Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tabaka  (Przeczytany 20147 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Tabaka
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 17, 2011, 14:26:05 »
    Tak, teraz już brakuje tylko jakiegoś trzynastolatka przyznającego się do zażywania LSD... Nie wiem, koledzy, czy wiecie, ale to nie jest zbyt legalne. ;-)

@rybopiotr: ustawa z dnia 9 listopada 1995 r. art. 6.
    1. Zabrania się sprzedaży wyrobów tytoniowych osobom do lat 18.
    (tak, wszystko skopiowałem z jakiejśtam strony).
    A więc jednak po części masz rację. Używać Ci wolno, ale żeby kupić, musiałbyś być ostatnim chamem chcącym wsadzić sprzedawcę do więzienia. ;-)
    Co do marihuany, nie widzę przeszkód, by zalegalizować ciężkie narkotyki, adoptowanie dzieci przez homoseksualistów i wiele innych rzeczy, ale dopóki są one nielegalne, to stosowanie ich jest, hm, nielegalne.

APDEJT: Nie będę pisał nowego posta, gdyż to byłoby zaśmiecanie tematu, ale jeśli się chwilkę zastanowisz nad ostatnimi słowami, to zrozumiesz. ;-)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2011, 21:37:34 wysłana przez Barudokuku »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 17, 2011, 14:50:08 »
    Spermint'a miętowa. Mocno orzeźwia :D

Nie polecam brać 2,7m medicala i potem 10 pompek :) Kilka razy po małych daweczkach i jest supcio :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 17, 2011, 18:01:06 »
    Nie wiem, koledzy, czy wiecie, ale to nie jest zbyt legalne. ;-)
    Nie wiem czy wiesz że pie*****sz głupoty. Tabaka jest całkiem legalna a nie widzę żadnych przeszkód prócz mentalności i niedoinformowania większośći Polaków aby także zalegalizować marichuanę.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 17, 2011, 19:30:45 »
    Chodzi mu raczej właśnie o te 18 lat.. Moja sprawa, zresztą napisałem w poprzednim poście jak to u mnie jest. Poczekam trochę.

Można by się kłócić nad szkodliwością tabaki, na szczęście została obalona chociaż teoria o powodowaniu raka..

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 17, 2011, 20:44:52 »
    Co do marihuany, nie widzę przeszkód, by zalegalizować ciężkie narkotyki, adoptowanie dzieci przez homoseksualistów i wiele innych rzeczy, ale dopóki są one nielegalne, to stosowanie ich jest, hm, nielegalne.
    Przez podawanie skrajności co chcesz pokazać? Jeśli marihuana jest narkotykiem ciężkim to jeszcze cięższymi są alkohol i papierosy.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 17, 2011, 20:47:24 »
    Wszystko co przyjemne jest szkodliwe w nadmiarze:)
    Tabaka, alkohol, lody i seks:)
    Czy powoduje raka nie wiem, ale na pewno w nadmiarze może zniszczyć śluzówkę. A to zbyt przyjemne nie jest.
    Dlatego jak każda używka powinna być zarezerwowana dla ludzi dorosłych. I to nie w sensie posiadania kawałka plastiku w kieszeni, tylko w mentalności.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 17, 2011, 22:25:36 »
    Wszystko co przyjemne jest szkodliwe w nadmiarze:)
    Korekta : Wszystko jest szkodliwe w nadmiarze*
    A raka nawet bez zażywania jakichkolwiek używek będziesz miał prędzej czy później, opłacalna choroba :)

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 18, 2011, 17:48:46 »
    Masz rację Axel... życie jest szkodliwe.
    Ale wracając do tematu... nie spotkałam nikogo, kto od tabaki dostał raka.
    Nie spotkałam też nikogo kto od tabaki zniszczył sobie śluzówkę. Nie mam pojęcia ile trzeba by zażywać w ciągu dnia żeby się do takiego stanu doprowadzić.
    Szczeże, kojarzy mi się to z tymi gówniarzami z gimnazjum którzy dla szpanu wciągają przez rurkę od długopisu kilkumetrowe ścieżki. Przykre i żałosne

Offline Mleczasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 18, 2011, 20:06:58 »
    Szczeże, kojarzy mi się to z tymi gówniarzami z gimnazjum którzy dla szpanu wciągają przez rurkę od długopisu kilkumetrowe ścieżki. Przykre i żałosne
    Dlaczego uważasz że wciąganie tabaki przez rurkę od długopisu jest żałosne, ja wciągam i nie czuję się jakimś wyrzutkiem lub coś w tym stylu.
    Owszem z resztą co napisałeś w zupełności się zgadzam.
    Ja sobie wciągam od wakacji nie sprawia to ,że jestem inaczej postrzegany wśród znajomych.
    Wciągam bo lubię Pale bo też to lubię i nikt mi tego nie zabroni!!!

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 18, 2011, 20:33:23 »
    Wiesz, to jest tak. Możesz wypić piwo w pubie dla smaku, albo nawalić się jak szpadel.
    Tak samo jest z tabaką. Jaki jest sens ciągnięcia jej na metry? Bo smaku ani aromatu na pewno nie poczujesz. Najwyżej zapchasz sobie śluzówkę i dostaniesz mdłości.
    Zażywanie tabaki tak samo jak picie piwa czy jakiegokolwiek innego alkoholu ma pewną tradycję i kulturę. I ja tej kultury mam zamiar bronić

Offline Mleczasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 18, 2011, 21:37:14 »
    To jak mam robić żeby tej kultury nie zniszczyć że tak się wyrażę.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 18, 2011, 21:53:54 »
    Bardzo prosto.
    Jeżeli odegniesz kciuk, na dłoni zrobi Ci się małe wgłębienie, czyli anatomiczna tabakiera. W to miejsce sypiesz trochę tabaki, przykładasz jedną dziurkę od nosa i wciągasz. Sypiesz znowu, wciągasz drugą dziurką. A potem wystarczy cieszyć się aromatem.
    Ewentualnie bierzesz szczyptę tabaki w dwa palce i zażywasz z palców. Metoda wygodniejsza w przypadku tabak pakowanych w metalowe pudełeczka (np. wilsons of sharrow).
    To są dwa najpopularniejsze sposoby. Chociaż Ludwik XIV miał zwyczaj zażywania z dołka za obojczykiem swojej kochanki... ciekawa metoda, spróbuj namówić dziewczynę.
    Generalnie wszystko jest dobre, poza waleniem z ścieżki z rury. To się źle kojarzy z zażywaniem amfetaminy. Potem ogłupiałe nauczycielki latają do prasy z doniesieniami że uczniowie narkotyzują się tabaką na lekcjach. I bez tego zbyt wielu ludzi przez niewiedzę wrzuca tabakę do jednego wora z narkotykami.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 18, 2011, 22:03:59 »
    Skoro amfetaminę idzię przez rurę to idzie także z "anatomicznej tabakieri" więc te ogłupiałe nauczycielki i tak będą pieprzyć od rzeczy. Ale walić je. Żyjemy w wolnym kraju więc nie ma co się nimi martwić.

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 19, 2011, 00:26:01 »
    Ja także zażywam tabaki :)

http://www.youtube.com/watch?v=cjQ3mXlse1g a o to link do mojej kolekcji mam jeszcze kilka tabak ale nie chce mi się nagrywać.

Bardzo polecam wam Loven price oraz presidenta i może red bulla no i do tego orange (no ta jest dobra mmm)

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 19, 2011, 07:37:48 »
    orange to jest chyba z cukru z winogron ... mój kumpel zażył, to mu pomarańczowy dym przez nos wylatywał ;p