Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 81880 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 20, 2010, 13:06:16 »
    Na sprzedawców konkretnych frakcji już wpadłem, ale o czarodziejach nie wiedziałem. Dzięki wielkie. A przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Zawsze interesowałem się bardziej Wh40k, więc w FB nie do końca się orientuję. Czy Krasnoludy posiadają jakąś kawalerię?. Z tego co już widziałem, jest to chyba sama piechota?.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:11:24 »
    Tak, to jest (przynajmniej powinna być, bo w moda nie gram) sama piechota + dużo machin.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:20:26 »
    Na sprzedawców konkretnych frakcji już wpadłem, ale o czarodziejach nie wiedziałem. Dzięki wielkie. A przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Zawsze interesowałem się bardziej Wh40k, więc w FB nie do końca się orientuję. Czy Krasnoludy posiadają jakąś kawalerię?. Z tego co już widziałem, jest to chyba sama piechota?.

:) a jak ty sobie to wyobrażasz jak to miało by wyglądać?:) Krasnoludy nie jeżdżą wierzchem:) Używaja osiołków i mułów ale to raczej w charakterze transportowym tyle o WHF. W tej grze również nie maja kawaleri. Ale ale w turniejach można spotkac krasnoludy konno i tam możesz sobie obejrzeć jak to komicznie wygląda. W grze jak i rowiez w świecie WHF skaveni również nie mają kawaleri.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:48:47 »
    Właśnie w ogóle sobie tego nie wyobrażałem...ale kiedyś kolega intensywnie bawił się w konwersje figurek. Zrobił całkiem fajny model osiodłanego niedźwiedzia, z masy którą nazywał "green cośtam"(taka jakby plastelina). Zastanawiałem się czy twórcy moda czasem nie popełnili tego typu dziwactwa:D. W końcu to gra "w siodle". Stąd ten pomysł.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 20, 2010, 21:00:23 »
    Di się jakoś uzywać tych lepszych spluw?

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 20, 2010, 21:05:42 »
    w różnych rpgach krasnolidy czesto dosiadają bardziej "masywnych" bestyjek, takich jak niedźwiedzie, triceratopsy czy tzw. rdzewiacze. czasem w tzw. Hodwah (ah, czemu tego nie dodadzą do M&b) jezdza na sloniach.

hodwah to siodło boczne bądź szczytowe na ponad jedną osobę. dobry przyklad: LotR bitwa na polach Pelennoru.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 20, 2010, 21:18:07 »
    Ale tu jest mowa o Warhammerze. A Warhammer jest klasyczny aż do bólu, bo to on jest klasyką tego rodzaju fantasy.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 20, 2010, 21:51:46 »
    akurat krasnoludy w hodwah są z Dungeon&dragons, również rpga "klasycznego do bólu" :)

w sumie gdyby dodali cos takiego, to nawet ja, warhammero-sceptyk bym sie skusił. Ba, ja bym nie wstawał od m&b'da :D
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 20, 2010, 23:46:54 »
    Z tego co mi wiadomo klasyczniejszy od Wh jest raczej D&D. Warhammer (rpg) ukazał się dużo później. No ale nic. Pozostaje wdziać wygodne onuce na Slayera, naostrzyć topór i szarżować "z buta"

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 20, 2010, 23:55:17 »
    bardziej "standardowo" wierzchowce dla krasnoludów to imho niepotrzebne utrudnianie rozgrywki :)

czy ktos zielony z młotka zrozumie o co chodzi w tym modzie? (oprocz tego ze o podboj?)

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 21, 2010, 11:17:53 »
    No ok ale powiedzcie mi, czy w modzie małą mobilność krasnoludy nadrabiają wytrzymałością?. Bo jeśli nie, będą właściwie bezsilni w walce. W figurkowym oryginale brak zwinności nadrabiali właśnie twardością.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2010, 11:55:35 wysłana przez Dexter666 »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 21, 2010, 23:43:34 »
    W modzie chodzi o to, żeby ładnie wyglądał, bo chyba nie oczekujesz, że ktoś ci wytłumaczy Warhammera? W podręczniku za 2 stówki jest 100 stron zasad i 400 fabularyzowania, wyjaśnień historycznych, opisów, takich tam. Po za tym, M&B nie odda mroku i klimatu Warhammera, z takich przyczyn, że miasta to głównie figurki na mapie, Skaveni, w których istnienie ( w oryginale) ludzie nie wierzą, będą mieć miasta o dzień drogi od nich, więc cały klimat Skavenów poooszeedł, z Chaosem, który w sumie składa się z całej kupy dzikich plemion, który w grze będzie państwem na takiej zasadzie co Bretonnia, Imperium, czy Krasnoludy, z wyniosłymi High Elfami, które siedzą na dalekich wyspach, a w grze między nimi, a Skavenami, czy Chaosem będą kursować karawany, będzie kupa, i dlatego nie wierzę w ani tego, ani ruskiego moda o Warhammerze.. Kropeczka. "."

Down: To była odpowiedź dla twojego przedmówcy. I tak ogólnie co sądzę o tym modzie. A co do krasnali, to twórcy musieli by być butami, żeby dać im mało hp/małą siłę.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2010, 13:03:29 wysłana przez Zizka »

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 22, 2010, 12:26:24 »
    Ja nie oczekuję że mi ktoś Warhammera wytłumaczy, bo nie jest to dla mnie obce uniwersum. Wiem co to jest Rada Trzynastu, Ghal-maraz, czy wiatry magii, i zdaję sobie sprawę że modzik do M&B w pełni Starego Świata nie odda. Ale jeśli ktoś chce sobie "od tak dla zabawy" zebrać małą armię krasnali i skopać orków, to raczej oczekuje,że krasnale nie będą do tego zadania zbyt słabe.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 22, 2010, 16:19:09 »
    Było w którymś posicie żeby skopiować sobie Folder Data do folderu Native i ja tak zrobiłem lecz teraz zamiast czcionki mam jakieś znaczki może ktoś mi pomóc

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 22, 2010, 16:25:10 »
    Zizka, w M&B można sporo namieszać tak że nie byłbym aż tak pesymistycznie nastawiony. Zależy wszystko oczywiście od twórców, ich umiejętności, pomysłów i zapału.
    Miasta Skavenów można chociażby zrobić ukryte, już powstał odpowiedni skrypt. Karawany też można zmusić do posłuszeństwa albo w ostateczności usunąć. Co do elfów to wystarczy ja będą frakcją bez miast. Wszystko zależy jak do tego podejdą twórcy. Więc radzę poczekać, jeśli to poważny zespół to pewnie postarają sie oddać ten zawiły i mroczny świat jak najlepiej.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"