Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 81875 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #60 dnia: Lipca 24, 2010, 17:16:28 »
    czy pobierając Release 2 nadal potrzebuję bugfixa???

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Lipca 24, 2010, 19:00:02 »
    Fajna gra ale jak się wpadnie na Gobliny to sobie możesz powiedzieć Zapisz i wyjdź ---> Wczytaj gdyż goblinów się ubić nie da?:p

Offline atarin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lipca 24, 2010, 22:08:51 »
    na stronie  mbrepository na której jest link do tego moda pisze jak byk

To install new races
    This is a mod for the original Mount & Blade "ONLY"

To get the special races working properly you have to do the following

open program files and then Mount&Blade folder.

Move The Original folder called "data" in Program Files\Mount&Blade to somewhere safe DO NOT detele as you will not be able to play other Mods or native.

Move the folder in Mount&Blade\Modules\warsword called "data" to Program Files\Mount&Blade .

PLAY and Enjoy

Fajna gra ale jak się wpadnie na Gobliny to sobie możesz powiedzieć Zapisz i wyjdź ---> Wczytaj gdyż goblinów się ubić nie da?:p

czy to tak trudno przeczytać i przekopiować folder data? pomijając fakt Ferun wyżej napisał że trzeba to zrobić ;/, kurde normalnie do szału doprowadzają mnie takie posty, wystarczy przeczytać dokładną informację co trzeba robić, jakby Ci się TenOdZygmunta chciało sikać to też byś na forum się pytał gdzie jest kibel?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 22:10:33 wysłana przez atarin »

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 02, 2010, 14:55:58 »
    Wyszła kolejna poprawka do moda cieżko ją znaleźć więc uaktualniłem linka w moich pierwszych postach dla tych co nie śledza forum TW (uprzedzając ewentualne pytania link do forum moda też jest na pierwszej stronie). Jest to kolejny bugfix + troche nowych rzeczy narazie jeszcze nie nowa wersja można to raczej potraktować jako materiał dla testerów. Pozwoliłem sobie zmodyfikować pierwsze moje posty tak aby miały aktualną treść. Nie ma sensu żebym wrzucał tu nowinki bo i tak zginą one w gąszczu ewentualnych dyskusji i powtarzajacych sie pytań np. co zrobic żeby skaveny umierały. Jeśli cos fajnego chłopaki dorobia do moda to w miare możliwości bede dopisywał w piwerwszym poście. Mod sie rozwija i zachęcam sympatyków warhammera to przyjrzenia się mu a tym którzy kiedyś już próbowali do zapoznania się z nim na nowo bo wiele się zmieniło i nadal zmienia.

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 05, 2010, 21:50:10 »
    Orkowie są bardzo Bardzo Fajnie zrobieni ,aż miło popatrzeć :D
    http://img686.imageshack.us/img686/5499/orc1.jpg
    A ja nie lubie takich orcow. Wygladaja jak kuzyni Shreka z wada zgryzu. Zdecydowanie wole orcow w wersji z LOTR (brzydkie okaleczene elfy).

Zmienili cos oprocz jednostek i itemow? Sa nowe miasta, zamki? Jakies nowe lokacje?

A właśnie moim zdaniem tak powinien wyglądać każdy ork.
    Grając dużo w WoW'a napatrzyłem się jak powinien wyglądać ork i w tym modzie właśnie takiego orka zrobili (co prawda mógłby być trochę pochylony).

Najlepsze orki były w Dark Messiah of Might & Magic i zdziwie się jeśli się ktoś nie zgodzi. Niegorsza pod tym względem jest również Heroes of Might & Magic V. Widać tam prawdziwe źródło rasy orków. Strach przed dziką armią ze stepów i ugorów. Chodzi o mongołów, tzw. tatarów.

