Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 81930 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:41:39 »
    Rozwiązanie tych problemów było już podawane wcześniej ale powtórzę. Żeby wszystkie jednostki były śmiertelne skopiuj plik Data z moda do głównego katalogu M&B. A napisy krzaczą się najprawdopodobniej przez spolszczenie. Usuń je i powinno być ok.

Ewentualnie zainstaluj spolszczenie po skopiowaniu "Data". Będziesz miał normalne litery, tyle że język polski mieszany z angielskim.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2010, 13:24:54 wysłana przez Dexter666 »

Offline Brodaty_AS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 31, 2010, 15:40:24 »
    Z tego co ja pamiętam to tylko przekopiowałem 1 plik languages czy font z mojej daty do tamtej i już wszystko było git. Choć miałem język polsko/angielski.

Pytam teraz czy można ściągnąć sam folder data, bo przez przypadek przeinstalowałem datę z warsworda na zwykłą. Mam wolnego neta i nie chce mi się ściągać całego warsworda od nowa. Proszę o odpowiedź.(byłem na tyle głupi, że nie zostawiłem tamtej daty w modzie na wszelki wypadek.)
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2010, 17:24:06 wysłana przez Brodaty_AS »

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 06, 2010, 07:17:50 »
    nie można :) ale wyslij mi meila na pm to ci przesle date

Offline klop931

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 12, 2010, 16:25:01 »
    Witam mam problem gram gram..wszysko ładnie działa ale czesto gdy ochodzi do bitwy gra sie wylacza bez zadnego bledu po prostu staje i pada.?
    wie ktoś może od czego to zalezy ?

Offline Mr Twincal

• Użytkownik
    • Слава РККА!
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 16, 2010, 20:00:51 »
    Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc pozdrawiam wszystkich! Mam drobne pytanie do użytkowników moda: mam jego wersję ENG, i kiedy wchodzę do sklepu z bronią, chcę sobie kupić, dajmy na to muszkiet imperialny. widnieje tam taki jadowicie czerwony napis: Required: 10. no właśnie. dziesięć czego? Siły? Zręczności, Charyzmy, Weapon Master czy czego do jasnej anielki? Chciałbym sobie postrzelać, a tak to tylko mi łuki kusze i inne badziewa zostają...

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 17, 2010, 18:32:17 »
    Ja też tak miałem, ale po użyciu tego, z broni palnej już korzystać mogłem bez problemu: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2134

Offline Mr Twincal

• Użytkownik
    • Слава РККА!
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 19, 2010, 19:30:15 »
    Dysponuje tym plikiem, wgrałem go od razu z warswordem, a wciąż nie mogę korzystać z firearms'ów. Czy wiadomo jaka jeszcze może być przyczyna problemów? Pozdrawiam

Offline Brodaty_AS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 19, 2010, 20:34:31 »
    Ja też tak miałem, ale po użyciu tego, z broni palnej już korzystać mogłem bez problemu: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2134

Po zainstalowaniu tego eq jednostek niektórych mi się "poprzewracało"... np. wysoki elf miał zbroje goblina lub krasnala. Czy to dla tego, że grałem na starym savie?? Na początku tak miałem, ale jednostki pokasowałem, bo myślałem, że to tylko te moje tak mają. Jak zacznę od nowa będzie wszystko dobrze?

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 19, 2010, 21:55:56 »
    Być może. U mnie coś takiego się nie zdarzyło. Po wgraniu pliku wszystko było w porządku. Problem z bronią palną też został rozwiązany. 

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 19, 2010, 22:54:27 »
    Była gdzieś mowa o dwóch braciach kupcach magach nie wiem ale wiem ze są czasem gdzieś w Gospodach i ze mają bardzo dobre rzeczy na sprzedasz może mi ktoś powiedzieć jakie np... bo nie wiem czy warto ich szukać czy nie.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 21, 2010, 19:31:27 »
    Trudno wymienić wszystko co mają do sprzedania. Jeden ma dość spory asortyment świetnej broni, a drugi bardzo ciekawe pancerze. Wszystko jest unikatowe, i nie da się zdobyć innymi sposobami. Minus to fakt, że trzeba mieć 15 poziom, lub posiadać pięć medali turniejowych, by chcieli w ogóle pokazać swoje towary. Poza tym przedmioty są bardzo drogie, więc z zakupem czegokolwiek trzeba odrobinę poczekać.

Offline rmenel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 21, 2010, 22:27:46 »
    Dlaczego czasami w asortymencie tych dwóch uroczych panów w szlafrokach nie ma niczego do kupienia? Otwiera się opcja zakupu a tam puste krateczki. I jeszcze, czy zdarzyło się komuś, że bez żadnej przyczyny z inventory zniknęły mu turniejowe medale (jeszcze przed kontaktem z ww. dwoma panami)?

