Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tabaka  (Przeczytany 20127 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Tabaka
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 03, 2010, 14:26:46 »
    papierosy, kawa i herbata to też są narkotyki ze względu na nikotynę, kofeine i teine zawartą w tych produktach... silnie uzależniają...
    Zgadzam się, ale generalnie to zależy od sposobu defincji. Ze względu na poglądy społeczne, różnice kulturowe, stany prawne itp. nie ma jednoznacznej definicji słowa narkotyk. W głównej mierze zależy to od kultury w jakiej żyjemy i czy jest ogólne społeczne przyzwolenie na stosowanie danego środka np na herbatę jest.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 03, 2010, 15:00:06 »
    O, temat dla mnie. Niedawno (parę tygodni temu) zacząłem brać tabakę od kolegi. Jeszcze nie odczułem żadnych negatywnych skutków, może dlatego że "wdychałem" dosyć niewiele. Ciekaw jestem ile trzeba tego wdychać, aby kichać (chociaż z tego co wiem to stale zażywając tabakę nie kicha się).
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2010, 15:03:11 wysłana przez Kolba »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 03, 2010, 15:02:33 »
    To zależy od tego jak masz nawiliżoną śluzówkę nosa...jeśli bardzo np przy katarze, to efekt będzie momentalny, jeśli na suchy nos to możesz i całe opakowanie wziąć i nic Ci nie będzie

Acha, wg mnie tabaka to syf i szkoda marnować czas na takie coś, z czego nie ma nawet przyjemności... ja wole sex i alkohol xD

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 03, 2010, 15:06:38 »
    Wiecie, takich psycholi o których ja pisałem na szczęście się mało słyszy. Ktoś mi wcześniej napisał że to nie narkotyk i nie powinni mieć odpałów. To tak samo działało by jak ktoś nie przyzwyczajony został zamknięty w pomieszczeniu a tam napuszczono dymu tytoniowego, po pewnym czasie też by padł.
    Wszystko zależy od tego jak często i ile się bierze. Wśród moich znajomych się niucha tabakę dla towarzystwa i nie widziałem że by tracili filmy itp. Ot tak sobie wsiąść raz na jakiś czas.
    Na Kaszubach jest to tradycja od lat... Sego czasu nawet premier (chyba Buzek) został oficjalnie poczęstowany tabaką na jakiejś uroczystości.

p.s. do pwi7aaf, na ulicy środku nie bzykniesz sobie i nie wypijesz browara a niuchnąć se możesz.  A przyjemność z tego jeden ma a drugi nie :P
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2010, 15:08:57 wysłana przez Neluril »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 03, 2010, 15:11:18 »
    Ja Wam coś napiszę... J***ć to wszystko... Gdybym miał się tak przejmować, że coś jest szkodliwe, a coś nie to nigdy niczego bym chyba nie spróbował i nie przeżył.;d Tutaj ten związek, tam inny... Niech każdy żyje tak jak chce i wącha, wciąga, pali, wciera, etc. co tylko chce i w ilości jaką tylko chce. Kawa - kofeina, herbata - teina, papierosy - nikotyna, 'trawka' - narkotyk, idźmy dalej... seks - syfilis*, przejście na pasach - wypadek*, jazda na motorze - dawca*... Takie podejście jest chore i tyle. Każdy powinien mieć wolność w wyborze własnego sposobu życia, ale niestety wciąż narzuca się jedynie kolejne ograniczenia. Sam co prawda fajek nie palę - bo smakują jak gówno, kawy nie piję - bo jest ch***a w smaku, herbata podobnie, ale dlaczego od razu mam zakazywać komuś innemu żeby NA OSOBNOŚCI nie zatruwajac innych sam zażywał co mu tylko się podoba? Zresztą czy nie lepiej umrzeć żyjąc tak jak się chce w wieku 40 lat, a nie trzymając się życia i nic nie przeżyć przez 80lat? Co prawda to tylko moje poglądy i ktoś może się z nimi nie zgadzać.

*wymienione przykłady nie mają nakazywać, żeby przestać przestrzegać prawa np. wchodząc na pasy jak się chce, ale dodać kontrastu tezie że wszędzie coś się może stać i nie ma sensu zastanawiać się nad każdym "niebezpieczeństwem", bo wówczas właśnie np. przejście na pasach można potraktować jako ewentualną śmierć

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 03, 2010, 15:11:56 »

Acha, wg mnie tabaka to syf i szkoda marnować czas na takie coś, z czego nie ma nawet przyjemności... ja wole sex i alkohol xD

Jedni lubią jak im cyganie grają, inni jak im buty śmierdzą:D
    Dla mnie tabaka daje dużo przyjemności- orzeźwia i zostawia miły, delikatny aromat w nosie. Poza tym zażywanie tabaki ma w Polsce piękną i długą tradycję- kto czytał Pana Tadeusza ten wie.
    A sex i alkohol to swoją drogą- na wszystko znajdzie się czasxD
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 03, 2010, 15:16:22 »
    Nelril cyt: "Jak to nie" xD

Do Prouda...

