Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 2012  (Przeczytany 16545 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: 2012
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 20, 2011, 23:34:02 »
    Aż dziw, że nowy temat nie powstał. Jutro ma być koniec świata. Oczywiście, fałszywy alarm - czemu? Proste:

"W każdym kraju o godzinie 18 nastąpi trzęsienie ziemi [itd.]"

To znaczy kiedy? =D

Ja pewnie pójdę do spowiedzi, nie byłem jeszcze w tym miesiącu, warto przyjąć komunię w niedzielę... ;)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 20, 2011, 23:49:31 »
    O 18? Nie da rady, bo jestem umówiony. Przykro mi, ale koniec świata i inne fajerwerki muszą poczekać.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 21, 2011, 10:14:57 »
    To samo pomyślałem ;)

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 21, 2011, 10:21:23 »
    A moim zdaniem ten dziadek przewidział swoją śmierć na 21 maja o godzinie 18, bo wątpię, by koniec świata dzisiaj był. W jego wieku to różnie ludziom na głowę pada. Jest u mnie na wsi taki jeden ksiądz, który też gada o końcu świata i palemkach, ale to jego sprawa. Ja w takie coś nie wierzę, z resztą koniec świata jest nie możliwy nawet w 2012. No chyba, że ruskie szykują coś na ten rok. ;]

To tyle z mojej strony. :)

Pozdrawiam
    Theoden

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 21, 2011, 10:39:02 »
    Jakiś czas temu w necie pojawiła się informacja, że kalendarz Majów został odczytany na nowo i koniec świata ma nastąpić w 2014... zresztą, jeśli bierzemy na poważnie (chociażby po to, aby o tym podyskutować) te bujdy o końcu świata, to należy też wziąć pod uwagę zdanie rozmaitych sekciarzy, wieszczących co i rusz terminy, które upłynęły dawno przed narodzinami w zasadzie każdego z forumowiczów:D

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 21, 2011, 10:52:33 »
    Ja jeszcze tak napiszę na marginesie. Przeżyłem osiem końców świata poczynając od 1995 i dla mnie takie coś nigdy się nie stanie no chyba, że tak jak napisałem niżej. Rosjanie rozpoczną wojnę nuklearną no i dodam, że jeszcze jedyny sposób pozbycia się ludzkości to wybuch naszego jakże pięknego Słońca, a ta opcja raczej jest mało prawdopodobna w najbliższych latach, może za 1000 lat wygaśnie/wybuchnie/whatever, nie wiem, ale mnie na pewno już na świecie nie będzie. :)

Pozdrawiam
    Theoden

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 21, 2011, 13:39:26 »
    "Ruscy" "Rosjanie"...czemu w kontekście wojny nuklearnej przychodzi ci na myśl Rosja? Jesteś rusofobem czy co?

Nawet jeśli miałoby dojść do wojny nuklearnej, co uważam za sytuację skrajnie głupią (kto był chciał rozpętać wojnę w której sam prawdopodobnie poniósł by śmierć?) to bynajmniej nie wydaje mi się by wywołała ją Rosja. I nie wydaje mi się by doprowadziła do końca świata.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 21, 2011, 13:59:12 »
    wybuch naszego jakże pięknego Słońca, a ta opcja raczej jest mało prawdopodobna w najbliższych latach, może za 1000 lat wygaśnie/wybuchnie/whatever, nie wiem, ale mnie na pewno już na świecie nie będzie.
    Theoden
    1000 lat? Dla Słońca to sekunda. Zresztą nie wybuchnie, tylko będzie zwiększać swoją masę. Z 5 mln lat.