Offline Krwawy Topór

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 24, 2010, 10:41:11 »
    Problem z napisami pojawia sie po skopiowaniu calego folderu DATA, a żeby jednostki były smiertelne wystarczy skopiowac z folderu moda plik o nazwie Skeleton_bodies i wkleic do DATY m&b i jest git.

Ogolnie mod jest wg. mnie kiepski w zalozeniu, jako wielki fan warhammera jestem zawiedziony.
    Orkowie to jakies pedaly z plasteliny krasnoludy maja anoreksję wiem ze to wina silnika graficznego etc ale ogółem kapa.
    W ogole nie czuc klimatu młotka, karawany orków bujajace sie po imperium i oddziały skavenów patrolujace okolice... żenada.

Rozbawiła mnie wasz dyskusja na temat wizerunku Orków, ktoś napisał, że Orkowie przedstawieni w warhammerze mają najbardziej klasyczny wizerunek. Rzekłbym LOL.
    Zacznijmy od genezy, skąd się wzieli Orkowie w literaturze? Hmm... Mitologia skandynawska i germanska... pełna Trolli, Goblinów, Koboldów, Krasnoludów, ale choć jestem wielkim fanem o Orkach w niej nigdy nie słyszałem... To może Grecka? Nie. Hinduska? Nie. Egipcjan? Też nie... A może gdzieś w średniowieczu? Pomyślmy... NIE... Oświecenie, odpada, romantyzm odpada, pozytywizm odpada,  wiek 19 też odpada... Zaczynam popadac w paranoje chyba... o już wiem WIEK 20 tak wtedy mamy pierwsze wzmianki o Orkach. Tak właśnie ale kto to wymyślił? POMYŚLMY... no tak Największy z największych, Homer 20tego wieku, Ojciec FANTASY, Twórca NAJWIĘKSZEGO I NAJWSPANIALSZEGO uniwersum, J.R.R. TOLKIEN, tak to właśnie on jest TWÓRCĄ orków, to w jego głowie zrodziła sie ta obmierzła, brutalna i paskudna rasa, on jako pierwszy o nich pisał, owszem słowo ORC pochodzi z łaciny i ozacza DEMON, ale zielone paskudy to wymysł TOLKIENA. I nigdzie indziej nie ma orków bardziej KLASYCZNYCH od tych z LOTRA... koniec mojego wywodu...

Wracając do moda, problemem jest również to że granie poszczególnymi rasami nic nie daje jako KRASNOLUD myslalem ze na start bede mial z 15sily i 6atletyki a tu kapa powolny i slaby kurdupel... Najbardziej oplaca sie grac czlowiekiem bo daje to najwiecej mozliwosci... gra poszczegolnymi rasami nic nie daje...

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 24, 2010, 18:55:47 »
    Jak dla mnie uni Tolkiena jest do bani... Zbyt jasny podział na dobrych i złych. Bardzo szybko się znudziłem. Generalnie to bardziej baśnie niż fantasy. Żeby nie było, u mnie na półce stoi Hobbit, Silmarillion, Niedokończone Opowieści, coś o nazwie Encyklopedia Śródziemia, i drugi egzemplarz Hobbita.

Po za tym orki u Tolkiena nie mają po za nazwą wiele wspólnego z orkami w stylu Warcrafta czy Warhammera. To są orki "barbarzyńcy", a nie sługusy ZŁA. Jak dla mnie świat Warhammera JEST klasyką rozbudowanego świata fantasy. Co do moda, tak jak wcześniej pisałem, okropnie mi się nie podoba.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Września 24, 2010, 21:23:12 »
    To może użyjmy słowa "kanon". Oznacza jakiś wzór lub regułę. A teraz przyjrzyjmy się orkom Tolkiena, i ich odpowiednikom z innych światów fantasy. Zwykle w grach, książkach i filmach są to wielkie, umięśnione i zielone bestie. Choć niewątpliwie oryginalne i ciekawe, to jednak tolkienowskie od przyjętego wizerunku mocno odstają. A ponieważ zdecydowanie częściej widuje się wersję "a'la Warhammer" to właśnie zielone potwory stały się "klasycznym" wcieleniem tej rasy, dla przeciętnego fana fantasy. Muszę się też zgodzić z Zizką. Tolkien choć wspaniały, nie jest tak nieskazitelny, a już na pewno nie jest ojcem gatunku. Bo jeśli tak, to kim nazwiesz autora "Beowulfa" lub (licznych) legend o Merlinie i Królu Arturze?. Mógł bym rzec "LOL", ale słowa(?) tego nie znoszę .  
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2010, 21:47:45 wysłana przez Dexter666 »