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 11, 2010, 12:51:24 »
    Jest nowa mapa. Miasta, zamki i wioski noszą nazwy znane ze starego świata. W tej chwili trwaja prace nad dopieszczaniem mapki. Usowanie bugów ale równiż i powstaja nowe ikonki dla zamków. przykładowo fort orków bedzie wygladał jak fort a nie zamek swadian:)ale to dopiero w kolejnej odsłonie.

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 13, 2010, 22:21:05 »
    mam taki problem bo nie mogę założyć żadnej broni palnej oprócz tej która jest w native
    niby trzeba mieć 10 nie pisze czego  ale mam all na 100 - używając char export i tak nie mogę założyć a "szczury" se latają z tymi broniami
    a skeleton_bodies podmieniłem
    Jezu... all dobrze miałem nie wiem o co się czepiasz...

Dawałem Ci wcześniej dopisek, żebyś zaczął pisać po polsku. Tak więc teraz otrzymujesz ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2010, 09:24:50 wysłana przez Mistafa Faghil »

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 16, 2010, 12:31:23 »
      kupiłem elfem dla sprawdzenia jezzaila i jeszcze jakąś jedną strzelbę skavenów i normalnie strzelam i zabijam. mam Firearms na 27 wiec prawie tyle co nic. Nie próbowałem ratlinggun od skavenów ale inna postacia mam wielostrzałowy pistolet od markasa i nim też bez problemów sie posługuje. Zgłoś swój problem na oficialnym forum tego moda w TW linka masz na pierwszej stronie tego wątku. Masz oczywiście zainstalowane wszystkie bugfix-y ? linki do nich równiez na pierwszej stronie wątku.

Przypomniało mi się że rzeczywiście już chwile temu pisali na TW że był jakis problem z bronia palną i bugfix miał to naprawić więc wniosek jeden że któregos ci brakuje:)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2010, 15:19:07 wysłana przez Ferun »

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 16, 2010, 14:06:49 »
    Wykonałem dziś Sztandar Imperium z Warhammera, może się przyda.
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 16, 2010, 16:59:05 »
    To napisz to na TW... Myślisz, że twórca moda tu przesiaduje? To NIE jest polski mod.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 17, 2010, 15:22:29 »
    Sztandar fajny wrzuć go na strone TW moze go dołożą a wogóle to brakuje tam fajnych sztandarów sigmaryckich ekipa modderów jest otwarta na pomoc więc jeśli sie czujesz na siłach to dorzuć do moda swoją cegiełkę.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 18, 2010, 11:06:15 »
    Ferun mogę zapytać, o jakiego "markasa" chodzi?. Moja postać specjalizuje się w broni palnej, i taki wielostrzałowiec bardzo by mi się przydał.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 18, 2010, 14:39:30 »
    Wykonałem jeszcze jedną wersję, może ktoś mi dać linka do tematu tego moda na TW?
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 18, 2010, 18:44:08 »
    Stary, znajdź sobie. To jest 5 minut szukania. Zresztą, chyba na poprzedniej, czy jeszcze poprzedniej stronie są linki.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:15:59 »
    Ferun mogę zapytać, o jakiego "markasa" chodzi?. Moja postać specjalizuje się w broni palnej, i taki wielostrzałowiec bardzo by mi się przydał.
    W grze jest dwóch czarodziejów którzy sprzedaja magiczne przedmioty jeden to Markas a drugi Cyrus (imiona moze blednie napisane bo z pamieci ale oni sa nie do pomylenia) ci dwaj bracia wedruja losowo po tawernach czasami mozna ich tez znalezc na drugim pietrze tawerny ukrytych w jakims pokoju wiec dobrze szukaj. Zeby moc od nich cos kupic trzeba wygrac 5 turniejów i miec 15 lvl.

Dodatkowo w stolicy kazdej frakcji w tawernie (rowniez czasem schowany) jest handlarz który ma sprzęt dylko do swojej frakcji. Zauwazylem jednak że nie jest to niestety sprzet klasy master.

Link do forum TW na pierwszej stronie. Musze chyba sobie zrobić podpis linki do TW bugfix-ow i nowych wersji strona 1 post 3 :)