Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tabaka  (Przeczytany 20192 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Tabaka
    « dnia: Marca 02, 2010, 22:10:23 »
    Zażywając szczyptę mentolowego Gletshera zastanowiłam się, czy ktoś tu na forum kultywuje jeszcze staropolską tradycję tabaczenia.
    A jeśli tak, co najchętniej zażywacie?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Tabaka
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 02, 2010, 22:16:11 »
    Hmmm....ostatnio zacząłem znowu brać to draństwo, jest lepsze od palenia bo aż tak nie niszczy ci zdrowia, tylko leci w głowę. Polecam bardzo LowenPrice- bardzo dobra tabaka, dosyć mocno bije w głowę. Kiedyś jeszcze brałem Red coś tam(takie czerwone pudełeczko) ale było za mocne i od razu leciałem do kibla zwymiotować to.

Offline Reger26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 02, 2010, 22:20:24 »
    Zażywając szczyptę mentolowego Gletshera zastanowiłam się, czy ktoś tu na forum kultywuje jeszcze staropolską tradycję tabaczenia.
    A jeśli tak, co najchętniej zażywacie?

Kiedyś w gimnazjum to każdy wciągał jak koks.
    Ja tam tabaki nie
    Zażywam
    zawsze mnie ciągnęło do szlugów.
    Tak bokiem mi się zdaje że jesteś cyganem, kaszubem itp. albo z tych stron ;) (bez obrazy).

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2010, 22:25:40 »
    Hmmm....ostatnio zacząłem znowu brać to draństwo, jest lepsze od palenia bo aż tak nie niszczy ci zdrowia, tylko leci w głowę. Polecam bardzo LowenPrice- bardzo dobra tabaka, dosyć mocno bije w głowę. Kiedyś jeszcze brałem Red coś tam(takie czerwone pudełeczko) ale było za mocne i od razu leciałem do kibla zwymiotować to.

Skoro czerwone to raczej na stówę Red Bull. Faktycznie mocna. Nie przepadam za nią.
    Skoro wymiotowałeś, musiałeś brać naprawdę dużo. Ja preferuję metodę tradycyjną- niewielką ilość z ręki.

Hehe, Reger- nie jestem ani Cyganką ani nie pochodzę z Kaszub. Chociaż zażywania tabaki nauczyłam na wykopaliskach na Kaszubach

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 02, 2010, 22:33:35 »
    Nie wiedziałem że jest tyle rodzai tabaki.
    Ale i tak polecam kupić osobno taki naprawdę dobry tytoń. I samemu skręcić papierosa.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 02, 2010, 22:37:25 »
    Ale i tak polecam kupić osobno taki naprawdę dobry tytoń. I samemu skręcić papierosa.

Papierosy palę rzadko. Nie odpowiada mi ich smak. Poza tym są o wiele bardziej szkodliwe od tabaki.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 02, 2010, 22:53:15 »
     papierosy, tabaka... co za różnica? Jedno skurcza ci płuca, a drugie zjada mózg...

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 02, 2010, 22:59:30 »
    Całkiem spora różnica. Tabaka to nie narkotyk- nie ma po niej żadnej fazy. Nie widzi się po niej różowych słoni, ani uczciwych polityków.
    Jedynym negatywnym skutkiem może być wysuszenie śluzówki, jak ktoś przesadzi. Parę lat temu na pudełkach z tabaką było ostrzeżenie, że może powodować raka, ale do tej pory żadne badania tego nie potwierdziły, więc napis zmieniono.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 02, 2010, 23:05:15 »

Papierosy palę rzadko. Nie odpowiada mi ich smak. Poza tym są o wiele bardziej szkodliwe od tabaki.

Co do skręcania papierosów, jeszcze w liceum znajomy zakupił dobry tytoń w Czechach, zrobił sam bibułki, wałkując ołówkiem papier z zeszytu dla nadania miękkości. Wyszły mu w końcu skręty grubości kciuka, bardzo mocne. Nazwał je "Satan`s Strike". Miały wzięcie.
    MORMO rządzi

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 03, 2010, 08:49:23 »
    Tabaka jest lepsza bo nie wdychasz ją raz po raz jak papierosa. Oczywiście znam ekstremalne przypadki np ścieżkę zdrowia przez gryf od gitary, współczułem kumplowi później hehe, Znam też przypadek jak dwie wariatki całą paczkę wyniuchały i przez 2 godziny nie wiedziały co się z nimi działo.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 03, 2010, 13:04:35 »
    Tabaka jest lepsza bo nie wdychasz ją raz po raz jak papierosa. Oczywiście znam ekstremalne przypadki np ścieżkę zdrowia przez gryf od gitary, współczułem kumplowi później hehe, Znam też przypadek jak dwie wariatki całą paczkę wyniuchały i przez 2 godziny nie wiedziały co się z nimi działo.

Przecież tabaka to nie narkotyk.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 03, 2010, 14:02:14 »

Przecież tabaka to nie narkotyk.

Muszę Cię zmartwić, ale tabaka jest narkotykiem, ze względu na skład... czyli nikotynę, która jak wiemy jest uzależniająca...

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 03, 2010, 14:05:57 »
    Tak samo narkotykiem można nazwać papierosy, kawę herbatę czy alkohol.
    Ja jednak wolę określenie- używka. Narkotyk od razu kojarzy się z czymś co z marszu zmienia mózg w gąbkę.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 03, 2010, 14:11:47 »
    papierosy, kawa i herbata to też są narkotyki ze względu na nikotynę, kofeine i teine zawartą w tych produktach... silnie uzależniają...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 03, 2010, 14:20:30 »
    pifcio - amen. Tabaka niszczy organizm, i mało mnie obchodzi, czy w mniejszym, czy w większym stopniu, niż inne narkotyki - ważne, że to robi.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.