Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tabaka  (Przeczytany 20139 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Tabaka
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 25, 2012, 17:49:24 »
    Mnie strasznie się w głowię wkręciło nie wciągnęło mnie to jakoś i się cieszę.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 25, 2012, 18:44:48 »

kazdy tak ma, jak z pierwszym zaciągnięciem.
    Jak cię nie wciągneło to sie ciesz, zawsze będziesz zdrowszy.
    Retarded are everywhere

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 25, 2012, 19:07:18 »
    Cherry ,,smakuje" jak delicje wiśniowe ;P ale nie daje jakos specjalnego odswiezenia.. pamietam ze niemal sie po niej porzygalem.

Ja mialem osobiscie spotkanie z presidentem ^^
    ba! nawet najmocniejszą czyli Medykiem

Słyszałem jeszcze o jakiejś tabace sprowadzanej, produkowanej z afrykańskiego tytoniu... bodajże tabaka Magnet choć nie jestem pewien :)
    Ponoć droga i kurewsko mocna. :)

Ja bawię się w to już od dłuższego czasu, ale i tak bardzo często mam takie uczucie :)
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Marca 02, 2012, 21:30:13 »
    Dobra byłem bezstronny, ale moje zdanie sie zmienilo

waliło(smiedzialo czyms) że waliło to sypnąłem kazdemu znaną orange'ówke Ozone. Slaba jest to kazdy tez wie

Sypnąłem nie duzo wrecz bardzo mało poszedl snuff i po 10 min. Nos zapchany ze Uj. od tego momentu minelo ponad 20 min i nic nie moge oddychac przez nos.

Tabaka to guFFnO
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 21:52:27 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #79 dnia: Marca 02, 2012, 22:04:38 »
    No tak, idę zrobić sobie "lufkę" z rury wydechowej od tira, napakuje tam pełno zielonego, spale sobie i zacznę się żalić że spaliłem sobie płuca...
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 04, 2012, 11:13:12 »
    To nie bierz ani tego ani tego.

To że palisz to nie znaczy ze masz miec do czynienia z tytoniem w innej formie.
    Retarded are everywhere

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 22, 2012, 16:41:18 »
    Naszym eurocymbałom znowu się nudzi. To niedobrze, bo z tej nudy wpadają na idiotyczne pomysły.
    Ostatnio jakiś idiota wykombinował, że świat będzie piękniejszym miejscem gdy zakaże się używania tytoniu w postaci innej niż do palenia.
    To oznaczałoby zakaz produkcji tabaki, tytoniu do żucia i popularnego w Skandynawii Snussu.

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/592933,unijny-zakaz-zazywania-tabaki-kaszubi-protestuja,id,t.html

Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 22, 2012, 18:28:19 »
    Że tak pozwolę sobie zacytować pewien komentarz:

co to wogole znaczy "zakaz", w jaki sposob jakas grupa ludzi moze stwierdzic ze inni nie moga czegos robic? to jest chore. niedlugo nie pozostanie nic i wszyscy beda funkcjonowac jak w jakims jednym wielkim wiezieniu.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 30, 2012, 17:10:48 »
    Tak czytałem o tym xD

Zdelegalizują tabake i zacznie ona być sprzedawana przez dillerów na ulicach a potem w niebezpieczeństwach zażywania tabaki będzie napis " może przyczynić się do zażywania twardszych narkotyków"
    Za handel tabaką 10 lat, za posiadanie 10 g 3 lata i tak dalej , i tak dalej xD
    Retarded are everywhere

