Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93861 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #345 dnia: Listopada 09, 2010, 18:35:34 »
    Na GV pieniądze nie są ważne bo nikt ich nie ma. Na serwerach płatnych już są w obiegu, więc można sobie co-nie-co nakupować, jeśli nie chcesz i myślisz że są ci nie potrzebne to nie kupuj, nikt ci nie każe, ale są przydatne, tak jak w każdej normalnej grze. Jeśli chcesz to sobie wszystko zrobisz, ale jak masz kasę to łatwiej jest kupić.

Nie ma to jak porady "doświadczonego" gracza serwera premium xD
    Może i na płatnych istnieje handel coinsami, jednak tam trejderzy mają pieniądze, więc bez problemu możesz coś sprzedać za niezłą kasę ;)
    Do tego dochodzą merchanty ludzi, obok wiosek i w trade pointach jest pełno merchantów, nie można im nic sprzedać, jednak oni tobie oferują różne rzeczy. Taki handlarz kosztuje 10s i można go postawić gdzie Ci się podoba, dajesz mu itemki, które może ktoś kupi. Nie ma żadnej potrzeby kupowania za prawdziwe pieniądze coinsów, ponieważ można je uzyskać z handlu lub np. z refa, za który można dostać 5s.

@DOWN: Facepalm -.-
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2010, 19:11:38 wysłana przez Tobik-N »

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Listopada 09, 2010, 19:09:01 »

Nie ma to jak porady "doświadczonego" gracza serwera premium xD
    Może i na płatnych istnieje handel coinsami, jednak tam trejderzy mają pieniądze, więc bez problemu możesz coś sprzedać za niezłą kasę ;)
    Do tego dochodzą merchanty ludzi, obok wiosek i w trade pointach jest pełno merchantów, nie można im nic sprzedać, jednak oni tobie oferują różne rzeczy. Taki trader kosztuje 10s i można go postawić gdzie Ci się podoba, dajesz mu itemki, które może ktoś kupi. Nie ma żadnej potrzeby kupowania za prawdziwe pieniądze coinsów, ponieważ można je uzyskać z handlu lub np. z refa, za który można dostać 5s.

Trader, by go wystawić nie kosztuje 10 silvera tylko 50. A kasę można zarobić na wiele sposobów np. ktoś ci zleca prace do zrobienia.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2010, 19:12:06 wysłana przez Czarnoksieznik »

Offline Mac70

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Listopada 12, 2010, 08:44:45 »
    Tak, trader to wydatek 50 silver, a z tego co widzę, to niektórzy mają takich przy wioskach kilku... Heh, ja jak sprzedawałem na freedomie swojego pierwszego rowing boat robionego prawie cały dzień to zyskałem zaledwie 1 silver...

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Grudnia 28, 2010, 15:26:58 »
    Czy jest jakaś osada na Freedomie? Jeśli tak to proszę o kontakt...

Lub ewentualnie poszukuję ekipy do założenia polskiej osady.

Proszę o kontakt

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 02, 2011, 17:29:48 »
    Jak chcesz możesz dołączyć do Shipyard of Poland (o ile rekrutują), napisz do Valdemar, nie wiem czy jest jeszcze jakaś prosperująca polska wioska na freedomie

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Stycznia 02, 2011, 18:18:12 »
    A czy ktoś mnie szybko poinformuje ile mniej więcej to zajmuje jak się ściąga najpierw przez Jave?
    Proszę o szybką odpowiedź bo ciągnie mnie do tej gry.

Dobra już nie trzeba poradziłem sobie ;]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 18:33:23 wysłana przez Theoden »

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Stycznia 03, 2011, 11:49:07 »
    Myślę, że jeśli macie pograć w to 1h czy troszkę więcej, wybudować dom i zrezygnować nie niszcząc domu przy okazji zaśmiecając serwer swą krótką działalnością, TO LEPIEJ TEGO NIE ŚCIĄGAJCIE I NIE GRAJCIE!
    Dla mnie i dla innych będzie lepiej jeśli ta gra nie będzie zneokidowana. Ostatnimi czasy tak wzrosła w tej frze liczba wiosek i budynków, że ciężko znaleźć naprawdę dzikie miejsce wolne od noobków.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #352 dnia: Stycznia 03, 2011, 13:37:22 »
    Mc Lazarus, myślę, że to dobra sposobność do stwierdzenia, czy gra warta przysłowiowej świeczki. Tutorial na GV niczego nie daje, a nie wszystkie osady prowadzą rekrutację pozwalającą na rozwiązanie problemu edukacji basics-ów.
    MORMO rządzi