No ja palę... paczkę dziennie... lubie bzykać...syfilisa nie mam (chyba), kawę piję około 3-4 łyżeczek na kubek razy 3 na dzień...itd itp

Ale ta tabaka to jest jakiś syf... ani z tego nie masz przyjemności, ani nie wywołuję jakiś przyjemnych doznań, nie działa wogóle na ośrodek "szczęścia" chyba w hipokampie^^ więc po jakiego mam to brać... faktycznie spróbowałem kilka razy w liceum, ale żadnej przyjemności z tego nie miałem...nic a nic...to tak jakbym wciągał piasek z ulicy ze żwirem xD

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 03, 2010, 15:35:31 »
    Ta, tabaka i narkotyk ;D Co jak co, ale różnica jest jednak spora.
    W każdym razie ja tam bardzo lubie sobie powciągać tabake. Lubie próbować każdej nowej, którą zobaczę.
    Aktualnie mam jedynie tabakę Ozona President i muszę przyznać, że to jedna z lepszych mentolowych jakie miałem w nosie. Bardzo miły aromat pozostawia. Nie jest jakoś drobno zmielona, ale nie jest to też taki pieprzowy syf jak Red Bull. Do swoich ulubionych zaliczę Medicated, o wspanialym aromacie. Szczególnie jak sprowadza się zza granicy czuć w niej przyjemny aromat ziół. Co do faz.. chyba ktoś pomylił temat ;0 Faza po tabace to jak upojenie po soku marchewkowym. Choć przyznam, że lubię się tym "bawić". Co czasem skutkuje 3 cm zapchanej rury i wciągnięcie tego próżniowo.... xD Człowiek dostaje takiego kopa w tył głowy, ze kładzie sie na ziemie xD Choć ostatnio po 3cm rurki, to i nawet mi zrobiło się niedobrze.
    Jednak ja również preferuje wciąganie z ręki małej ilości dla orzeźwienia... próżniową polecam dla takich ludzi jak ja, którzy próbują wszystkiego aby nakopało im w mózgu xD
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 03, 2010, 16:06:49 »
    Ta, tabaka i narkotyk ;D Co jak co, ale różnica jest jednak spora.
    W każdym razie ja tam bardzo lubie sobie powciągać tabake. Lubie próbować każdej nowej, którą zobaczę.
    Aktualnie mam jedynie tabakę Ozona President i muszę przyznać, że to jedna z lepszych mentolowych jakie miałem w nosie. Bardzo miły aromat pozostawia. Nie jest jakoś drobno zmielona, ale nie jest to też taki pieprzowy syf jak Red Bull. Do swoich ulubionych zaliczę Medicated, o wspanialym aromacie. Szczególnie jak sprowadza się zza granicy czuć w niej przyjemny aromat ziół. Co do faz.. chyba ktoś pomylił temat ;0 Faza po tabace to jak upojenie po soku marchewkowym. Choć przyznam, że lubię się tym "bawić". Co czasem skutkuje 3 cm zapchanej rury i wciągnięcie tego próżniowo.... xD Człowiek dostaje takiego kopa w tył głowy, ze kładzie sie na ziemie xD Choć ostatnio po 3cm rurki, to i nawet mi zrobiło się niedobrze.
    Jednak ja również preferuje wciąganie z ręki małej ilości dla orzeźwienia... próżniową polecam dla takich ludzi jak ja, którzy próbują wszystkiego aby nakopało im w mózgu xD
    Próżniówka to fajna zabawa :P Ale ogólnie ja biorę przede wszystkim dla orzeźwienia, a pod tym względem nic nie pobije Glatchera od Poeschl Tabac :D Poza tym to lubię Gawitha, Red Bulla, Lowen-Price'a (teraz wlasnie mam, ale juz mi sie nudzi, a jeszcze pół paczki zostało :/) i różne smakowe od Ozony.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 03, 2010, 19:27:12 »
    nie zażywam już żadnych używek :o

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 03, 2010, 22:46:35 »
    Najbardziej cenię Ozonę Spearmint i Alpinę. Świetne są też inne Ozony, Gletsher, Lowen i Gawithy.
    Zupełnie nie podchodzi mi Red Bull- za mocna i ten cały pieprz cypryjski jakiś taki dziwny. Medicated też nie zbyt dobry jest- trąci apteką i kiepskim tytoniem

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 12, 2010, 22:58:55 »
    Ach, przez ten temat aż se kupiłem Red Bulla. Tabaka korzyści daje, zapachu w nosie i fajnego uczucia w nosie.
    A wie któryś z was, która tabaka jest najostrzejsza?

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 12, 2010, 23:20:46 »
    Chyba Medicated 99. Przynajmniej ja nic mocniejszego nie zażywałam.
    Szczerze mówiąc, nie polecam. Nie ma zbyt ciekawego aromatu. Jest po prostu zbyt mocna, żeby się delektować.
    Za to polecam na zapchany nos- zrobi Ci odwierty niczym Rydzyk.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 13, 2010, 00:08:16 »
    Dobra. Ma być ostra. Ma być ogień. A która jest najbardziej aromatyczna? Obojętnie jaki smak/zapach.
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2010, 00:12:01 wysłana przez Reger26 »

Offline pejczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 13, 2010, 08:06:39 »
    Heh :D Pamietam jak z kumplami w podstawowce poszlismy na tabake :D Kichalismy caly dzien :P Co do narkotykow, to raz jakos sprobowalem maryche i zyje swietnie, studiuje uprawiam sport :) Wiec nie rozumiem o co chodzi wam ze wszystko to jedno wielkie G. WSZYSTKO DLA LUDZI