Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93503 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Wurm Online
    « dnia: Lutego 01, 2010, 17:53:33 »
    REKRUTACJA DO WILCZEGO SZAŃCA ZAMKNIĘTA! Zostanie ponownie otwarta, po rozbudowie WS (Wilczy Szaniec)

Wurm Online to gra MMORPG (to prawdziwe MMORPG! Nie to co Metin2 lub inne tego typu gierki) Gdzie żeby przeżyć, musisz oczywiście jeść i pić (nie zawsze wodę... obecnie z Mat'em Berserkerem mamy w planach wino i jabola :D) Wszystko w Wurmie możesz stworzyć sam, np:

- Kamienny posąg psa
    - Dom
    - Fontannę
    - Studnię
    - Wędkę
    - Wóz (nie, nie samochód... wóz, który możesz wypakować przedmiotami i ciągnąć za sobą, ew. korzystać przy tym z pomocy zwierząt takich jak krowa,byk, koń itp.)
    - Miecz, topór itp.
    - Kowadło
    - Gwoździe potrzebne do budowy domu
    - Deski, też potrzebne do budowy domu
    - Itd...

Wurm jest nieprawdopodobnie trudną grą, jeśli chodzi o sam początek. Kiedy znalazłem się w nim, nie wiedziałem co to w ogóle jest?! Ale zaczynałem z Mat'em - doświadczonym graczem, który wielu rzeczy mnie nauczył i w wielu rzeczach mi pomógł. Obecnie wybudowaliśmy dom (nie nasz pierwszy) i tworzymy farmę - dla zwierząt i pod rolę. Bardzo zależy nam na nowych graczach, bo dzięki Wam, będziemy mieli szanse stworzyć osadę, wioskę, a w najlepszym przypadku - miasto, tętniące życiem! Wurm to gra gdzie LICZY SIĘ TEAM WORK!

Jak to bywa w "przyjaźni" często z Mat'em się kłócimy się. Kiedyś pobiliśmy się i JA uciekłem z domu, do stolicy królestwa Jenn Kellon - jesteśmy członkami tego królestwa. Po 2 dniach pogodziliśmy się i razem, kontynuowaliśmy przygodę.

Jeśli chodzi o grafikę - nie jest nieprawdopodobna, czasami nawet brzydka, mimo to, Wurm bardzo muli kompa - jest tak zawsze na samym początku, kiedy jednak znajdziecie miejsce pod budowę domu, odosobnione od innych, wszystko będzie szło płynnie.

W WO nie ma czegoś takiego, jak AWANS NA KOLEJNY POZIOM. Tutaj są po prostu poziomy umiejętności - rąbanie drzewa, stolarstwo, wspinaczka, łowienie (itd.) - wzrastają one, przez wykonywanie tych czynności.

STRONA WURMA http://www.wurmonline.com/

WURMOWA WIKIPEDIA http://www.wurmonline.com/wiki/index.php?title=Main_Page

Gra jest oczywiście po angielsku, ale nawet taki nieuk jak ja, da sobie radę!

Na razie to tyle - może Mat coś doda...

EDIT: Jeśli ktoś jest zainteresowany wspólną grą, niech zgłosi się do mnie lub do Mat'a Berserkera! - REKRUTACJA ZAMKNIĘTA!!!

Wilczy Szaniec...

REKRUTACJA DO WILCZEGO SZAŃCA ZAMKNIĘTA! Zostanie ponownie otwarta, po rozbudowie WS (Wilczy Szaniec)

Grono się powiększa... cóż... przedstawiam ogólne zasady, panujące w Wilczym Szańcu:

- Mamy komunizm - każdy po równo :D
    - Dowodzi Mat, ja jestem jego zastępcą - macie się słuchać Mat'a
    - Nie niszczyć ziemi, nie kopać, nie packować, bez pozwolenia Mat'a
    - Nie zjadać surowego mięsa ani surowych ryb (to gotujemy w piekarniku) nie zjadać owoców, warzyw i przypraw bez pozwolenia (z tego robimy soki, doprawiamy dania)
    - Nie budować szkieletów, ani domów bez pozwolenia Mat'a
    - Nie jeść "Bo nudno" a zatem - nie żryjcie tyle, jeśli nie potrzebujecie!
    - Nie niszczyć itemów. Np.: nie wyrzucać wiadra do dojenia krowy, na ziemie.

Jeferiaz - główny rybak, kowal Wilczego Szańca
    Mat Berserker - główny rolnik, myśliwy, budowlaniec Wilczego Szańca
    Axel/Swistak - główny zielarz Wilczego Szańca
    Mały - główny drwal Wilczego Szańca
    Kalpokor - główny górnik Wilczego Szańca
    Salqado - ???
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2010, 19:05:05 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2010, 18:08:12 »
    Chyba będę grał , bo nudzę się podczas tych ferii.Tylko mi powiedz: Czy ta gra jest w pełni darmowa?
    Szczerze powiem że mnie zachęciłeś.
    PS:Cieszysz się z odbanowania :D ?

