Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187003 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Voollv

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 29, 2010, 10:19:37 »
    Witam, gram w M&B OiM od wczoraj i w związku z tym mam dwa pytania.

1. Kiedy będę miał możliwość rekrutowania ludzi w wioskach.
    2. Czy da się ustawić ręczne zapisywanie, ponieważ nie zadowala mnie autosave.

Z góry dziękuję za odp.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 29, 2010, 10:40:50 »
    1 czytaj posty poprzednie bo była o tym już mowa
    2. Można jak tylko nowa grę zaczynasz

Offline Voollv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 29, 2010, 11:04:53 »
    Wiesz, jakoś niezbyt chce mi się wertować 22 strony tematu. Tak trudno udzielić odpowiedzi?

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 29, 2010, 11:17:46 »
    Napisałem tak dlatego że ciągle ktoś się o to pyta i nie trudno znaleźć odpowiedz. Ale odpowiem ci z tego co tu wszyscy piszą to nie mozna rekrutować w wioskach chyba że masz szczęście i jakimś cudem ci się to uda.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 29, 2010, 11:22:14 »
    Wiesz, jakoś niezbyt chce mi się wertować 22 strony tematu. Tak trudno udzielić odpowiedzi?
    Nie po to Bóg stworzył wyszukiwarkę, aby słudzy nieczystego kalać Jego pomysł mieli, przeto powiadam Ci : zaprawdę powiedział Pan: co w wyszukiwarkę wpisane bedzie, to odnalezione zostanie. Albowiem co nie zapisane, tego ku*wa, sam szukaj i warny zbieraj za spam. Ażebym i ja za pierdoły takowe osta nie dostał, przeto powiadam: ludzi najmujesz w obozach do tego przeznaczonych w środku terytorium frakcji swej wybranej. Albo wasalem, na chwałę Pana i króla swego zostań i najmuj z wiosek wybranych przez twórców leniwych, co w piekle po wsze czasy smażyć się będą za bugi różnorakie. Ament.

Offline fire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 29, 2010, 18:09:22 »
    Dużo tutaj postów odnośnie naszej walecznej husarii, więc i ja opowiem swoją historię.

Od dawna koło Krakowa stwarzała problemy armia szwedzka w liczbie około 250 chłopa;). Mieli w składzie kilkadziesiąt rajtarów i innych doborowych jednostek w tym wiele konnicy. Moi rajtarzy nie dali by sobie z nimi rady, bez dużych strat, więc pojechałem do zamku, dołączyłem do oddziału samych 120 husarzy i wysłałem ich na chrzest bojowy. Straty po mojej stronie wyniosły 1 husarz zabity i 3 rannych :)

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #321 dnia: Lutego 03, 2010, 15:03:05 »
    Witam!
    Mam problem, jak wzniecić powstanie przeciwko Janowi Kazimierzowi. Mam wojnę z Polską. Jestem Kozakiem. Misja ta z tym Czarnym Hetmanem. Pomoże ktoś??

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Lutego 03, 2010, 15:48:53 »
    Idziesz do Chmiela i mówisz mu że chcesz odejść ze służby i wzniecasz z Radziwiłem powstanie a jak chcesz mieć łatwiejsze zadanie to z pomocą kozaków(wciąż u nich jesteś) oskub Polske tak żeby mieli 2 zamki wtedy powstanie będzie łatwiejsze.

Offline grinas

• Użytkownik
    • Loading... Please wait...
    « Odpowiedź #323 dnia: Lutego 05, 2010, 03:52:19 »
    użyłem opcji szukaj i znalazłem podobny wątek, ale niestety nikt nie udzielił odpowiedzi
    więc po zwolnieniu się ze służby u chana wykonałem zadania dla 3 pułkowników, następnie poszedłem do króla, przywrócił mi tytuł szlachecki i za zadanie miałem zdobyć sobie miasto, więc zdobyłem Kraków, który był oblegany przez szwedów
    Kraków został mi przypisany, ale niestety zadania nadal jest w aktualnych, chociaż je wykonałem,
    rozmawiałem z zagłobą, z królem, ze szlachtą, wykonałem dla nich kilka zadań i nic
    pomóżcie bo nie wiem co dalej ??? misja - zdobycie miasta
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 04:46:07 wysłana przez grinas »

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Lutego 05, 2010, 08:49:35 »
    Jestem nieomal pewien ze gdzies o tym było juz pisane. Ten quest nie działa, moze nowy patch to naprawi. Niemniej poza wkurzającym ogladaniem niewykonanego questa innych konsekwencji nie ma;)

Inny problem: czy ktoś ma pomysł co zrobic ze szwedzką twierdza w której załoge stanowi ok 150 żołnierzy, w tym ponad 60 landsknechtów (poza oczywista porada 'zostawić w spokoju i nie tracic ludzi;) ? W mojej grze wojna ze Szwecja troche staneła bo każda twierdza mniej wiecej tak wyglada, a na wsparcie króla czy innego szlachcica nie bardzo mam jak liczyć- czasem chwile oblegaja, ale zdecydowanie bez przekonania. Sam mam twierdze broniona przez 80 landsknechtów, kiedyś załamało sie na niej natarcie prawie 2 tysięcy Kozaków- mógłbym ich uzyc ale... jakos mi ich szkoda;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 08:59:28 wysłana przez hobbes »

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Lutego 05, 2010, 12:59:26 »
    Użyj i zwróć.

Offline grinas

• Użytkownik
    • Loading... Please wait...
    « Odpowiedź #326 dnia: Lutego 05, 2010, 14:03:43 »
    Jestem nieomal pewien ze gdzies o tym było juz pisane. Ten quest nie działa, moze nowy patch to naprawi. Niemniej poza wkurzającym ogladaniem niewykonanego questa innych konsekwencji nie ma;)

było, ale z brakiem odpowiedzi a patch mam 1.014 nowszego chyba nie ma. Dzięki za odpowiedź ;]
    więc drugie pytanie jest takie, czy zadanie potop będzie działać ? bo jak na razie to żadnego zadania z nim powiązanego nie mam :/
    tylko zadania typu odbierz pożyczkę, zabij łotra lub zbierz podatki

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Lutego 05, 2010, 14:28:21 »
    'Potop' to wirtualne zadanie- nie widziałem za żadnym forum zeby ktokolwiek je ukończył. To tez jakis błąd- komunikaty które tam dostajesz często nijak sie maja do rzeczywistości w grze.

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Lutego 05, 2010, 16:44:24 »
    Ja potop skończyłem normalnie. Ale musiałem "wypowiedzieć umowę" Janowi Kazimierzowi, aby realizować misję nowy chan i z nim mam obecnie podpisaną umowę o pracę.

Offline DarkenRahl

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Lutego 05, 2010, 17:40:49 »
    Mam pytanie, kiedy i czy da się rekrutować ludzi w wioskach ? Ponieważ chciałbym mieć husarzy, a nie wiem skąd ich wziąć skoro nie mogę ich szkolić...