Raczej na odwrót: śmierci nie ma, a kto chce to ją sobie niech włączy. Podrzuć skrypt to dodam przy okazji.
Nie jestem moderem i nie jestem w teamie wiec raczej ty go zrob i dodaj,bosadze ze nie tylko ja ale wiele osob tego oczekuje.
Natomiast Prusy jednoczyły Niemcy pod hasłami nacjonalizmu, co umożliwiało im przekraczanie religijnych podziałów.
Owszem jednoczyly ale po wojnach napoleonskich,to one,a pozniej kolejne francuskie zadania granicy na Renie za Ludwika Filipa staly sie katalizatorem zjednoczenia,a co do religijnego charakteru ŚCR to on zanikl po Reformacji,a ostatecznie po wojnie 30-letniej.
Mod jest planowany w wersji anglojęzycznej, tak żeby mogli w niego zagrać z przyjemnością i Litwini i Rosjanie i Niemcy i Węgrzy... Z tego względu nie możemy sobie pozwolić na jednostronne ujęcia historyczne. Zarzucasz mi anachronizmy, a sam powtarzasz tezy wyprodukowane przez polską propagandę. "Na Litwie" nikt nie myśli o tych sprawach jak Ty, a historia jest rzekomo jedna. Uważasz, że my - Polacy mamy monopol na prawdę? A może polonizacja to jakaś inna jakość niż germanizacja i rusyfikacja? Ciekawe dlaczego?
1.No to mnie niemile zaskoczyles,zeby mod robiony o Polakach przez Polakow i nie ukrywajmy glownie dla Polakow byl robiony po angielsku? Mozna zrobic takze wersje ang,ale wersja PL powinna byc, zeby umozliwic radosc z gry wielu rodakom
2.Czy mod jest robiony w duchu poprawnosci polityczmej zeby zdobyc wiecej popularnosci?
3. Miedzy polonizacja a rusyfikacja jest taka roznica ze litewska szlachta spolonizowala sie dobrowolnie,a nie byla do tego zmuszana