Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57627 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #195 dnia: Marca 08, 2009, 12:07:23 »
    Nie gram w żadne MMO, jedynie w CORPG - Guild Wars: Nightfall (acz w planach mam zakupienie Factions). Grałem w WoW-a, Lineage'a 1 i 2, Tibię i inne pierdółki (ale przyznam, Metina nie próbowałem nawet) - WoW i Tibia IMHO ssą, Lineage 2 lepsze od 1, ale nic nie pobije GW - zwłaszcza w PvP. Polecam każdemu!
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Marca 08, 2009, 12:34:20 »
    Na Metin 2 mam 81lvl już nikt mi nie podskoczy. A wy??

Gadu-Gadu 1423373

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Marca 08, 2009, 13:07:25 »
    A ja na "polskiej tibi" (kovloria.pl) mam 105 lvl i rośnie...
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #198 dnia: Marca 08, 2009, 16:21:42 »
    Taa...tyle ze mogli by bez problemu wprowadzić przynajmniej taką jak w heroes III
    A co do tych motylków i demonów. Nie uważasz że motylki to lekka przesada? W Metku zaczyna się od dzikich psów. Pewno w tibii trzeba mieć z 20 lvl żeby się na wilki czy coś porwać co? xD

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Marca 08, 2009, 20:58:31 »
    Widocznie nawet nie graleś w tibię, bo dobry gracz na 25 poziomie z przyzwoitym ekwipunkiem spokojnie może się porwać na dragony
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Marca 08, 2009, 23:26:13 »
    Ano nie grałem. Bo szczerze mówiąc szkoda mi czasu na taką grę. W prawdzie grafika ma dla mnie raczej mniejszą wartość to ta która jest w tibii jest po prostu straszna. Ze o szczątkowej 1-2 klatkowej animacji nie wspomnę :>

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Marca 09, 2009, 06:50:18 »
     Grafika ma dla ciebie ogormne znaczenie skoro uważasz że tibia ma  szątkową animacje. Gra w tibię bez maniaczenia uspokaja -kolorowa grafika. Metin? Wracasz ze szkoły wk******, wchdozisz w metina- słyszysz muzykę która jeszcze bardziej cie wk****** a potem 1562 godzinne bicie lvla co juz doprowadzacie w stan agonii.
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2009, 06:54:27 wysłana przez Dzumol »

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Marca 09, 2009, 07:06:49 »
    Ja najbardziej lubie Tibię. Wiem że zaraz dzieci , które przeczytały na nonsensopedi, czy innej ciekawej stronce że ta gra jest częśćią odbytu ale ja mam swoje zdanie i to jest najważniejsze. Questy są dość trudne (trzeba kupić "pacca" żeby byly ciekawe questy) Dużo itemów, nniast, graczy. I ze względu rozpowszechnienia kompów i neta na świecie, w Tibi jest coraz więcej noobstwa. Wiekszość  noobków, które nie potrafiły grać w tę grę ( nawet 1 lvla nie potrafiły wbić ani kasy zarabiać) założyła swoje forum\ stronkę internetową i wypisuje w niej tksty typu "Twoja stara gra w tibie", "Twój stary stworzył tibię" itp. A grafika? Nie przeszkadza mi- gra zajmuje mało miejsca na dysku. Np. taki metin-  niby 3d ale graczy mało (mniej niż w tibi) ze względu że na mapie łatwo zabłąkać, słabo rozwinięty czat i te potworki, żywcem wzięte z gry sacerfice.

ŻAłosne ^^ Sam grałem Tibie i wiem co mówię-ta gra to naprawde Koniec przewodu pokarmowego mmo-czyli Odbyt.

