Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57521 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 27, 2009, 14:17:59 »
    A ja zgadzam się ze Sparco - World of Warcraft jest najlepszą grą MMORPG :) Klimacik jest bardzo fajny, choć zależy od ludzi z jakimi gramy oraz serwerze na którym gramy :) Jak to powiedzieli w Review Territory - "Gdyby nawet Blizzard zaprzestał wydawać kolejne patche do WoW'a, to konkurencja nie dogoniła by go pod względem różnorodności dobre kilka lat, niemożliwe jest żeby na wejściu na rynek nowa gra miała tyle możliwości co WoW" :) Po za tym ma ogromną grywalność, jakiś miesiąc temu Blizzard poinformował że ma już12MLN aktywnych kont (czyli takich które są opłacone na miesiąc i więcej), pewnie z nieaktywnymi jest jakieś 15MLN ;))

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 27, 2009, 22:18:25 »
    Ja tak dorzucę że przez pierwsze 24 godz najnowszy dodatek do WoW'a sprzedał się w nakładzie 2,8 MILIONA egzemplarzy, jest to rekord wszech czasów. Szczerze mówiąc nie miałem okazji zagrać w WoW'a(i zapewne nie będę miał, z takim sprzętem) ale z tego co słyszałem to jest jedna z tych gier gdzie są dziesiątki buffów i innych głupot. Sorry ale gra gdzie każda postać ma jakieś self-buffy nie jest dla mnie. Wolę gry gdzie jest taka postać od tego, ta od tego a tamta od tamtego. Przykładowo taki metin,zazwyczaj sprawa wygląda tak:
    Wojownik wali potworki(bo ma za mało inteligencji na cokolwiek innego)
    Ninja "luruje"(czyli po prostu podstawia wojowi potworki pod nos) a Szaman/ka buffuje. No niestety Sura wtedy jest bezrobotny bo on sie na nic w party nie przyda. Temat metina poruszyłem żeby pokazać specjalizacje bo postać która i atakuje i się leczy i se podwyższa statystyki to jest dla mnie żenada a nie postać.
    Dziękuję, pozdrawiam
    Jak się w czymś mylę to mnie poprawcie.

edit: każdy szanujący się fan gier ogląda HYPER'a :) a zwłaszcza RT bo Tadziu i Miło są przekozaccy a te ich teksty..ciekawe kto je wymyślał zD
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2009, 22:59:33 wysłana przez KuroiNekouPL »

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 27, 2009, 22:56:48 »
    miziol widze ze ogladamy ta sama telewizje

EDIT:
    Sorry ale gra gdzie każda postać ma jakieś self-buffy nie jest dla mnie. Wolę gry gdzie jest taka postać od tego, ta od tego a tamta od tamtego. Przykładowo taki metin,zazwyczaj sprawa wygląda tak:
    Wojownik wali potworki(bo ma za mało inteligencji na cokolwiek innego)
    Ninja "luruje"(czyli po prostu podstawia wojowi potworki pod nos) a Szaman/ka buffuje. No niestety Sura wtedy jest bezrobotny bo on sie na nic w party nie przyda. Temat metina poruszyłem żeby pokazać specjalizacje bo postać która i atakuje i się leczy i se podwyższa statystyki to jest dla mnie żenada a nie postać.
    Powiem tak
    W wowie kazda postac jest od czego innego i nie kazda postac ma buffy spell aury itp. np. Priest jest od bufowania magow i leczenia tanka
    warrior to najczesciej tank. Palladyn leczy czesem tankuje i daje aury. A reszta to od dps Maggowie maja spele.Warlock ma spelle i pupilka demona. Palladyni aury spelle. Warriorowie maja szaly i skille.Rouge ma skille. Hunter ma skille i pupilka zwierzaka. Priestowie spelle i tak dalej

zadko druzyna skada sie z samych dajmy na to warriorow. Czasem jednak sa takie druzyny ale wtedy tank jest barbazynca czyli potrafi sie leczyc.

Edytuj posty, bo to nie pierwszy przypadek, że piszesz posta pod postem. Aha, poza tym można po polsku tego posta? Póki co nie biją w tym kraju za używanie języka ojczystego.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2009, 23:37:21 wysłana przez Arcylisz »

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 27, 2009, 23:25:23 »
    Off Topic:

Yo l3t's sp34k l33t!
    Ludzie litości, ja wiem, że wspólnota ogólnoświatowa i te klimaty, ale miejcie choć trochę szacunku dla Naszego rodzimego języka.

On Topic:

MMO sUxX 4Ss :P

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 28, 2009, 09:41:27 »
    Ale ale nie zapominajcie co wprowadził nowy dodatek, klasę Dark Knight (czy Death Knight), która jest tak potężna, że inne klasy mogą się schować. Właśnie dlatego czasami nie warto grać w WoW. Też grałem w Metina i doszedłem chyba do 28 lvl wojownikiem ale zrezygnowałem. Ludzie tam są tak beznadziejni, chamscy, wredni, fałszywi i wulgarni, że odechciewa się grać ;/ A nawet niezły polski MMORPG to BYŁ.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 28, 2009, 10:05:56 »
    Buu, fajna ilość postów. :P
    Metin2 to strasznie słabe MMORPG. Wszyscy to złodzieje i dziwne dzieci. Na forum skarżą się w tematach "XXX to złodziej!!!!!", albo "XXX ówarzajcie na niego!!!!!!!"... krew mnie zalewa. Do tego spójrzcie na ortografie tych "chamów" "Zomp orka, Dropnoł mi FYMYES!!!1" Większość ludzi to 11-13latki, czyli dzieci takie jak ja, czyli widzicie, jak ta gra wygląda.
    Max 7 skilli każda postać, kilka lokacji i dziwnie przetłumaczona gra. Monotonna, eventy kilka na rok i to wszystko. Pełno osób oskarżonych o SH, a tylko kilka ninja wypiło dużo potionów szybkości i aktywowało Bezszelestny Chód.
    Doszedłem do 21, 53 i 38 lvl.
    Pozdrawiam, a gre oceniam na 3/10.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 28, 2009, 19:13:11 »
    Zagraj na US/UK albo KR to się dowiesz czym jest prawdziwy METIN 2 :) Bo widzisz..Gra jest tak dobra jak ci którzy w nią grają. Jedna sprawa..Na US nie uświadczysz tego co się dzieje na PL'u :)

