Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 27, 2007, 09:36:42 »
    Może w Sacred ktos grał w sumie to nie jest rodzimy mmorpg ale ma niezły tryb multiplayer, różnorodny świat itp.
    Jeżeli ktoś chętny to możemy ciupnąć na closed-HC

ale dungeon runner poszedł w zła stronę

Tak samo jak tibia.. chociaż wole nie porównywać :P

Offline Gregorius

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 27, 2007, 09:46:04 »
    ja grałem w sacred gladiatorem niestety w demo ale ta demówka jest długo jak normalna pełna wersja

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 27, 2007, 13:51:48 »
    Grałem w Sacred kiedyś i nawet mnie wciągneła. W sieci jeszcze nie próbowałem ale chętnie sprubóję.
    Gregorius: W demówce mieliśmy tylko malutki skrawek krainy...
    Gedus: hmm, jak znajde zapis mojego starego maga to może wejde

Offline Ike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 14, 2008, 19:16:07 »
    Gram w:
    Eudemons Online (i wciąż gram)
    Mount and Blade (choc to nie jest MMOrpg)

A grałem w:
    Tibię (bardzo żałuje straconych kilku dni)
    WoW
    Kilka Browserówek tj. Bite Fight
    kilkanaście Vallherówek
    Conquer Online
    Metin 2
    Lineage 2
    Knights Online
    Eternal Lands (bardzo krótko)
    Planeshift
    Savage
    Tremolous
    Thang online
    reszty niepamiętem

Jeżeli ktoś w coś z tego grał i miał pytania to służe pomocą
    !!! FOR THE HORDE !!!

Offline Azer123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 28, 2008, 22:25:11 »
    Ultime grałem i mam x) Fajna Gierka bardzo wciągała ale to juz nie to ;p Lineage 2 Napierdzielałem ostro od Serverów officialnych (około 30$ czy tam euro na miecha ) a kończac na prywatnych serwach gdzie lag goni laga i gra chodzi cos na styl gier turowych ;p L2 jest fajne pod względem PVP ;p tam to sa zadymy a nie to co w Tibi co kwadrat bije trójkąt i nagle któryś ginie ;p (co prawda w l2 nie ma takich zadym jak w M&B :) ) Grałem też w Knighta, Mu, Perfect World, Tibie(złe to czasy były) KAL, 9 Dragons, Gunz Online, Eve Online no i wiele gier na stronkach czyli Ogame, Plemiona, Knight Fight, Bite Fight, The Crimes itp ;)

Moim zdaniem to w Ultimie jest najlepsze pvp.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2008, 10:03:57 wysłana przez Puzonix »
    Piwo Jest Bogiem, Tanie Wino Nałogiem, Wódka Podstawą, Żyganie Zabawą :)
    I'm The Lord And Master Of The Sword

Offline Kavan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 07, 2008, 18:56:00 »
    Gralem w:
    Tibie (aż mi wstyd)
    Metina2 (duzo nie lepsze od tibi moze tylko pod wzgledem graficznym)
    Lineage2 (top3 mmorpg wg. CDA)

http://www.youtube.com/watch?v=abiUodNNCGE   co do graczy tibi ze by nikt nie mial watpliwosci

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 07, 2008, 19:09:34 »
    I Ty na podstawie tego jednego gościa oceniasz całe tysiące ludzi? Zastanów się, co piszesz. Ile spotkałeś ludzi w Tibii/ którzy grają w Tibię?

@Topic
    Obecnie z MMORPG polecam Flyff'a, dosyć ciekawie rozbudowany. Niektórzy mogą się przyczepić do grafiki, że niby dziecinna, ale to już inna bajka...

@Edit
    I takie Twoje doświadczenie. Gram od paru lat w tą grę (z przerwami), poznałem tysiące ludzi, widziałem wiele sytuacji i śmiem twierdzić, że jest dość duża grupa normalnych ludzi.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2008, 14:21:32 wysłana przez Haldir »
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 07, 2008, 22:51:38 »
    MMORPG tylko World of Warcraft (oczywiście servery blizarda)
    Najlepszy MMORPG w jaki grałem, a grałem w:

-Mu (prv, global)
    -RyL1, Ryl2 (prv, global)
    -Kight online ( US, śp Malay, Japan, privy)
    -Silkroad ( Int, Korean, privy)
    -Shadowbane
    -Legend of Ares
    -Gunz (moze nie jest to rasowy mmorpg, ale gra wymiata, gram od początku bety wersji int- ladnych pare lat)
    -Cabal
    -Last Chaos
    -Dekaron/2Moons
    Tibia ( dobiłem 2 lvl i dałem sobie spokuj :) )

Chyba tyle..:P WoW najlepszy (tylko trza płacić ok 50zł/miech) <---- oczywiście imho
    Wracam do M&B ;)