Skomplikowane qesty? tja znajdz skrzyneczke w labierncie z Fire devilami...Dużo itemków? pfe chyba nie grałeś w WoWa,grafika w tibi to pikseloza a najbardziej denerwuje to że jak padniesz znowu musisz kilka Dni grindować grindować i grindować-a potworków jest cholernie mało...i np przez laga czy dc tracisz coś co zbierałeś kilkadziesiąt godzin :) Chore.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #203 dnia: Marca 09, 2009, 07:20:45 »
    To może i ja się wypowiem. Ja za grami MMO nie przepadam. Takie tytuły jak Tibia czy Metin omijam szerokim łukiem. Jakoś nie ciągnię mnie ślęczenie godzinami nad czymś, co praktycznie nie jest tego warte. W sporze o grafikę także przyznam, że nie interesuje mnie ona zbytnio, ale pikseloza Tibii to już przesada. Grafika może być stara i brzydka, ale ja chcę widzieć konkrety, a nie jakieś piksel-ludki czy kurde niewadomo co, gdzie nie widać czy to ma hełm, rogi, czy zupę na głowie. Jednak samo rozwijanie postaci i możliwość rywalizacji z innymi lubię. Nie grałem długo w mmo, ale w taką grę jak Diablo 2 gram już jakieś 9 lat. Chyba można mnie uznać za weterana tej gry. Może to dlatego nie grywam w mmo, bo już mam Diablo i nie potrzebuję innych rozgrywek. Ponad to nie jestem cierpliwy jeżeli chodzi o naukę. Dużo czasu minęło zanim opanowałem cały słownik D2 i z początku gdy siedziałem na chat'cie nie mogłem zrozumieć czy ktoś chcę ode mnie coś kupić, czy też mówi mi dzień dobry. Ale po kilku miesiącach już znałem cały slang, przedmioty i zasady. Po opanowaniu tego wszystkiego najlepiej wspominam kilka swoich postaci, oraz handlowanie z innymi graczami. Wielką satysfakcję sprawia kupno fajnego ekwipunku, po długim czasie handlowania z innymi i tu też jestem jednym z tych lepszych, bo z byle duperelem potrafię świetny item wytargować, ale wszystko wymaga czasu. Jednak nie chcę mi się tego powtarzać w innych tytułach.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Marca 09, 2009, 12:30:18 »
    kiler- takie questy to są na Facc (darmowe konto) mało itemków? Bo ja wiem? W tibi każdy item się liczy  i pomimo iż nagrodą za quest jest  toporek to i tak jest sie z 4k do przodu z kasą

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Marca 09, 2009, 14:56:48 »
    No tak ale weź płać tyle samo ZA WoWa i tyle samo za tibie żeby mieć pacca ;)  dlatego sądze że wszyscy którzy płacą tak gruby szmal za takie gówno jakim jest PACC w Tibi to poprostu ...debile :) jeśli np kupiłem pacca za gold w grze to luz ale za własną kase 0.0.

Ah miałem druida i robiłem nim bp uhów...pamiętam rok temu sie zalogowałem z nudów i chciałem sprzedać 20 bp uhów(!!! kilka tygodni robiłem) a tu sie okazuje że nikt już ich nie potrzebuje bo jakiś durny patch wszedł i  tibia się w MU z gorsżą grafiką zamieniła :).

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Marca 09, 2009, 15:10:37 »
    Tu muszę się z tobą zgodzić... ale są otsy- rl tibia z wersją 8.0 a staty (exp, skile itp) są tak samo jak w tibi.

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Marca 09, 2009, 20:34:10 »
    A jakie klasy postaci was interesują , w grze Metin 2 ? Wojownik, Szaman, Sura, Ninja??

Gadu-Gadu 1423373

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Marca 09, 2009, 20:36:33 »
    Kiedyś interesowałem się Ninja ale uznałem że ta gra nie ma za grosz zbilansowania. Bo...dlaczego wojownik, czyli ten od machania mieczem jest szybszy od kogoś którego atutem ma być właśnie szybkość? -.- (mi. dlatego zrezygnowałem z metka)

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Marca 10, 2009, 08:45:47 »
    Gdybym miał w ogóle tknąć Metina to pewnie bym zagrał Szamanem bo mi sie z WoWem kojarzy xD :D.