Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 2012  (Przeczytany 16606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    Odp: 2012
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:20:47 »
    Co wy tam wiecie świat się kończy 31 XII 2099. Microsoft to przewidział i zatrzymał kalendarz w windowsie. Mam cichą nadzieję, że wielki Bill Gates przedłuży żywotność globu w kolejnym windowsie!
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:29:19 »
    Nie przesadzajmy. Kto tam wie tych Majów. Może mają rację, a może nie. Miejmy nadzieje że nie mają racji, a jak mają, to trzeba zbudować mnóstwo rakiet kosmicznych, i wylecieć w kosmos. Może nas Dominatorzy zgarną :D ( żart, przecież istnieją tylko w grze, miejmy nadzieję ). Kto to wie. Martwmy się tylko, czy jak będzie kataklizm to jaki. Czy taki jak przewidują Majowie, czy taki jak przewidują ekologowie, czy taki jak w grze na Xboxa 360 której tytułu zapomniałem.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:34:43 »
    A ja uważam że film "2012" jest świetny- masa efektów specjalnych, dobra gra aktorów. ;)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:42:20 »
    Dobra to ja siekne z trochę innej beczki. Otóż tak... a więc... Końca Świata nie będzie... Dobra, zacznijmy ten mój naukowy wywód o kataklizmach.

1) Kalendarz Majów - Tak, kończy się w 2012 r. Ale jest tak dlatego, że kalendarz majów ma jakiś tam cykl (coś jak u nas są wieki). Ten cykl trwa ileś tam lat, a potem się kończy. Obecny cykl kończy się właśnie w 2012 r. A że Majów już nie ma to nikt kalendarza nie przedłuży...
    2) Wielka woda, powodzie - Może i racja, że poziom wody się podnosi. Ale ludzie, kurde. Od czego jest technologia? Statki można przecież wybudować. Do tego całe takie zjawiska badają bataliony naukowców i jakby coś było nie tak, to zaczęłyby się przygotowania do ratunku...
    3) Armaggedon, meteoryty, komety, inne planety (?) - To najłatwiej wytłumaczyć. Ludzie z obecnym poziomem techniki mogą patrzeć w niebo i przewidzieć czy "coś leci" w ileś tam lat do przodu. Krótko mówiąc - nic nie leci, a jak leci to wiemy o tym od jakiegoś czasu. Kolejne wytłumaczenie - Ziemia jest na zadupiu galaktyki. I to dosłownie. Jesteśmy w takiej okolicy, że praktycznie nic się nie dzieje.

Co do prawdziwego końca świata to czuje się spokojny. Mnie już dawno nie będzie, moich synów, wnuków i prawnuków też nie. Osobiście stawiam na najbardziej prawdopodobne scenariusze:
    1. Słońce za około 2-3 miliardy lat wybuchnie.
    2. A jak nie wybuchnie to przez grawitacje zbliżymy się tak do Słońca, że Ziemia stanie się pustynią...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2009, 15:44:25 wysłana przez Maly_007 »

Offline Tobias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:53:07 »
    Wiem że koniec świata będzie i to nie tylko dlatego że jestem katolikiem. 1Naukowcy potwierdzili że co 60 mil lat jakiś kataklizm nawiedza ziemie (ponieważ nasz układ krąży po galaktyce i co 60 mln lat jest na skraju galaktyki i wtedy nie jesteśmy chronieni i jakieś tam gazy powodują mutację, trzęsienie ziemi itd.) następny taki cylkl będzie za 10 mln lat także o to sie nie bujmy. 2. słońce sie powiększa a za ileś tak mln lat będzie tak wielkie że spali płaszcz Ziemski. i 3. Galaktyka za kilka set mln lat się rozpadnie

