Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: War Sword - Warhammer  (Przeczytany 81879 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Brodaty_AS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War Sword - Warhammer
    « Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 22, 2010, 18:24:14 »
    Ja się spotkałem w modzie chyba western z miastem widmo... nie było go na mapie dopiero jak w nie wszedłem załadowało mi je(fakt, że znalazłem tam tylko skrzynie żadnych ludzi), a dopiero wtedy widziałem je na mapie. Tak mogli by zrobić te miasta. Musisz w nie wejść, żeby mieć zaznaczone na mapie.

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 24, 2010, 09:00:26 »
    cos mi się przypomina że do tego miasta trzeba było w nocy wejść a wtedy było tam pełno umarlaków:) ale wracajac do tematu to też widziałem w jakimś modzie np. jaskinie kto wie czasem czy też nie w tym westernie i teraz jak fajnie wyglądało by miasto skavenow zrobione wlasnie w takiej jaskini.

Grałem chwile krasnoludami i nie narzekam tłukłem orki i skaveny że aż miło. Wiele zalęży od przyjetej taktyki. Konne krasnale choćby na mamutach nieeee to wbrew wszelkiej logice:) juz prędzej jakiś żyrokopter dla bohaterów bym widział:)

Każda rasa ma swoje mocne i słabe strony przykładowo elfy są cienkie w walce jak fix ale łucznicy potrafia nieżle wysiekać przeciwnika tylko trzeba ich dobrze ustawić. Są dobrzy w obronie zamków. Raz broniłem zamku przed chaosem tam wiekszość idzie bez tarcz. Miałem sporo łuczników na bocznych wieżach i dosłownie zmiatali fale chosu jedną za drugą. Tylko dwie ostatnie zdołały dotrzeć na szczyt bo sie moim łcznikom strzały pokończyły ale z nimi to sobie obrona juz dała radę.

Trwaja prace nad nowymi ikonkami dla miast i zamków żeby wyglądały bardziej pasująco do frakcji może juz w najbliższym upgradzie cos tu się zmieni. Ale kiedy to narazie nie wyczytałem.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 24, 2010, 14:33:58 »
    Pomocy skopiowałem foldere Data zeby było simiertelne Skaveny i krasnale a tu mi czcionke na znaczki pozmieniało ci jest

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 24, 2010, 15:40:18 »
    Nie umiesz się wysilić, żeby przeczytać 6 stron?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 24, 2010, 16:37:07 »
    Ja z kolei miałem nieprzyjemną potyczkę z trzydziestoma elfami na otwartym terenie. Grupka 21 krasnoludzkich Zabójców nawet nie zdążyła do długouchych dobiec. Z kolei 10 krasnoludów z bronią palną poległo, zanim dali radę zająć pozycje do strzału. Pozostali dwaj wystrzelili, zabijając jednego elfa. Sam zdołałem łuczników wyciąć(ledwo), ale więcej straciłem w tej potyczce, niż zyskałem. Trochę to moim zdaniem przegięte...

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 24, 2010, 17:32:51 »
    czemu przegięte? elfy sa najlepszymi łucznikami i to ich główny atut łuki. Krasnoludzki zabójca nie ma tarczy za którą mógłby sie schować i to jego pech. jesli doszło by do starcia to elfy by nie zdażyły kichnąć. Jak by atakowały wój zamek elfy leśne to napewno nie dały by mu rady przy odpowiedniej liczbie obrońców - mam tu na mysli taka liczbę która nie pozwala atakującym bez zabicia kilku obrońców wlac sie szturmem na mury.

Przyjrzyj sie zbrojom elfów jakie są marne 40 pancerza to max. Mam armie elfów i bywa ze tancerze wojny padają mi jak muchy. Elfy trzeba szybko dopaść kawalerią albo zasłonić sie tarczami. Każda armia ma słabe i mocne strony i trzeba umieć je wykorzystywać.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 24, 2010, 17:55:17 »
    No tak, ja to doskonale rozumiem. Tyle że każda armia powinna mieć niezależnie od sytuacji jakieś szanse, a niestety w modzie tak nie jest.Zdaję sobie sprawę,że jest to beta, że ograniczenia "endzinu" nie pozwalają na wielkie zróżnicowanie stron. I trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem, bo za przegięcie nie uważam siły elfich łuczników, a raczej "kruchość" krasnoludów. To oczywiście nie jest oryginał, ale jedna strzała w klatce piersiowej raczej nie zatrzymała by szarżującego Zabójcy.

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 27, 2010, 15:22:37 »
    No jedna strzała to ciut mało by zabójcę załamało:) Dla mnie kiepścizna są tancerze wojny i ich lepsza wersja. Maja pancerz (gołe klaty) o sile 40 pkt. wiec padają jak muchy:) a przecież to elita wojowników. Normalnie taki gosć tańczy i jest tak szybki że prawie nie do trafienia. Gra ma ograniczenia i nie występuje cos takiego jak unik więc goście są leszczeni prze np. łuczników a wychodować takiego nie  łatwo:) No ale jak zauważyłeś gra ma ograniczenia i nie wszystko da sie zbalansować.

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 27, 2010, 16:57:30 »
    Nie wszystko się da...na razie. Kto wie?, może jakiś moder poczyni w końcu niesamowite postępy. Jeszcze nie tak dawno mówiło się że nie da się zrobić modelu większego lub mniejszego od standardowych, a tu proszę. Krasnoludy i ogry biegają po polu bitwy :D 

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 27, 2010, 19:49:09 »
    Tu są ogry? O.o Odpaliłem tylko orientacyjnie, i wyśmiałem Bloodlettera...
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Brodaty_AS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 28, 2010, 08:32:35 »
    Może powinni dla jednostek krasnali przypisać współczynnik odpowiadający za zdrowie na 100 lub 50 i dla bohatera jak wybiera krasnali też. Można to jakoś samemu może zmienić??

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 28, 2010, 08:42:52 »
    troop editorem lub MS`em zależy jak wolisz
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 28, 2010, 17:49:21 »
    Szczerze to mod mnie nie zachwycił myślę że lepszy będzie mod na Warband Kazhi-Dun czy cos .... bo ten jest hymm taki nie smaczny nie wciągnoł mnie

Offline Dexter666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 29, 2010, 15:38:12 »
    Masz chyba na myśli Khazad-Dum. Tyle że będzie to mod z LotR, więc z Warhammerem nie związany.

Offline klop931

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 30, 2010, 19:56:59 »
    Witam mam mały problem :
    -mod robie ii albo nie moge trafiac niektorych jednostek albo cos dzieje sie z napisami
    -czy ktos moze mi poac jakis nowe wersje do pobrania albo patche.