Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93404 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline visar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #375 dnia: Stycznia 27, 2011, 17:18:24 »
    no właśnie człowiek się uczy na błędach

Offline Regi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #376 dnia: Lutego 06, 2011, 02:48:57 »
    Witam
    Od 3 dni gram na freedom, mam domek i farmę koło Hill Side przy drodze do kopalni. Mój nik w wurmie to Eldigran

Offline visar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Lutego 12, 2011, 11:14:36 »
    ja mam swoją "posiadłość" pomiędzy Dragon's Watch a Shadow's Reach.

Offline brayan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Lutego 13, 2011, 14:15:28 »
    Czesc.
    Od dzis gram w wurma. Mam pytanie czy mogl by ktos pomoc w dalszej rozgrywce. Nie wiem za bardzo co robic. Moj nick to Moody. Chcialbym dolaczyc do WS 2

Offline visar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Lutego 13, 2011, 22:26:18 »
    z chęcią pomogę pytaj co chciałbyś wiedzieć. mój nick w  grze to visar. ja się uczyłem z WurmPedii http://www.wurmonline.com/wiki/index.php?title=Main_Page a żeby łatwiej było się poruszać tu jest mapka Freedom http://noizeviolation.com/wurm/Freedom_map.png

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Kwietnia 25, 2011, 00:10:14 »
    Siema ,jak ktoś ma premium na wildzie i nie wie gdzie się podziać to zapraszam do Delirium na Mol-Rehan obecnie jest nas 2 polaków-Ja-Treetoholius oraz Moody ,mam bardzo duże doświadczenie (1,5 lat gry) i moge zapewnić prawie wszystko (żarcie,zbroje,broń,zwierzęta i oczywiście kamienny domek) kontakt ze mną w grze lub PW mam też Skype-tomekqaz97

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Kwietnia 26, 2011, 09:03:37 »
    Gra ktoś na Fredomie? Jakby co to dołączę do wioski :)

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Kwietnia 26, 2011, 23:53:20 »
    Hmm na Freedomie to jest wioska z bardzo dużą ilością polaków o nazwie Ostagar ,ale lider wioski ma 12 lat i bluzga co chwile ,a nad to wszystko co chwila grozi wyrzuceniem za drobnostki typu: " ugotowałeś sobie meale?Czemu masz je zamknięte w domu?TO NIE JEST KU*** PRYWATKA A TY COS ODPIER****** " ITP.ITD. Ogólnie polacy są rozsiani po wioskach i z obcokrajowcami żyją jedyna wioska którą mogę komukolwiek polecić to Old Tortuga-Weterani wurma,wspaniale ogarnięci i tak bym mógł się rozpisywać ,ogólnie tam jest all ok :)

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Kwietnia 27, 2011, 11:54:49 »

Ja obecnie jestem w Hells Kitchen w królestwie HOTS, jak chcecie grać to idzcie tam, opłaca sie bo jest to jak wiem najwieksze zbiorowisko Polakow, około 8 osób. I sa to sami weterani.

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Kwietnia 27, 2011, 22:41:15 »
    Pozdrów ode mnie Qayya , a tak wgl. to na HOTS się ciężko gra ciągle ktoś cię zabija itp. ale podobno teraz HOTSi będą atakować MR.

Offline Czarnoksieznik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Kwietnia 27, 2011, 23:11:16 »
    Pozdrów ode mnie Qayya , a tak wgl. to na HOTS się ciężko gra ciągle ktoś cię zabija itp. ale podobno teraz HOTSi będą atakować MR.

Qaya pozdrowie, podobno nic nie wiem, ale biorąc pod uwagę naszego głupiego Daolina nic sie nie ruszy. Ale MR wcale nie było dobrym sojusznikiem, jak dobrze wiem to zerwali sojusz bez powodu i wypowiedzieli wojne.

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Kwietnia 28, 2011, 19:06:45 »
    tomekqaz, mam premium ale nie na wildzie, jakie są wymagania? Chętnie bym dołączył ;) pozdrawiam

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Kwietnia 30, 2011, 19:49:07 »
    Eee żadne prawie ogólnie chcemy miło grać.Jest już nas 3 i mamy w planach nową wioskę nad jeziorkiem,bezpiecznie i dobrze handel może tu się odbywać.
    EDIT:Jedyne wymaganie to sprawny mikrofon skype lub teamspeak ,ale jeśli potrzeba to możemy pisać.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 15:56:45 wysłana przez tomekqaz »

Offline MCLazarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Maja 03, 2011, 09:38:49 »
    Hmm nie mam deeda, żyje w dziczy i w tym jest problem, na "granicach" mojej posiadłości pojawiają się wioski, tudzież niektóre specjalnie powiększyły swój perymeter tak, że aż znajduje się w środku mojego domu. Co zrobić w takiej sytuacji? Wykupić akt włąsności (zbudować wioskę)? Ile to kosztuje? I czy są z tego powodu dodatkowe miesięczne koszty za premium? Poza tym chciałbym wiedzieć czego nie mogę robić w obszarze perymetru i co ten właściciel sąsiedniej wioski może robić na obszarze perymetru własnego deeda?

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #389 dnia: Maja 03, 2011, 11:57:23 »
    Co zrobić w takiej sytuacji?

Napisz do właściciela deeda, że skoro chce mieć Twą posiadłość w swoim deedzie, Ty musisz być jej członkiem, inaczej napiszesz do kogoś, kto może mu coś zrobić (czyt. Game Master, możesz napisać poprzez kanał /dev, ale nie jestem pewien czy zwrócą na takie coś uwagę)

Wykupić akt włąsności (zbudować wioskę)? Ile to kosztuje? I czy są z tego powodu dodatkowe miesięczne koszty za premium?

Aby założyć deeda musisz być graczem premium (10€ za 2 miesiące), kupić akt własności deeda (10s, poprzez Wurm Shop kolejne 10€), zależnie od mieszkańców, ilości templarów oraz przede wszystkim wielkości deeda musisz płacić miesięczny podatek (ja mieszkam w deedzie 61x64 z 2 guardami i 9 mieszkańcami i miesięczny koszt utrzymania to około 9s, ale jeśli chcesz mieszkać samemu w małym deedzie, bez ochrony ze strony spirit templarów to zejdzie do 1-2s miesięcznie)

Poza tym chciałbym wiedzieć czego nie mogę robić w obszarze perymetru i co ten właściciel sąsiedniej wioski może robić na obszarze perymetru własnego deeda?

Właściciel deeda, jak i jego mieszkańcy, może robić wszystko. Co może robić gość, to ustawia właściciel, często jest to ograniczane do minimum, czyli do przebywania.