Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57434 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 31, 2007, 18:21:45 »
    Puzonix, bez obrazy, ale czego ty sie spodziewałeś po MMORPG? Trzymającej w napięciu, strasznej, przerażającej fabuły, czy co?
    Mmorpg to właśnie expienie, zdobywanie nowych lepszych przedmiotów, walka, gildie itp.
    A co do bezcelowości, to każda tego typu gra jest bezcelowa, tzn nie ma końca. I to właśnie jest jej urokiem :P

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 31, 2007, 19:29:33 »
    Emil bez obrazy, ale mmorpg to głębia świata, możliwość robienia tego na co sie właśnie na ochotę: jeśli chcesz posiedzieć w karczmie ze znajomymi - ok, jeśli jesteś pacyfistą - nikt ci nie każe zabijać, możesz pomagac innym wykonując zawód rzemieślnika. To właśnie jest mmorpg i w takich kryteriach powinno się taki rodzaj gier pojmować. Owszem: ciagłen expienie i zbieranie sprzętu może i ma swój urok, ale szybko staje się nudne. Bo po co grać, jeśli jedynym celem do jakiego sie dąży jest tylko następny level, czy też uzbieranie kasy na jakis superprzedmiot? Jedynym imho mmorpg, który daje pełna swobodę jest Ultima Online i mimo, ze znam ją już wydawałoby sie na wylot, to tak naprawde ciągle odkrywa się coś nowego, zaskakuje mnie neiustannie. Szukam rpga, który mógłby mi UO zastąpić, jako ż eobecnie nie ma dobrego free shardu do gry w UO. Jak na razie jednak moje poszukiwania spełzaja na niczym - każdy kolejny tak bardzo polecany mmo, okazuje sie po prostu klonem poprzedniego: sieczką, expieniem i formułą wypraną z jakiejś magii, z tego czegoś co kazało nie spać tylko grać.

Rozumiem, że miliony ludzi na świecie sa innego zdania, ale to powyższe jest moje, moje i tylko moje i jeśli nie pokrywa sie z twoim Emilu, czy kogokolwiek innego to sorry, ale świata nie zmienię :)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 31, 2007, 19:54:12 »
    I wcale tego świata zmieniać nie musisz;) A ja tam też mam swoje i tylko swoje zdanie.

Co do rozwiązań pacyfistycznych które piszesz że lubisz: no właśnie, przecież w Silkroad można się spełniać również (a niekiedy tylko) poprzez handlowanie - od 20 poziomu możesz przecież wybrać sobie zawód handlarza i tak poznawać tę gre. I gitara, nikt ci nie każe zabijać (od tego są inni, którzy wybrali sobie zawód strażnika). Że o stworzeniu swojego sklepu nie wspomne. Także nie wiem o co  ci chodziło z tym brakiem rzemiosła w grze...
    Przesiadywać i gadać z innym (tylko nie w karczmie...) też możesz, tym bardziej, że w tej grze jest jakoś dużo polaków.
    A co do expienia, to mi nie wmówisz chyba, że w Ultimie nie walczysz i expisz ;)
    A że każde kolejne mmorpg są powtórką poprzedniego, cóż tak już jest z dzisiejszymi grami. Jeśli chcesz dobrego towaru to kup se WoWa ;p
    Poza tym, nie dane mi było jeszcze zagrać w ultime, ale z tego co mi wiadomo to ta gra też nie ma jakiegoś widocznego końca...

PS: żeśmy przez taką dyskusje ze 2 rep pointy stracili...;))
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2007, 20:03:50 wysłana przez Emil »

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 31, 2007, 20:29:47 »
    Puzon... to co powiedziałeś, ta interakcja, karczma to jest RPG, ale nie MMO... jak sama nazwa wskazuje jest to gra dla mas. Nikt się nie przejmuje kimś takim jak ty.

Do L2 jest taki fajny serwer. Niby mnie wkurza ale jakoś fajnie się tam wracało. Allseron się nazywa. Tam znajdziesz i l33t'ów i ludzi odgrywających postacie. Drudzy w przewadze. Ale ostatnio niedomaga.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 31, 2007, 20:50:19 »
    Interakcja z ludźmi jest mozliwa, ale nie w japońskim mmo, gdzie każdy mały żółtek leweluje 24/7, żeby go kolega z 17 pietra nie przegonił bo wtedy sepuku będzie musiał popełnić.