Offline Kavan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 08, 2008, 12:36:14 »
    Miałem 22 level sorcererem i jeszcze 4 inne postacie na 3 servach i moze nie wiem jakie dzieci tam graja najgorsi sa brazyle co nawet po angielsku nie da sie z nimi dogadac a noobia ze zal mi dupe sciska. Jesli nadal cie nie przekonalem u mnie w szkole byl team tibi (10-12 osob) i polowa z nich kiblowala w pierwszej gim

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 04, 2008, 18:57:25 »
     Odświeżę trochę temat.
    Po latach poszukiwań gry MMORPG w której poza "expieniem" jest inny cel gry, w końcu trafiłem na tą jedyną ( co świadczy o moim braku aktywności na forum przez ostatni miesiąc ) " Rappelz Online "
    Dodam, że jako fan MMORPG's grałem z niezliczone ich ilości min. ( nie wymieniam gier typu Runescape bo ciężko je nazwać grą ).

- Tibia - Ponad dwa lata z korzystnym skutkiem zarówno finansowym jak i psychicznym.
    Ale jak to jest w przypadku tej gry free-to-play się nie sprawdza i bez kupna promocji nie ma sensu grać.
     - Silkroad - 6 miesięcy gry. Mogę się poszczycić 72 levelem i masą innych Wysoko levelowych postaci na oficjalnych serverach. Co do samej gry nużąca i monotonna. Grałem tylko dlatego, że połowa mojej wsi w to grała i miałem cel przewyższenia ich.
     - MU - Monotonia ciągłego wbijania lvl bez żadnej satysfakcji.
     - Knight Online - w/w.
     - Kalonline - w/w ... no może trochę lepsze.
     - Lineage 2 - Niby wielka gra i na oficjalnych serverach faktycznie można znaleźć dla siebie miejsce ale i w tym przypadku monotonia mnie zrzedła. Potrzebowałem czegoś więcej.
     - WoW - 31 hunter, Anderia. Totalnie nie mam pojęcia dlaczego nie przypadła mi do gustu. ( dodam, że tych waszych noob'ów więcej znalazłem w WoW'ie niż w tibii ).
     - Ultima Online - Prawdziwa gra którą można godnie nazwać MMO. Niestety samotność czyni ją nudną.
     - HellBreath - Grafika gorsza niż w tibii.
     - FLyff - odstraszyła mnie tylko niesamowicie dziecinna rozgrywka i grafika, ale jako tako miała swoją magię i różnorodność której tak poszukiwałem.

Co do mojego Rappelza. Gra twórców właśnie między innymi FLyffa. Na pozór taka jak inne Free Korean online rpg ale przy nabiciu bodajże 30lvl'a ( Ludzie chłonni wiedzy odkryją urok wcześniej. Sami sobie odpowiedzcie czemu ) gra ukazuje wszystko co naprawdę ma do zaoferowania. Z ręką na sercu mogę powiedzieć : Najbardziej rozbudowana pod względem systemu petów gra na "świecie" jak tłumaczy sam tytuł ( z francuskiego jest to chyba Przywołanie czy coś podobnego ). Skille jak i wszelakie umiejętności są niezależne od lvl"u postaci. Chipy - coś na wzór ss'ów w Lineagu. Interakcja z graczami na poziomie 10% tibii, co przy pozostałych grach robi ogromną różnice ( jeśli ktoś nie rozumie ... wyjaśnię ).
     Sam mam już 31lvl i 25Job lvl
    Server : Tanda ( Na Tandze swoją siedzibę ma największa polska gildia - 130 osób gdzie średnia wieku wynosi ponad 16lat a prawie każdy życzy pomocą ).

Wikipedia o Rappelzie - http://pl.wikipedia.org/wiki/Rappelz
    Profil Gpotato na YouTube - http://pl.youtube.com/user/gPotatoVideos

W razie wątpliwości co do postu proszę śmiało zadawać nawet najgłupsze pytania.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 05, 2008, 08:16:56 »
    Dark and light-krasnolud z toporkiem :D

