Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57563 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kania92

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 24, 2007, 15:34:46 »
    ktos gra w lineage 2 ??
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 04, 2007, 20:19:26 »
    Jak widać nikt w to nie gra :P

A co do gier MMORPG warto poczytać o tym dział w CDA. Monk of War fajnie pisze

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 20, 2007, 19:22:51 »
    W lineage2 grałem ponad dwa lata, na polskim serwerze allseron, ale zabierała mi gra za dużo czasu, więc z niej zrezygnowałem. Cóż, gierka ma niezłą grywalność, duży świat, ładną grafikę,  dobre rozwiązania pvp, oblężenia zamków, podatki, politykę klanową etc. To naprawdę ciekawa sprawa, ale w sumie i tak chodzi o ubijanie potworów, co jest cholernie nudne. Trzymał mnie przy niej tylko serwer i ludzie. To był zły nałóg, ale, ale, zaleciało klimatem ze spotkań AA więc kończe : ]

Offline Gregorius

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 26, 2007, 11:19:34 »
    Ja grałem w:

- Lineage2
    - World of Warcraft
    - Guild Wars

w Lineage2 polecam siec serwerów the abyss tam jest serw 300x i tam w mobka wypada prawie 2,000,000 adena  ( czyli złotych monet)

Offline Gregorius

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 26, 2007, 11:23:49 »
    Ja grałem jeszcze w Sherwood Dungeon i Sherwood Classic
    Co do Lineage2 grałem na serwie infinity raty 5x siec serwerów dragon network miałem Aden castle moja postac Warlock a na imie miał Wilkinson i jescze grałem na the abys czyli na ruskiej sieci serwerów jako Gregorius czarny elf Spellhower a potem Storm Screamer

Za multiposting dostajesz 1 ostrzezenie. Zalecam przeczytac regulamin 'jeszcze raz i dokladniej'.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2007, 12:43:36 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 26, 2007, 11:29:17 »
    Nie wiem czy wiesz al;e jest opcja Edit ktorej TRZEBA uzywac a nie uprawiac multiposting. A co do gier MMO polecam Rappelz, darmowa calkiem ladny i ciekawy RPG. Ja gralem w niego cale 2 dni co tylko dobrze swiadczy o grze (mam CoD 4 i tylko temu poswiecam czas, wiec cokolwiek co mnie oderwalo od niego to JEST dobre xD).

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:00:46 »
    Jak widać nikt w to nie gra :P

A co do gier MMORPG warto poczytać o tym dział w CDA. Monk of War fajnie pisze

Miałem powiedzmy "przyjemność" poznać niejakiego Monka rok temu bodajże. Później jeszcze kilka wymian poglądów w Ekszyn Magu i mam obraz zniewieściałej piczki, która nie dość że pisze felietony siląc sie na ozdobniki językowe, to jeszcze nie do końca wie o czym mówi i głowi się jak to zrobić, żeby tekstu wydawało sie więcej niż jest w rzeczywistości. Bez pozdrowień dla lamusów i ich zgejonego stylu pisania :P. Sorry, ale koleś mnie dołuje...

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:28:49 »
    Ej nie mowimy o Action Magu tylko o CDA i nie chodzilo mi o styl pisania tylko o zawartosc, bo przyznam ze taki Warhammer Online napisany jako Młot Wojenny na Sznurku to zdeczka schizowe ale nie mialem pojecia kto sie kryje za ta ksywka. Fenk ju za przestroge ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2007, 15:03:42 wysłana przez Misiumen »

Offline Dherthen69

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 26, 2007, 22:32:52 »
    Grałem w 12sky. Nabiłem jako 101 gracz 100 lvl, więc nagrodzili mnie kaską do wydania w grze tak o równowartości- 100 złotych ;)
    a tak poza tym, bardzo nie polecam tej gierki- to tylko grind. teraz gram w Shayie, też z aeriagames, ale... gdyby nie to, że mam tam fajną polską gildie,raczej bym zrezygnował z mmo ;)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 26, 2007, 22:39:11 »
    Moglbys cos wiecej powiedziec o tych grach ? Tytuly sa do dupy (no moze tylko nazwa Lineage bardziej mi sie nie podoba ;)) ale moze to jakies ciekawe gry.