Co do Alseronu to grałem tam przez jakis czas. Pamiętam jak zyczliwie przyjęli moje podanie o konto. Owszem klimat bardzo fajny, ale Lineage średnio mi sie podoba (choć i tak uważam go za najlepszego mmo w stylu siekaj, expij, zbieraj)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 31, 2007, 22:07:23 »
    No cóż, jeśli szukasz jakiegoś darmowego mmorpg to polecam też stronke poniżej, jeśli wcześniej jej nie odwiedzales. Może znajdziesz tam coś dla siebie.

http://www.mmorpg.org.pl/

Rep. point dla ciebie

Przy okazji mógłbyś napisać o jakimś fajnym znalezionym.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2007, 11:33:21 wysłana przez Emil »

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 02, 2007, 22:53:06 »
    cyckiiii!!!!! tibia lami (imo i sie przypierdzielac), nudna i tyle. lineage sie konczy... jak zrobisz 3 subki i masz s grade to gra dla ciebie sie skonczyla (a to jakies 8-9 mieszkow gy). uo- czemu nie, jak jest shard w pytke. inne? lamia bo ich nie znam jeszcze.
    to wszystko jest moim zdaniem, jesli sie z nim nie zgadzasz to mnie zaskarz, na privie wysle ci moje dane zeby ci to umozliwic :D
    buziaki chlopaczki :D
    a jak znajdziecie jakies full wypas mmorpg (WoW imo tez lami) to dajcie znac, bo ja mam cale zycie przed soba i jak narazie w chuj wolnego czasu :D

drunken masta

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 03, 2007, 09:21:23 »
    Ostatnio znalazlem mmorpg w stylu mortal kombata (no może nie taki brutalny ale mordobicie). Nazywa się on 9dragons.

Oto link do tej gry (a dokładnie do oficjalnej strony tej gry):

http://9dragons.acclaim.com/index.htm

Jescze w nią niegrałem a nawet nieściągałem bo sporo zajmuje i u mnie ściąganie zajeło by jakieś 7 godzin, ale myślę że jest full wypas bo to mmorpg-mordobicie :D.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Jazzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 02, 2007, 11:19:59 »
    Moją ulubioną darmową grą jest Tales of Pirates. Jest to najlepsza gra jaką widziałem, Tibia schodzi na psy. W Tibie grają dzieci z niedorozwojem umysłowym. TOP RULEZ!!! 

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 04, 2007, 09:50:49 »
    Jazzi, czyli twierdzisz że jestem dzieckiem z  niedorozwojem umysłowym?? Fajnie ;]

Jazzi, fajny avatar.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2007, 10:42:59 wysłana przez Haldir »
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 04, 2007, 10:33:39 »
    Może jesteś, może nie jesteś....Fakt faktem, że w Tibię grają własnie takie osoby (lekko spowolniony lub wręcz przeciwnie (adhd), kłopoty w szkole, koledzy nie lubią itd.). Jesteś wyjątkiem? Ciesz się.

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 05, 2007, 13:01:59 »
    Czyli ja też jestem wyjątkiem :P Gram w tibie, a kompleksów jakoś nie mam. I nawet piszę poprawnie gramatycznie :D

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 05, 2007, 13:07:15 »
    Miło poczytać dobrej opinii o Tibii ;)
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 05, 2007, 15:03:44 »
    Może jesteś, może nie jesteś....Fakt faktem, że w Tibię grają własnie takie osoby (lekko spowolniony lub wręcz przeciwnie (adhd), kłopoty w szkole, koledzy nie lubią itd.). Jesteś wyjątkiem? Ciesz się.

Mylisz się - Właśnie ci których znam co grają w tibie mają od groma kolegów i na pewno lamkami nie są ;] Z tego wychodzi że się pomyliłeś xD

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 07, 2007, 14:25:31 »
    Baton ma racje:

tibia lami

Grałem w nią ale krótko (całe szczęście). W tibii grafika to mały pikuś w porównaniu z dziećmi neo jakie tam grają. Zdarzają się wyjątki (raz spotkałem całkiem spoko gościa) ale w ponad 90% (niewszyscy) w tibie grają dzieci neo, pedały, lezby, dziwki i skur... ...ny. To nie mmorpg. To fmmorpg - nieudany mmorpg. Jeśli ktoś normalny gra w tibie to musi mu się naprawde nudzić i niema (niezna) lepszych gier.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2007, 14:27:22 wysłana przez Cwany_Rycerz »
    Mortal Kombat Rulezz!