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #131 dnia: Września 24, 2008, 17:43:42 »
    Zabijecie mnie za odświeżenie, no cóż muszę się wypowiedzieć. Takiego "świetnego" doświadczenia w grach MMORPG nie mam. Grałem w :
    Tibie(Włączyłem, wyłączyłem, odinstalowałem - WWO)
    Metin2 (Straszne! 6 skilli i to wszystko. Tragiczna gra - po Polsku w pełni czyli noobów więcej od tych lepszych)
    Cabal Online (Gra całkiem w porządku, jednak nudzi się)
    MapleStory (Fajna gierka ale dziecinna i monotonna)
    2moons (Monotonne, nie polecam)
    World Of Warcraft (Najlepsza MMORPG w jaką grałem, skilli tak dużo, że tego, co powie, "rze maóo zkili", to należy zabić, albo zamknąć w piwnicy. xD Adam, również nie wiem, czemu Ci się nie podobało... Co do noobów, nie znalazłem żadnego. Wiem, dzieci są(jak ja nie lubię się wywyższać, sam przecież mam 11 lat ;/) , błędy ortograficzne też, ale pomocnych ludzi widzę na każdym kroku :) Czy w tibii są nooby? - to ja nie wiem bo grałem w to max 5 min. Robi wodę sodową z mózgu. (przykład - mój kolega kiedyś). Wg. mnie tibia opiera się na klikaniu, jak w sumie większość MMORPG. W WoW'ie myszki używa się tylko do obracania kamery i ew. atakowania a chodzi się bardzo dziwnie. O wiele wygodnie WSAD'em. Atakuje się też lepiej klawiszami 1, 2, 3, 4, 5, 6 itd.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Października 07, 2008, 13:41:53 »
    tia,ale w wow-ie dobre expienie tylko z myszka :P
    w co to ja grywalem,hmm...
    Lineage 2-swietne masowki i siege,mnostwo fajnych ludzi i stanowczo za duzo noobkow (zwlaszcza wsrod,niestety,polakow);byly i privy i offy
    WoW-68 level rogue i powiedzialem sobie dosc,odpychala mnie grafika :) tylko priv,wole najpierw testowac a potem placic
    EvE On-Line -rewelacja,najlepszy mmo w jaki do tej pory gralem :) kiedys do niego wroce,zal byloby fajnie wyskilowanej postaci
    Perfect World-niezla grafika i efekty specjalne (az mi sie P:T przypomnial ;p ),ale zialo nuda
    Runescape-epizod
    Ragnarok on-line-n/c
    reszty grzechow nie pamietam :)

Offline Guardian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Października 09, 2008, 19:16:54 »
    Witam. Ja natomiast zaczynalem niestety od Tibi-doszedlem do 7 lewelu  i musze stwierdzic ze ta graniczym mnie nie zaskoczyla.Nastepna gra to Legend of Mir server Mordor po nim jest Avalon i dalej Dark of Side( gram obecnie na wszystkich trzech- Mordor rzadziej.Miedzy czasie gralem w LA 2  na dwóch serwach nie pamietam nazw, Metin 2, Jakis czas w Guild Wars - dobra gra sieciowa , czasem zagladam na nią , no  i niestety tylko  tyle . Na serwach Mira gram glownie postacia Tao od 4,5 roku. Jak jakies pytania dotyczace ktorejs z gier to smialo zadawac. Jesli bede w stanie - odpowiem:)
    Pozdrawiam:
    Guardian

Offline PazuR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Października 12, 2008, 15:14:59 »
    Polecam wszystkim darmowy do pewnego stopnia tytul: Anarchy Online.
    http://www.anarchy-online.com
    Gram juz od 5-ciu lat jestem 220/30/69 MA. Poznanie gry zajmie wam okolo 3-4 lat.
    Jest to najlepszy jak narazie czesciowo darmowy mmorpg na swiecie.
    Robi go firma FunCom ta sama od Age Of Conan. AO byl ich pierwszym mmorpg i dzieki niemu FC stal sie slawny.
    Niestety AoC nie udalo sie przycmic legendarnosci AO i dalej jest ich mmorpg nr 1. AoC jest prosty jak wow atomiast AO jest skomplikowany jak mniej wiecej Evo Online.
    w AO macie 220/30/70 lvl czyli razem 320 leveli. DO 200lvl mozna grac jako fr00b czyli bez zadnych oplat.
    Sam tak zaczynalem potem oczywiscie zaczalem placic.
    Ze wzgeldu na skomplikowanie i ogrom swiata (w tej chwili nadal najwiekszy swiat posrod gier mmorpg - oprocz eve ale to kosmos to inaczej sie liczy :) polecam raczej graczom conajmniej 17lat lub wiecej a najlepiej po 25 :)
    Angielski wymagany. AO istnieje oficjalnie od 2001 roku a beta jeszcze wczesniej. Community to zupelna elita ale na malych lvl sa i n00by tez. Nie uswiadczycie tu dzieci neostrady, wymiekaja po paru dniach.
    Jezeli ktos chce mmorp za darmo na cale lata to tylko AO. po 200lvl mozna zaczac placic i grac levelujac wyzej. Ale malokto da rade dotrzec do 200 jako fr00b :)
    Zaden darmowu mmorpg nie ma szans i odpada w przedbiegach z jednym z najstarszych mmorpg w 3D - Anarchy Online. Poprostu szkoda waszego czasu. Z doswiadczenia wiem ze darmowe gry nie maja i ni ebeda mialy szans z komercyjnymi. AO zarabia na siebie. Fr00by maja full support od Game Masters tak samo jak gracze placacy. Sa 3 servery tylko wiec caly swiat macie na dloni. 3 server jest niemieckojezyczny i malo zaludniony - nie polecam. Licza sie tylko pierwsze dwa servy RK1 i RK2. Pogadacie z Australijczykami jak i Japoncami albo z Madagaskaru i to jest piekne. Ja polecam pierwszy server server Atlantean (dawny Rubi-Ka1).