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 28, 2009, 16:12:07 »
    Ni*uja! W 2012 roku nie będzie końca świata! Nastąpi on wtedy, gdy nikt nie będzie się go spodziewał. Na pewno nie za trzy lata.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2009, 16:13:59 wysłana przez Kolba »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 28, 2009, 16:13:21 »
    Wiem że koniec świata będzie i to nie tylko dlatego że jestem katolikiem. 1Naukowcy potwierdzili że co 60 mil lat jakiś kataklizm nawiedza ziemie (ponieważ nasz układ krąży po galaktyce i co 60 mln lat jest na skraju galaktyki i wtedy nie jesteśmy chronieni i jakieś tam gazy powodują mutację, trzęsienie ziemi itd.) następny taki cylkl będzie za 10 mln lat także o to sie nie bujmy. 2. słońce sie powiększa a za ileś tak mln lat będzie tak wielkie że spali płaszcz Ziemski. i 3. Galaktyka za kilka set mln lat się rozpadnie
    Długo będziesz jeszcze te swoje pseudo naukowy wywody prawił? Za ileś tam i ileś tam... Jak znasz dokładne dane, definicje, czy poglądy naukowców (poparte dowodami) to możesz pisać, ale z sensem i na jakiejś podstawie, a nie taki bełkot jak w tym poście. Pierwsza sprawa to co piszesz wyżej to są tylko słabe teorie i przypuszczenia naukowców, bo żadne badania i symulacje nie dają pewności... tfu... malutkich przypuszczeń (co tu pisać o pewności...), a tego takich teorii jak napisałeś wyżej są setki i każda zakłada coś innego, więc... pisz coś z sensem, albo nie pisz nic. :(

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 28, 2009, 16:57:03 »
    Co do końca świata proponuję przeczytać książkę "Przepowiednia Oriona".Tam jest opisany koniec świata wg majów.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 28, 2009, 17:11:14 »

Tak. Też oglądałem ten program na bodajże National Geographic dzisiaj rano. National Geographic jest znane jako świetny dostawca prawdziwych, sprawdzonych informacji.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Tobias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 28, 2009, 19:36:12 »
    nawet ciekawy był ten program :) Może trochę źle rozpocząłem ten temat chodziło mi bardziej jak wy postrzegacie koniec świata albo jak w waszym zdaniu będzie wyglądał

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:08:55 »
    Hmm, koniec świata?Nikt tego nie przewidzi...Np. prawie nikt w magię nie wierzy to dlaczego nagle Majowie mieliby przewidzieć przyszłość?No ludzie...Rozumiem  - uszanuję czyjeś zdanie, lecz Majowie wg. tych ich wszystkich super-hiper-ziuper kalendarzy przewidzieli by kiedy jest koniec świata , bo im nagle kamienia zabrakło, żeby wyryć następny kalendarz.Jak powiedział Jef - "Bo, wyrżnęli ich" - najbardziej popieram jego zdanie.Robili kalendarz, coraz dalej i dalej, a tu nagle wpadli sobie od tak inni ludzie i wyrżnęli ich wszystkich, a że zobaczyli na kalendarzu majów kółeczko na 2012 roku (żeby jeden z "pracowników" Majów wiedział gdzie zacząć kolejny kalendarz...) pomyśleli - "O nie!Będzie wielki kataklizm!!" i pózniej ojciec synowi, ten syn swojemu synowi itd. itd...Teraz ktoś to rozpowiedział i tyle ;P.Wiem, że to mój pseudo wywód, ale dla mnie to jedna wielka ściema.Jednak co do dalekiej przyszłości to Słońce powiększa się z każdym dniem, a planety krążąc wokół zostają na tej samej orbicie.Teraz Ziemia jest na "idealnej" osi i dlatego nie mamy tak jak na planetach bardziej zblizonych do Słońca, pustynie, piaski i żadnej roślinności i wody.Ognista Kula kiedyś powiększy się do takiego momentu, że Ziemia znajdzie się w jej zbyt bliskim otoczeniu i jedyne co z nas zostanie to popiół.Pamiętajmy jednak, także o samej Ziemi.W jej wnętrzu jest ognista magma, a także "pryszcze" na powierzchni w postaci wulkanów.Przyznam się - oglądałem pewien program dokumentalny, lecz nie opieram na nim całej swojej wiedzy.Pewna rzecz, która mnie zaciekawił to wzmianka o parku Yellowstone (chyba dobrze napisałem).Mówili, że jest to rodzaj pewnej "tykającej bomby".Pod tym prakiem jest bardzo cienka płyta tektoniczna, która w każdej chwili może pęknąć lub przesunąć się tak, że nałoży się w jednym miejscu i trysnie tam jak to niektórzy ludzie mówią - "Diabelska Kąpiel" (SiC,WTF?!)
    Mam nadzieje, że będzie się komuś chciało to przeczytać ;P