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #353 dnia: Stycznia 03, 2011, 20:30:12 »
    Masz rację, jeśli chce ktoś pograć kilka godzin a potem zostawić ślady swojej działalności, żeby rozkładały się kilka miesięcy, to niech lepiej nic nie zaczyna. Nawet niech nie ściąga sobie clienta. Teraz właściwie świat jest dość duży, i wątpię żebyś nie umiał znaleźć odludnego miejsca, wystarczy poszukać na skraju mapy i jest gotowe. Problem tutorialu, nie jestem z nim zapoznany więc nie będę się zbytnio o tym wypowiadał, ale jak słyszałem to rzeczywiście, nic szczególnego nie wnosi, przechodzi się od razu na freedom ażeby od razu bałaganić i zostawiać niszczejące budynki tam. Znacznie lepiej byłoby wypuścić gracza na GV poza obręb tutoriala i pozwolić mu się dokształcić praktycznie, a dopiero po kilku godzinach lub dniach online dać mu możliwość wyjścia na "wolność". Tu twórcom należy się kij w plecy, bo bardzo źle sobie poradzili. Mam alta na GV i wiem, że teraz życie tam kwitnie, bez noobków i dzieci co tylko chodzą i ścinają drzewa, zabijają zwierzaczki i wnerwiają ludzi. Mogę powiedzieć, że teraz GV jest lepsze od freedoma, tylko że ma jedną wadę, jak się chce tam żyć to w samotności.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #354 dnia: Stycznia 03, 2011, 20:38:32 »
    A ja mam takie pytanie czy ta gra jest darmowa czy trzeba płacić za samo granie?Jeśli gra jest Free2play i płacić to za premium tylko to chętnie pogram.
    (click to show/hide)

EDIT:Czy w tej grze można walczyć(w sensie na miecze itd. itp.)?
    EDIT2: Nie ważne gameplay mi wyjaśnił,że można walczyć.
    EDIT3:(hmmm....)Grafika wygląda dość słabo,ale nie samą grafiką człowiek żyje;D.Zobaczę jak to wygląda od strony grywalności.
    EDIT4:(OMG)Już wiem że gra jest free2play.Teraz tylko znaleźć jakąś osadę.Może ktoś chciałby przygarnąć ;D?Nick:Bastinado.
    EDIT5:Hmm no dobra....rejestracja itp. itd. tyle,że gdzie jest launcher?!W folderach nie ma,na pulpicie nie ma!No ludzie gdzie to może być?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 21:36:47 wysłana przez Popek96 »

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #355 dnia: Stycznia 04, 2011, 18:08:42 »
    tak, jest to F2P, nie musisz płacić za granie, ale jak chcesz być pr0 i mieć fajne skille to premium się przyda. Grę odpalasz z clienta, jak masz ściągnięte, po prawej na dole masz button "play", powyżej wpisujesz swój nick hasło, zaznaczasz "i agree with the terms" i teraz wystarczy jedno kliknięcie myszką

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Stycznia 04, 2011, 20:43:06 »
    Ej powiedzcie ile mniej więcej update zajmuje? Bo przy moim necie to chyba nigdy się nie z updejtuje. Nigdy tego dziadostwa nie lubiłem i czy da się tego jakoś pozbyć?
    Ja tego nawet wcale nie włączyłem ale nie oznacza to, że nie będę w to grać.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #357 dnia: Stycznia 05, 2011, 16:52:17 »
    Nie wiem o jakim updacie mówisz, cała gra waży nie co ponad 250 MB. Updatu się nie da pominąć, musisz go ściągnąć, bo inaczej nie będzie poprawnego połączenia z serwerem i nie będzie można grać.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Stycznia 05, 2011, 20:34:27 »
    Dobra dzięki czeslav za rozwiązanie zagadki:P

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #359 dnia: Stycznia 05, 2011, 20:56:37 »
    Ehh nawet nie odpaliłem tej gry.Nie wiem czemu,ale gra nie chce ruszyć,a update cały mam(ostatnie 2 dni byłem jakiś smutny co do mnie nie podobne,aby czym kol wiek się tyle przejmować)