Co zrobić w takiej sytuacji?
Napisz do właściciela deeda, że skoro chce mieć Twą posiadłość w swoim deedzie, Ty musisz być jej członkiem, inaczej napiszesz do kogoś, kto może mu coś zrobić (czyt. Game Master, możesz napisać poprzez kanał /dev, ale nie jestem pewien czy zwrócą na takie coś uwagę)
Wykupić akt włąsności (zbudować wioskę)? Ile to kosztuje? I czy są z tego powodu dodatkowe miesięczne koszty za premium?
Aby założyć deeda musisz być graczem premium (10€ za 2 miesiące), kupić akt własności deeda (10s, poprzez Wurm Shop kolejne 10€), zależnie od mieszkańców, ilości templarów oraz przede wszystkim wielkości deeda musisz płacić miesięczny podatek (ja mieszkam w deedzie 61x64 z 2 guardami i 9 mieszkańcami i miesięczny koszt utrzymania to około 9s, ale jeśli chcesz mieszkać samemu w małym deedzie, bez ochrony ze strony spirit templarów to zejdzie do 1-2s miesięcznie)
Poza tym chciałbym wiedzieć czego nie mogę robić w obszarze perymetru i co ten właściciel sąsiedniej wioski może robić na obszarze perymetru własnego deeda?
Właściciel deeda, jak i jego mieszkańcy, może robić wszystko. Co może robić gość, to ustawia właściciel, często jest to ograniczane do minimum, czyli do przebywania.