej moda nie wydamy, zostanie ona przygotowana przez zespół.Na pewno także graczom nie będziemy nic narzucać, wszystko w grze będzie zależało od jego wyborów.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 23:29:03 wysłana przez Vain »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 10, 2010, 23:40:57 »
    Co do tej polonizacji to nie do końca się zgodzę że była dobrowolna... Była potrzebą chwili i mniejszym złem dla Litwy. Mieli w pewnym momencie swojej historii pewną alternatywę: zjednoczyć się z Polską albo z państwem Rosyjskim. Wybrali nas bo była mniejsza szansa na to że Polacy ich zdominują.
    Swoją drogą polecam poczytać dzieła Jasiennicy, on w bardzo obrazowy sposób przedstawia stosunki społeczne i relacje Polsko- Litewskie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Ihei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 11, 2010, 15:44:44 »
    Nie jestem moderem i nie jestem w teamie wiec raczej ty go zrob i dodaj,bosadze ze nie tylko ja ale wiele osob tego oczekuje.
    Skoro uważasz, że Twoje pomysły są dobre i że wiesz jakie są oczekiwania społeczności to czemu nie dołączysz do jakiegoś teamu?

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 12, 2010, 20:10:31 »
    Vain

To mnie podniosles na duchu,bo juz sie balem ze bedzie tylko eng.

sir Luca

W 1386 to jeszcze nie panstwem rosyjskim,w sumie Moskwa byla wtedy dosc slaba,raczej mieli wybor Polska albo samotna walka z Krzyzakami.A proces polonizacji byl pozniejszy(chociazby Horodlo).Poprostu kultura wyzsza stopniowo wyparla nizsza,jezyk litewski przetrwal tylko u chlopow,wystarczy wspomniec ze pierwsza swiecka ksiazka po litewsku pochodzi dopiero z 1700 roku

Ihei

Nie bede sie klocil,najlepiej niech moderator zrobi ankiete kto chce smierci a kto nie,jesli przegram to ok zwroce honor

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 12, 2010, 20:21:04 »
    Bolo Chan mnie na początku zainteresował ten mod. Zgłosiłem na początku kilka sugestii. Potem zacząłem truć d*** sir Luce i dołączyłem do teamu to naprawdę nie trudne a i wiele można się nauczyć. Tylko ty wyraźnie chcesz tego skryptu ,więc jeśli umiesz pisać skrypty to dołącz do teamu i napisz skrypt na jakim Ci zależy ,a nam się przyda pomoc przy skryptach. Jeśli nie albo naucz się pisania skryptów albo przestań truć nam d***.

Ocenzurowane:P//Vain
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2010, 20:33:19 wysłana przez Vain »
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 12, 2010, 20:59:06 »
    (...)
    sir Luca

W 1386 to jeszcze nie panstwem rosyjskim,w sumie Moskwa byla wtedy dosc slaba,raczej mieli wybor Polska albo samotna walka z Krzyzakami.A proces polonizacji byl pozniejszy(chociazby Horodlo).Poprostu kultura wyzsza stopniowo wyparla nizsza,jezyk litewski przetrwal tylko u chlopow,wystarczy wspomniec ze pierwsza swiecka ksiazka po litewsku pochodzi dopiero z 1700 roku
    (...)
    Polonizacja Litwy zaczyna się już za Kazimierza Wielkiego, on pierwszy dostrzegł tego sojusznika na Wschodzie, na zasadzie wróg mojego wroga (krzyżaków) jest moim sojusznikiem. Naprawdę w polityce nic nie dzieje się od tak sobie, wszystkie zdarzenia są bardzo głęboko ukorzenione w przeszłości.

A co do śmiertelności bohatera, stanowczo NIE.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:25:56 »
    Sir Luca - Ihei nie chce odpowiedzieć na moje pytanie, więc pozwól że zapytam Ciebie: Czy w związku czy z powstaniem frakcji alternatywnych uzurpatorzy będą teraz hasać po mapie? Czy też nadal siedzieć na dworze i czekać na naszą pomoc?   

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:40:48 »
    Chodzi ci o pretendentów do tronu? Nie wiem jeszcze czy w ogóle będą... Każda frakcja ma co najmniej jedną "kontrfarkcję" więc nie wiem czy potrzebni są jeszcze kontrkandydaci do władania frakcjami. Może się okazać że to już zbyt dużo szczęścia na raz.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:49:42 »
    A nie będzie tak że lider alternatywnej frakcji to zarazem uzurpator tej "oficjalnej"?

Offline Ihei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 13, 2010, 00:03:24 »
    Widzisz to jest tak: native ma bardzo prosty system polityczny i niemal wszystkie mody go podzielają. My natomiast próbujemy wykręcić coś bardziej ambitnego. Dlatego w każdej frakcji to trochę inaczej wygląda i może być ciężko się połapać jak nie siedzisz w teamie i nie śledzisz na bieżąco. To nie jest tak, że nie chcę Ci odpowiadać na pytania, po prostu ciężko mi wytłumaczyć coś w momencie kiedy równocześnie nad tym pracujemy. Musisz po prostu śledzić info, które co jakiś czas podrzucamy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 00:05:35 wysłana przez Ihei »

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 14, 2010, 20:05:15 »
    legomir czy tylko ja chce to nie wiem,bo zobacz ile w temacie o waszym modzie siedzi ludzi-Team,Grievous i ja.To "dosc" skromnie jak na 6498 uzytkownikow,ale ok ze smiertelnoscia daje sobie spokoj,bo widze ze chyba caly team jest przeciw

Offline Ihei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 14, 2010, 20:20:34 »
    Troszeczkę przesadziłeś z tymi kalkulacjami :D Ty i Grievous jesteście po prostu jedynymi, którzy uprawiają polemiki.