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 11, 2015, 23:15:52 »
    W sumie odkop w p***u ;) ale jak zobaczyłem, że na naszej poczciwej Tawernie nawet taki temat jest, to nie mogłem się powstrzymać żeby coś tu napisać ;)
    Tak wgl to tabaczę od jakichś 2 lat - i na początku też miałem takie popierdzielone pomysły, żeby wciągać krechy długości ławki, no ale...
    Ale teraz to co innego, paę razy dziennie z "dołeczka" na dłoni fajnie jest sobie snufnąć, i wbrew niektórym opiniom, też używam do tego lufki, bo lepiej mi się wciąga.
    Najważniejsze, żeby potem to wysmarkać, żeby zatok nie zapchało ;)
    Jeśli o moje ulubione chodzi, to zaczynałem od Ozony Spearminta, taka niezbyt mocna, ale aromacik ma :D, był krótki epizod z Red Bullem, a mniej więcej od roku tylko Lowen Prise - zajefajna :D. Ktoś tam mówił o afrykańskiej tabace - ja kiedyś próbowałem takiej białej, indyjskiej "White Elephant" - rzekomo z kości słonia o_O, bardzo mocna, medyk się chowa :D Dobra jest tylko wtedy, jak się zmiesza z jakąś inną, bo sama nie ma smaku.
    To tyle.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2015, 23:22:49 wysłana przez Lew »
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 11, 2015, 23:54:03 »
    W sumie to ciekawe jak tabaka działa przy katarze siennym... jak kiedyś sobie posznupałem to nieźle się z nosa lało

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 12, 2015, 14:04:55 »
    W sumie to ciekawe jak tabaka działa przy katarze siennym... jak kiedyś sobie posznupałem to nieźle się z nosa lało
    Tak wogóle to tabaka jest dobrą alternatywą, gdy krople do nosa sie skończą ;) wystarczy mała szczypta i od razu nos puszcza ;)

Offline shark666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 22, 2015, 14:53:22 »
    Tabaka nie ma praktycznie żadnego szkodliwego działania na organizm prócz ewentualnego uzależnienia od nikotyny zawartej w tytoniu i wysuszania śluzówki nosa - więc proszę nie pierdolić (ostrzeżenie pojawia się, bo nie ma odpowiednich rpzepisów. Wyrób tytoniowy więc "może zaszkodzić zdrowiu"). Ba. Ma nawet właściwości lecznicze. Nim zaczęto używać tytoniu jako używki, tabaka była stosowana na bóle głowy. Co z resztą działa. Dodatkowo wywołuje kichnięcie które pomaga oczyścić drogi oddechowe. Wiec jeśli ktoś uważa, że szkodzi... Niech lepiej dokładnie zapozna się z tematem tytoniu. Nie pali się jej ani nie żuje.

A osobiście spodobała mi się tabka "Grado [Caffe] Snuff. Małe, czarne , okrągłe pudełeczko. Cena dość droga bo 6zł za 4g. Jednak jeżeli ktoś zażywa tabakę dla przyjemności (jak ja), a nie szpanu w gimnazjum to takie opakowanie wystarczy mu na kilka tygodni.
    Ciekawe są też Ozona z miętą. Mam też lowen-prose aromatisch-frischer Snuff. Przyjemnie pachnie przyprawami korzennymi i ledwie wyczuwalna nutka miodu. Szukam na spróbowanie jakiejś delikatnej miodowej bądź woskiem pszczelim. Ktoś coś poleci takiego?

A jeśli idzie o koszta tego "nałogu" to moim wypadku 10g (przeciętne opakowanie) tabaki wystarcza na 3-4 miesiące i jest to koszt 6-8zł
    (dla porównania brat paląc pół paczki papierosów dziennie wydaje miesięcznie 180zł)

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 22, 2015, 15:11:24 »
    Hehe, czyli nasza tabaka to dużo lepsza i tańsza alternatywa nikotynowa niż fajki :D no, ale my to wiemy, nie wiem jak reszta.
    @shark666 - Próbowałem tej kawowej, mo mój kumpel z klasy też jest "smakoszem" tabaki, i muszę przyznać, że jest dobra. Co do miętówki, jeśli chodzi ci o Spearminta, to ona jest dobra na początek, bo właśnie od niej zaczynałem, nie za mocna, fajny aromat. Mnie mój Lowen Prise 10-gramowy starcza w porywach i nawet na pół roku, ale teraz mniej, bo w klasie się zainteresowanie duże zrobiło, i każdy chce "snufa" ;)