REKRUTACJA DO MOJEJ GROMADKI OTWARTA
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2010, 10:26:41 wysłana przez Tobik-N »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2010, 18:12:44 »
    Tawerna nie jest moim życiem, żebym się cieszył jakoś niesamowicie - ale kiedy tutaj wróciłem - od razu poczułem, że jestem u siebie!

Gra jest w pełni darmowa, jeśli jednak wszystkie Twoje skille dosięgną 20.00 (duuuuużo czasu potrzeba na to) można wykupić premium, żeby je dalej rozwijać (5 euro na miesiąc)
    Poza tym, żeby tworzyć jakieś unikatowe rzeczy jak np. mur obronny, większy dom (odpowiada za to odpowiedni skill) także potrzeba jak najbardziej konta premium!

Ja mam konto podstawowe, bezpłatne i nie narzekam, jest bardzo fajnie. Poza tym premium jest dla ludzi, którzy mają władzę nad dużą ilością osób, prowadzą własne miasto...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2010, 18:16:24 »
    Dzięki za informację , już się rejestruję ;).Ciężko się na początku ogarnąć , czy jest to dosyć łatwe?Jeżeli tak to super!Już za niedługo będziecie mogli mnie spotkać pod nickiem "Tobik".

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2010, 18:18:36 »
    Dzięki za informację , już się rejestruję ;).Ciężko się na początku ogarnąć , czy jest to dosyć łatwe?Jeżeli tak to super!Już za niedługo będziecie mogli mnie spotkać pod nickiem "Tobik".

Z grą samemu, lepiej nie próbuj. Umów się z Mat'em, on przyjdzie do wioski początkowej i zaprowadzi Cie do naszej osady. Aha... I rejestruj się w królestwie JK (Jenn Kellon)

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2010, 18:43:38 »
    Wiadomo powrócę do Wruma pod nickiem PanWojna.Tylko czekaj pod respem nowych

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 01, 2010, 18:52:07 »
    w sumie mnie zachęciliście, może nawet sie zarejestruje, ale to dopiero w ferie (od 15 lutego )... o ile nie będę czytał zadanej (hurra!) lektury ;)

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 01, 2010, 22:04:10 »
    Zarejestrowałem się, pobrałem i co dalej? Gdzieś konkretnie i na coś konkretnego czekać czy kombinować samemu?

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 01, 2010, 22:13:26 »
    Najpierw sie rejestrujesz, na stronie domowej zakładka REGISTER.
    Potem ściągasz to:
    http://www.wurmonline.com/client/wurmclient.jnlp
    Potem to co pobrałeś odpalasz(musisz mieć najnowszą jave)
    I też oczywiście akceptujesz rejestracje przez maila podanego w rejestracji na stronie.

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 01, 2010, 22:24:05 »
    Nie, już wszystko pobrałem, zalogowałem się tylko pytam się czy grać na własną rękę czy tak jak proponuje Jeferiaz czekać na kogoś i dołączyć się do osady?Bo chętnie bym zagrał, a nie wiem czy warto czekać z logowaniem.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 01, 2010, 22:31:52 »
    Powiem tak: zaloguj się, obeznaj ze sterowaniem i podstawowymi funkcjami, ale nie oddalaj się od wioski. Gdy już Jef/Mat po nas przyjdzie to pójdziemy z nimi...

PS: Gra w pierwszym kontakcie wydaje się cholernie trudna i skomplikowana, ale wystarczy osoba, która trochę wyjaśni i jakieś 20 min gry po obeznać najważniejsze i najprostsze funkcje...

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 01, 2010, 23:00:49 »
    ech... klasycznie kicha... Niefortunnie po włączeniu clienta i odpaleniu gry pojawia mi się okienko ze skaczącymi kulkami po czym okienko się zamyka i... koniec, nic się dalej nie dzieje. Troszkę jestem zawiedziony bo szukałem kiedyś tej gry po tym jak obejrzałem filmik o niej na youtube ale nie znałem jej tytułu. No nic, pozostaje czekać na nowego SoD'a.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 02, 2010, 06:53:29 »
    Taka jest java.

A powiedzcie mi, jak tam operacja "BABY BOOM" ?! Dotarliście do Wilczego Szańca?

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 02, 2010, 08:04:20 »
    Ja chyba nigdy w to nie zagram <wściekły> !
    Zarejestrowałem się na stronie Wurm'a , dostałem e-mail na pocztę w 02 , był tam link aktywacyjny.Kiedy kliknąłem przeniosło mnie do 2 fazy rejestracji , a gdy ją uzupełniam  i  klikam "sumbit" nic się nie dzieje.Pisze wczytywanie (mam mozille) i później , tak jakbym to odświeżył:/ czyli znikają mi wszystkie okienka , które uzupełniłem.Gdy włączam grę podczas wczytywania pisze "preparing terrain" a później "connection" i wtedy wyskakuje że nie jestem zarejestrowany na stronie wurma i muszę czekać 300 sekund!A po odczekaniu znowu to samo!

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 02, 2010, 09:26:13 »
    Taka jest java.

A powiedzcie mi, jak tam operacja "BABY BOOM" ?! Dotarliście do Wilczego Szańca?

O czym ty mówisz człowieku? Jak już to jesteśmy w FL (wiocha startowa)...