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:44:19 »
    Napisał ktoś na pierwszej stronie że świat zaleje wielka woda.
    Zaleje - tak jak armia Europejczyków .
    Majowie sobie takie rzeczy knuli:

-Rysiek ! Idź po piwo bo mi się nie chce kalendarza skrobać na sucho!
    -Już idę!Ale daj kasę !
    Pięć godzin później Rysio już przyniósł browara kilkanaście razy i Zenek zalany zapomniał co miał robić .
    Był tak upity że wyskrobał falę w 2012 roku.

Lub:

-Nasza marna cywilizacja nie wytrwa długo! Przecież tamci maja grzmiące kije!Nabijmy ich w butelkę i wyszkrobmy koniec świata w kalendarzu na 2012 rok ,tak żeby się bali!-Rzekł król
    Zenek pobiegł i wyszkrobał na kalendarzu koniec świata.

Wiem że moja wypowiedź była zabawna , lecz to są według mnie bzdury na których ludzi chcą zarobić.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:53:59 »
    Po kalendarzu Majów będzie kalendarz Czerwców xD

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:56:22 »
    Napisał ktoś na pierwszej stronie że świat zaleje wielka woda.
    Zaleje - tak jak armia Europejczyków .
    Majowie sobie takie rzeczy knuli:

-Rysiek ! Idź po piwo bo mi się nie chce kalendarza skrobać na sucho!
    -Już idę!Ale daj kasę !
    Pięć godzin później Rysio już przyniósł browara kilkanaście razy i Zenek zalany zapomniał co miał robić .
    Był tak upity że wyskrobał falę w 2012 roku.

Lub:

-Nasza marna cywilizacja nie wytrwa długo! Przecież tamci maja grzmiące kije!Nabijmy ich w butelkę i wyszkrobmy koniec świata w kalendarzu na 2012 rok ,tak żeby się bali!-Rzekł król
    Zenek pobiegł i wyszkrobał na kalendarzu koniec świata.

Wiem że moja wypowiedź była zabawna , lecz to są według mnie bzdury na których ludzi chcą zarobić.

Twoja wypowiedź w ogóle nie była zabawna, ale przesłanie jak najbardziej poprawne.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Bebzon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:33:46 »
    Według mnie to bzdura wielokrotnie buło że będzie że będzie koniec świata.2012 rok wybrali też z tego względy że ok 2011 będzie burza słoneczna i gdyby była niespotykanie silna i gdyby miała natężenie minusowe to mogło by transformatory i elektrownie rozwalić i by zabrakło prądu.Ale pare tych gdyby jest. Poza tym Przepowiednie królowej Saby czy jakoś tak mówią o roku 2000 lub późniejszym. A oprócz tego że majów wycieli w pień to chyba nie liczyli lat od narodzenia Chrystusa.Ale według mnie przepowiednie nie są złe można się pośmiać i dzięki przepowiedniom mamy sylwka(Przy okazji życzę wszystkim cudnej zabawy do rana).A tak na serio to świat ma taki potencjał nuklearny że można by go wielokrotnie wysadzić w powietrze i cud że jakiś idiota tego nie zrobił.