Offline Dherthen69

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 26, 2007, 22:50:46 »
    12 sky -   http://12-sky.aeriagames.com/
    łączna ilość lvli do uzyskania 144.
    Pierwsze 100 to może z dwa tygodnie po 100 dostajesz 0.12% za grupę mobków. Więc jeśli masz życie odradzam mimo, że sama gra jest ciekawa. Jest to typowe pvp tylko rozwiązane na poziomie ras. 3 rasy konkurują ze sobą co półtorej godziny na mapach pvp, dzięki wygraniu formacji dla poszczególnych lvli dostaje się dostęp do specjalnych dungeonów. To tye z teorii.....
    W praktyce brak balansu między ilością graczy- wszyscy idioci grają fujiinami bo wyglądają jak ninja :/
    Estetyka chińsko- japońska.

Shayia -   http://shaiya.aeriagames.com/
    Klasyczny przykład walki dobra ze złem. Walki pvp toczą się 24 godziny na dobę. Tak zwane battlezone, możesz tam wejść kiedy chcesz i zdobywać doświadczenie za zabijanie graczy z przeciwnej frakcji ;)
    polecam stronę light- dark ma jak zwykle dużo mrocznych emo dzieci :/ aha na każdej z map pvp są specjalne totemy do przejęcia i za utrzymanie ich cała frakcja dostaje bonusy. jest tez zastosowanie poziomów trudności. polecam przeczytać info na stronie i zarejestrować się póki gra jest tak świeża ;)
    Tak w skrócie- fajna rozwałka :)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 26, 2007, 22:56:05 »
    No masz plusa ode mnie za ladnie sformulowana odpowiedz i wyczerpanie tematu. I podam wam gierke o ktorej slyszalem od kumpla ze jest warta uwagi. Dungeon Runners NC Softu to kolejny darmowy MMORPG ich produkcji i prawdopodobnie darmowy pozostanie bo ma jakies wewnatrzgrowe reklamy, wiec moze zrobimy se gildie tam ? Byliby moze w koncu jacys porzadni gracze ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2007, 23:02:21 wysłana przez Misiumen »

Offline Dherthen69

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 26, 2007, 23:33:13 »
    Dungeon Runners NC Softu to kolejny darmowy MMORPG ich produkcji i prawdopodobnie darmowy pozostanie bo ma jakies wewnatrzgrowe reklamy, wiec moze zrobimy se gildie tam ? Byliby moze w koncu jacys porzadni gracze ;)

To nie jest do końca prawda. jeśli chodzi o licencje gier mmo jest parę podejść do nich.

p2p- pay to play
    f2p- niby darmowe ale tak naprawdę maja opcje dodatkowe za prawdziwą kasę.

I właśnie dungeon runner należy do najgorszej odmiany f2p- tzn gra z definicji jest płatna i byłoby wszystko okej gdyby wstawili tak zwany "item mall" z przedmiotami specjalnymi typu- zmiana płci, imienia, włosów, potiony dające 2x exp przez 2 godzinym, skrzynka z losowym przedmiotem itp... ale dungeon runner poszedł w zła stronę. Zamiast pozwolić Ci grać całkowicie za darmo i jedynie kupować właśnie te specjalne punkty służące do zakupów w item mallu zdecydowano się dac możliwość opłacenia abonamentu :( czyli grasz jak każdy, ale nie możesz iść do wielu lokacji. Masz DUŻO mniejsze inventory, nie możesz korzystać z niektórych przedmiotów i wiele opcji gry jest zablokowanych. Czyli w zasadzie dostajesz tak naprawdę demo.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 26, 2007, 23:37:05 »
    No to lac na ta gre teraz bede lepiej sprawdzal zanim cokolwiek tu wrzuce.

Offline Dherthen69

• Użytkownik