Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 81874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline D4RKN355

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 07, 2010, 21:27:01 »
    Troche mi to nie pasuje do M&B ;d Warhammer to jedna z lepszych gier , mi takie modyfikacje troche nie przypominaja gry tylko jakies podrobki ;p

Offline azgard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 25, 2010, 00:45:14 »
    A ja mimo że wprost uwielbiam świat Warhammera i wszystko co z nim związane, to czarno widzę ten mod...

Generalnie ekipa która się za niego zabrała, nie sprawia wrażenia profesjonalnej, w najnowszym preview mamy pokazaną mapę, która... no woła o pomstę do nieba. Jak już z resztą inni wspomnieli pozostaje kwestia rekrutowania innych nacji do naszych wojsk, albo rekrutowania ich przez ai, do tego trzeba oskryptować frakcje żeby nie prowadziły ze sobą wojen poza wyznaczonymi ramami, bo nie widzę tego żeby np: krasnoludy miały mordować się z ludźmi.

Nie mniej jednak, jeżeli kiedyś zdołają ten mod, bądź podobny zrealizować w 100% to gorąco zachęcam, Warhammer to klasyka gier RPG, i gier Bitewnych, bezapelacyjny król zostawiający konkurencję daleko w tyle. A sama konwencja wprost idealnie pasuje do mechaniki zaprezentowanej w M&B.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 25, 2010, 01:00:47 »
    Będę uparty. Bez Bretonii To nie ten sam świat... Kto będzie bezmyślnie szarżował na przeciwnika bez względu na sytuację?
    A co do wojen to czemu nie dopuścić wojen między"dobrymi" (uproszczenie dla tych co nie znają świata Warhammer'a)? Przecież jak się grało bitwy t nigdzie nie było powiedziane że ludzie z krasnalami się bić nie mogą... Ciekawiej będzie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 03, 2010, 12:02:35 »
    Ba nawet literatura Warhammera mówi o potyczkach Imperium  z krasnalami.

Offline Laplasjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 07, 2010, 10:17:59 »
    Nie śledzę tematu tego moda więc nie wiem czy na tych 3x stronach mówili o Bretonii coś, ale dali nowe skriny takie bretońskie bardzo!

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,87192.495.html
    "Chaos! Is the only true answer."

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 07, 2010, 15:41:11 »
    Słabo średnia ta beta. I nie widzę najmniejszego sensu wydawania bugfixa do wersji beta. Podczas podskakiwania, w jednej zbroi wystaje, no cóż, d.pa postaci. Orkowie są zbrojami, w sensie że to ludzie w zbrojach wyglądających, czy to nowe modele? Nie wiem bo grałem Chaosowcem, a już wywaliłem tą betę.

Coś mi się wydaje że te hełmy z rogami i topory występują w PoP. Są z OSP-a czy to jawna kradzież?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Laplasjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 23, 2010, 08:50:48 »
    Mod jest ciągle rozwijany, czekam na następną wersję i liczę, że wymyślą jak zrobić długie brody krasnoludom. Dużo skrinów Bretończyków jest a ostatnio dali.. gobasy! :D

(click to show/hide)

Jak dla mnie super, chociaż te oczka takie mongolskie czy jakieś.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 23, 2010, 15:43:09 »
    Słaba tekstura. Wręcz tragiczna. To jest zielone wypełnienie. Nie śledzę tego moda od dawna, rozumiem, że jeszcze nie ma krasnoludów? Świat Warhammera to zbyt duże przedsięwzięcie dla kogoś, kto nie potrafi dodać nowych rodzajów zarostu. I nie pamięta jakie stroje nosiły gobliny. To coś dla twórców takich modów jak SWC, TLD, PoP, Expanded Gameplay, et cetera, et cetera.

Offline Laplasjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 23, 2010, 16:32:13 »
    Dali tylko zdjęcia krasnali, i jak dla mnie to po prostu pomniejszyli ludzi, czyli do dupy. Ani to brody nie ma, ani konkretnej postury.

A nie wiem czy mi się dobrze wydaje ale chyba gdzieś mi mignęła informacja, że gobliny to tylko jako rabusie będą.
    Cytat: Zizka
    I nie pamięta jakie stroje nosiły gobliny.
    Gobliny to noszą co im w ręce wpadnie, już nie popadajmy w skrajności jakieś. A tu to może chcieli tylko pokazać po prostu gobliny, stroje jakieś konkretne pod rasy różne dorobią później. I tak się nie będę przyglądał jak wpadnę z młotem albo toporem pomiędzy. ^^

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 24, 2010, 19:19:24 »
    Ale to wręcz razi. To jest uszyte. Sam powiedziałeś, że to co wpadło w łapy, czyli zwykle przepaska biodrowa, z wyjątkiem czarnych płaszczy Nocnych Goblinów. Ja nie wpadnę nigdzie z młotem, młot jest potrzebny na tego moda. Robienie moda w ten sposób to krzywdzenie Warhammera.

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 01, 2010, 08:42:49 »
    Czy ktos mógłby mi podpowiedzieć co zrobić żeby skaveni w tym modzie nie byli nieśmiertelni?

Druga sprawa nie śedzę tematu od dłuzszego czasu wiec może przegapiłem więc zapytam. Powstała jakaś nowa wersja moda?
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2010, 08:45:57 wysłana przez Ferun »

Offline Laplasjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 01, 2010, 09:22:07 »
    Przerzucić folder data z moda do głównego folderu gry. Tyle, że wtedy w inne nie pograsz, musisz za każdym razem przerzucać ten folder. A i tak mi się czcionka coś popsuła, nie chciało mi się bawić to zainstalowałem m&b drugi raz ;P
    I nie ma chyba nowej wersji, tylko skriny dają ciągle, głównie Bretonie.

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 01, 2010, 17:40:49 »
    Te krasnale rzeczywiście troche mało przybyczone ale juz wysokie elfy mi sie podobają:) no i mam nadzieje ze nie zabraknie krasnoludzkich zabójców a przedewszystkim marzyłoby mi sie jednym z nich zagrać:) W skavenach bardzo brak mi ogonów no i niewolnicy mogli by im dac jakies najslabsze helmy na starcie tak zeby jednak mieli skaveńskie pyszczki odrazu.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 01, 2010, 19:04:15 »
    Ja odbiegnę trochę od tematu.
    Czy w WH (oryginalnego) trzeba kupić w sklepie czy to jest coś a la Battlefield Heroes?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 08, 2010, 13:00:50 »
    Orginalny Warhammer ma dwie odsłony. Pierwsza to w uproszczeniu figurkowa gra planszowa:) Druga to gra RPG. Obie z bardzo rozbudowana częścia fabularna tworzaca niezwykły w swej kolorystyce i brutalnosci świat fantasy. Warhammer doczekał sie również kilku wersji komputerowych gdzie przeniesiono bitewniaka na komputerki ostatnia odsłona to "Mark of chaos" i dodatek do niej "battle march". Jest tez gra MMO osadzona w klimacie warhammera.