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 28, 2009, 22:38:36 »
    W wowie tez sa takie sytlacje np. ide sobie z orgi do thunder buff a ty mnie jakis troll zaczepil i taki teks
    -invite me to your guild plz
    -[widze ze polak ale odpowiem mu nie] NO
    -wez mnie do gildi bo nie rozumiem co napisales
    -[myslalem ze krew mnie zaleje] NIE PRZYJME NEWBIE DO GILDI
    -spoko ale wyslij inva

a ktos powiedzial ze niby death knight jest najpotezniejszy hmmmm niezgodze sie z tym bo uwazam ze najsliniejszy jest Warlock potem pall potem mage [wyskilowany w frost] no a dopiero potem dead knight i inni

dead knight jest dobry dla newbie bo jest w miare latwo nim sie nabija i gra lecz pada pod jesdnym doomie i shadowbolcie warlocka

w wowie niema raczej niema najlepszej klasy postaci bo kazda klasa jest dobra przeciew kilku innym i slaba przeciw innym

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 29, 2009, 09:37:05 »
    Sparco dobrze gada :D Ja zawsze grałem Priestem na prywatnym serverze z kumlami. Wypady na instancje nie był problemem, gdyby tylko był porządny tank...Mieliśmy 3ludzi :) Paladin Retri jako tank, Hunter BM/MM jako dps i ja Priest Shadow jako heal i dps :D Wszystko dobrze szło, nawet mieliśmy własną gildię która była najaktywniejsza na servie, ale oczywiści admin spie*****ł serva i na 55lvl odszedłem z niego :) Wczoraj się dowiedziałem że ostatecznie padł (ten server). Nie wiem skąd się wzięło stwierdzenie że każda klasy ma self-buffy :d Na rajdzie nawet armia Rogue nie pokona silnego bossa bez pomocy innych :)

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 29, 2009, 14:24:10 »
    bo zawsze sie znajdze jakis noob co pogra chwile dobije 20lvl nie zaliczajac zadnej instancji i pierniczy na forach jakies glupoty
    WoW jest fajny tylko wtedy jak sie robi qwest grupowe albo idze sie na raidy i instancje bo nabijanie lvl jest strasznie nudne [chyba ze sie nabija w kilka osob to wtedy inna sprawa ;)]

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 30, 2009, 01:40:20 »
    Walic Wowa, Lineage II i tak go bije na glowe we wszystkim :P Od cukierkowej grafiki po system PvP.
    Ale i tak Age of Conan jest najlepszy

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 30, 2009, 09:58:56 »
    Graficznie i w fabule najlepszy jest właśnie Age of Conan i LOTRO. Ja mam LOTRO od 3 dni, komp chodzi już 48h bez przerwy - ściągają się patche dzień i noc. Jeszcze nawet nie włączyłem gry. Po prostu widać, że ta gra nie jest na polskie standardy (na zachodzie te same patche ściągają się 1-2h, a abonament dla nich (9 Euro) jest tak jak dla nas 9zł. A w Polsce trzeba płacić 45 zł na miesiąc ;/. Jak już zagram to Wam powiem jaki jest LOTRO i czy warto płacić abonament ;D Może się nawet dzisiaj skończy ściągać ;/

Offline Sparco

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 30, 2009, 19:52:49 »
    Linage II to polaczenie czegos jak metin z mu tibia itp... linage ii wydaje sie fajny BO JEST DARMOWY I DLATEGO W NIEGO GRASZ to prawda linage II jest najlepszy ALE JAKO MMORPG DARMOWY
    a LOTR jest fajny to fakt ale niema szans dogonic WoW jesli grales w WoW min rok to zobaczysz ogromna roznice wrecz przepas

The age of conan jest pieknypicus glancus ale to gra nowa na rynku i niema tylu opcji co WoW

Wedlug wiekszosci portalow o grach WoW jest numer 1 a za nim jest duza przepas

A cuukierkowa grafika dobra jest dla pedalow i dziewczyn

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 30, 2009, 20:00:48 »
    W Lineage II moge powiedzieć że jestem weteranem-ponad 2 lata gry.
    Lineage2 nie jest darmowy tylko "prywatne" serwery są "darmowe" tzn i tak mają system dotacji ale nie obowiązkowy.
    W PvP różnorodności buffów WoW się chowa...
    Ale tak naprawde najważniejsza jest ekipa, godziny mile spędzone na TS, zloty klanowe..

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 30, 2009, 20:55:12 »
    Sparco, dobrze że cię już tu nie ma..odejdź i nie wracaj poruszę jeszcze ten cytat "A cuukierkowa grafika dobra jest dla pedalow i dziewczyn"
    od kiedy pedały tzn. to czego używasz żeby wprawić rower w ruch grają w MMO? Jak już to można powiedzieć geje ale na pewno nie pedały bo to jest po prostu głupota..a co za różnica czy chłopak czy dziewczyna? gry są dla każdego więc chłopak może grać w simsy a dziewczyna w CS czy FEAR i nie ma w tym nic dziwnego.
    (sory za mały offtop)