Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogólne sugestie i pomysły  (Przeczytany 42992 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RaYeR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie i pomysły
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 12, 2010, 12:21:28 »
    O ile mi się zdaje w tym okresie Francja jako jedyna walczyła z zaborcami więc mogła by być taka frakcja.
    "Nigdy nie kłóć się z idiotą, najpierw ściągnie cię do swojego poziomu,potem pokona doświadczeniem".

I am The Argent Dawn - Play Free Online Games
    [img]http://images.quiz.wegame.com/prod

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 12, 2010, 13:02:22 »
    Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc że Francja walczyła z zaborcami?
    Francja nigdy nie była pod zaborami... Jeśli chodzi ci o zaborców Polski to nikt zbytnio nie spieszył nam z pomocą... Jak zawsze zresztą.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 12, 2010, 17:31:34 »
    skoro już przy kozakach:
    Czy będzie można przejmować armaty występujące na polu bitwy czy one będą jakoś inaczej wykorzystywane? I czy w ogóle AI będzie miało armaty?
    Najprawdopodobniej użyjemy skryptu Highlandera ,czyli będzie to wyglądało podobnie jak w 1866.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 13, 2010, 19:06:18 »
    Co do czworobokow to one akurat wystepowaly. Byl to podstawowy sposob obrony piechoty przed szarzami kawalerii. No i przydalyby by sie jeszcze kolumny,piechorta zwykle tak maszerowala do ataku,a dopiero potem przechodzila w szereg

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 13, 2010, 19:14:54 »
    Może źle się wyraziłem... Chodziło mi o te wielkie niby kolumny występujące w kozakach. Piechota stoi w wielkim kwadracie ciasno zbita... Taka przerośnięta kolumna...

Co do czworoboków to niby były ale zauważ że bardzo łatwo ustawić je z dwuszeregów. Więc jak uda nam się tą formację uzyskać to i czworobok będzie możliwy:-) Ale wątpię czy on się przyda przy tak małej liczbie jednostek na mapie...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 13, 2010, 19:59:20 »
    Malo jednostek na mapie to po pierwsze a po drugie inteligencja AI.Cpu bedzie atakowal od frontu a nie z flanek w pierwszym ataku wiec nie widze potrzeby meczenia sie nad ta formacja.

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 13, 2010, 20:01:27 »
    Mod jak widze jest w poczatkowej fazie prac , więc nie lepiej zrobić go na warband?
    Bo wychodzi za 3-4 tygodnie.

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 13, 2010, 20:26:05 »
    A nie zauważyłeś tego w innym temacie?

Pamiętaj że artyleria siała spustoszenie nie tylko wśród obleganych i ich fortyfikacji ale również wśród oblegających:-)
    Poza tym nie wiem dokładnie co oferuje silnik Warbanda i możliwe że da się zrobić efektowne zniszczenia w murach...

No to dla mnie ogólnie wszystkie drzewa są za bardzo rozbudowane i można się w nich pogubić(no może oprócz Khaegnitów z Nativa) ,więc może przy rekrutacji od razu wybierać czy chce się wybrać kawalerzystę czy strzelca byłoby bardziej przejrzyście co o tym myślicie i czy dałoby się to zrobić?
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 13, 2010, 20:42:41 »
    Nie jest jeszcze do końca ustalony sposób rekrutacji, rozważamy różne za i przeciw...
    Dla tego między innymi ten temat.

Ja osobiście jestem za podziałem rekrutacji zależnie od miejsca jej dokonania i jakości jednostek jakie chcemy rekrutować. Np. piechotę rekrutuje się w miastach ale kawalerię i oficerów już tylko w fortach ponieważ właśnie tam odbywało się szkolenie rekrutów... Albo może rekruta weźmiemy z wioski i w garnizonie zdecydujemy na jaką jednostkę zacząć go szkolić...
    Pomóżcie trochę i wypowiedzcie się sami w tej kwestii, proszę tylko pamiętajcie o realiach tamtego okresu. Szeregowiec z poboru bardzo rzadko miał szansę zostać podoficerem a co dopiero oficerem, oni wywodzili się że szlachty.

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 14, 2010, 07:43:17 »
    To wkońcu to jest na warbanda , czy na zwykłe m&b?

Offline Rollez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 14, 2010, 08:43:19 »
    Ja mam nadzieje ,że nie na warbanda bo nie pogram ,nie mam warbanda....
    FUCK!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 14, 2010, 09:25:58 »
    Według mnie nikt jeszcze nie ma kupionego Warbanda...

Jeśli chodzi o moje mało ważne zdanie, to ja również polecam Wam pracę na WB. Nie ma co się oszukiwać, że pół roku po jego premierze mało kto będzie bawił się jeszcze w modowanie (oraz granie) w zwykłe M&B. Oczywiści to tylko moje zdanie, ale tak jak piszę, ja sądzę że z premierą WB zainteresowanie "podstawką" spadnie diametralnie, a im więcej czasu upłynie, tym zainteresowanie spadnie jeszcze bardziej...

Offline Rollez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 14, 2010, 13:45:26 »
    Według mnie nikt jeszcze nie ma kupionego Warbanda...

Jeśli chodzi o moje mało ważne zdanie, to ja również polecam Wam pracę na WB. Nie ma co się oszukiwać, że pół roku po jego premierze mało kto będzie bawił się jeszcze w modowanie (oraz granie) w zwykłe M&B. Oczywiści to tylko moje zdanie, ale tak jak piszę, ja sądzę że z premierą WB zainteresowanie "podstawką" spadnie diametralnie, a im więcej czasu upłynie, tym zainteresowanie spadnie jeszcze bardziej...

Co? Takie gry sie nie nudzą. A warbanda będzie trzeba kupić a ja niestety niemoge kupować gier ,kiedyś mogłem ale teraz niemoge... A warband napewno niebędzie na necie do ściągecia bo to gra online. >>>

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 14, 2010, 13:58:32 »
    To niestety będę musiał zasmucić niektórych...
    Jest jeden podstawowy warunek przemawiający za Warbandem. Daje on dużo więcej opcji i  możliwości moderowania...
    Poza tym trzeba pamiętać że wszystko idzie do przodu jak kiedyś powiedział Daedalus i nie można za bardzo trzymać się rozwiązań już starych...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 14, 2010, 16:38:26 »
    Rollez - Jak to nie możesz kupować gier? Ścągać się zachciało "a pewnie nie będzie do ściągnięca na necie"?

Żeby nie było offtopu , popieram prouda , po wydanu WB  zainteresowane podstawką znacząco spadnie.