Ciekawe kto wymyśla te końce świata. Ja też mogę kiedyś ogłosić swój?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 21, 2011, 14:06:14 »
    Ahem... Nie za 5 milionów, tylko miliardów. A zwiększy swoją masę, bo zmieni się w białego karła. Przestanie emitować światło, ale nadal będzie bardzo gorące. Zwiększy swoją objętość tak bardzo, że ,,wypchnie'' wszystkie planety od Merkurego do Marsa (przy okazji je spalając na wiór). A przyczyną tego będzie zużycie zapasów wodoru, który dla słońca jest paliwem.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 21, 2011, 14:29:52 »
    Jak zwykle Hofiko i jego wiedza. ;) Zwiększając swoją objętość trudno żeby coś takiego nazywało się "karłem". Przy zwiększaniu swojej objętości, Słońce wejdzie w fazę czerwonego olbrzyma, a dopiero później po odrzuceniu zewnętrznych powłok zapadnie się w białego karła i z czasem wystygnie (czarny karzeł). Bardzo mało astrofizyków twierdzi, że Słońce spali planety aż po Marsa. Oglądałem ostatnio fajny serial BBC (potwierdzony również później innym serialem The Universe i jeszcze jednym - nie pamiętam tytułu), gdzie padały stwierdzenia, że Słońce spali najprawdopodobniej Merkurego i Wenus, lecz zwiększając swoją objętość, doprowadzi również do poszerzenia się orbit planet je obiegających i Ziemia jak i Mars nie zostaną prawdopodobnie "wchłonięte" (również Wenus może tego uniknąć), co oczywiście nie znaczy, że nie zostaną spalone, ponieważ zostaną i życie na Ziemi tak, czy siak nie przetrwa. :) Ale czym wy się przejmujecie, jak przez te 4-6 mld lat ludzkość i tak pewnie zniknie z powierzchni planety, a ewolucja doprowadzi do wytworzenia kolejnego następcy "panującego-nad-planetą". ;p

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 21, 2011, 14:33:56 »
    ... który będzie po jakimś czasie badał pozostawione przez człowieka "prymitywne obiekty" jak płyty CD, pordzewiałe wraki samochodów itd. itp. Zakładając oczywiście, że nasz następca nie wymorduje Homo sapiens sapiensów w drodze wojny/sam będzie tak prymitywny, że metalowy garnek będzie relikwią:D.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 21, 2011, 14:37:13 »
    Jak zwykle Hofiko i jego wiedza. ;) Zwiększając swoją objętość trudno żeby coś takiego nazywało się "karłem". Przy zwiększaniu swojej objętości, Słońce wejdzie w fazę czerwonego olbrzyma, a dopiero później po odrzuceniu zewnętrznych powłok zapadnie się w białego karła i z czasem wystygnie (czarny karzeł). Bardzo mało astrofizyków twierdzi, że Słońce spali planety aż po Marsa. Oglądałem ostatnio fajny serial BBC (potwierdzony również później innym serialem The Universe i jeszcze jednym - nie pamiętam tytułu), gdzie padały stwierdzenia, że Słońce spali najprawdopodobniej Merkurego i Wenus, lecz zwiększając swoją objętość, doprowadzi również do poszerzenia się orbit planet je obiegających i Ziemia jak i Mars nie zostaną prawdopodobnie "wchłonięte" (również Wenus może tego uniknąć), co oczywiście nie znaczy, że nie zostaną spalone, ponieważ zostaną i życie na Ziemi tak, czy siak nie przetrwa. :) Ale czym wy się przejmujecie, jak przez te 4-6 mld lat ludzkość i tak pewnie zniknie z powierzchni planety, a ewolucja doprowadzi do wytworzenia kolejnego następcy "panującego-nad-planetą". ;p

Ależ proudziu, nie jestem astronomem ^^ Czarny czy tam biały karzeł... Bądźmy tolerancyjni :D

I słusznie, ludzie nie powinni się przejmować końcem układu słonecznego, skoro wcześniej i tak zniszczymy swoją planetę, a w najlepszym razie uniemożliwimy sobie życie na jej powierzchni.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 21, 2011, 23:04:32 »
    Hmmm... powiedzcie jak bardzo był interesujący "koniec świata"? Bo ja o 18 akurat grilla miałem. Bardzo był ten dzień interesujący. :)

Pozdrawiam
    Theoden.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Maja 21, 2011, 23:15:02 »
    Ja, standardowo, pykałem w Warbanda. Dzionek zleciał szybko i ani się obejrzałem, a już nowa era w dziejach ludzkości leci! :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #104 dnia: Maja 22, 2011, 01:25:20 »
    O 18 akurat rozpalałem ognisko, potem leżałem w trawie popijając piwo miodowe i słuchając starych kaset Honoru. Niestety nic obok nie wybuchło i nic nie zakłócało mej ciszy- z wyjątkiem trzaskających obok mnie drewien w ognisku. No cóż, fajerwerków nie było, więc się zawiodłem :P
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/