Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123857 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #435 dnia: Grudnia 16, 2013, 20:38:49 »
    Ja jeszcze nie widzialem, chociaz czytalem opinie ze dosc kiepski. Nie wiem, i tak obejrze, chociaz najgorsze jest uczucie, ze jesli znasz ksiazke bd. dobrze (13 razy) to wychwytujesz kazdy blad :)

Trylogia Hobbita ma z książką wspólny tylko ogólny zarys fabuły oraz część bohaterów ;) Więc te "błędy", które chcesz wychwytywać, to rozbudowanie akcji przeciętnej książki w film nastawiony na duży sukces.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #436 dnia: Grudnia 16, 2013, 20:44:46 »
    Nie wiem gdzie te opinie czytałeś, bo film zbiera raczej pozytywne opinie. I nie ma co się spinać o niezgodności, bo po co?
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #437 dnia: Grudnia 16, 2013, 20:49:41 »
    No wlasnie, "Trylogia" na mini ksiazke xD

A bledy, chodzi mi o to ze jak widze np. Thorina ktory w iscie Hollywood'ski sposob sie godzi z Bagginsem (co oczywiscie nie ma NIC wspolnego z ksiazka, bo nie bylo konfliktu pomiedzy Bilbem a Thorinem), a o postaci Azoga nie wspomne (Azog juz od dawna nie zyl)

EDIT: Juz nie pamietam, teraz widze ze w miare dobre zbiera.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #438 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:04:08 »
    No wlasnie, "Trylogia" na mini ksiazke xD

A bledy, chodzi mi o to ze jak widze np. Thorina ktory w iscie Hollywood'ski sposob sie godzi z Bagginsem (co oczywiscie nie ma NIC wspolnego z ksiazka, bo nie bylo konfliktu pomiedzy Bilbem a Thorinem), a o postaci Azoga nie wspomne (Azog juz od dawna nie zyl)

EDIT: Juz nie pamietam, teraz widze ze w miare dobre zbiera.

Według mnie dobrze zrobili, dodając wątki oraz postacie, które urozmaicają bieg akcji. A poza tym (nie jestem specjalistą od tolkienowskiego świata, więc nie chcę się wykłócać) słyszałem, że cała trylogia jest oparta na jakiś kartach znalezionych po śmierci Tolkiena, jednak jego autorstwa (nigdy nie opublikowane ). W takim razie sam autor mógł np. obmyślić sobie, że taki Azog jednak przeżył i dzięki temu mógł się pojawić w filmie :)
    Zresztą sam ,,Hobbit" jest szczerze mówiąc nudny i bardzo przewidywalny. Gdyby ekrnaizacja wiernie (lub chociaż w połowie) oddawałaby obraz nakreślony w książce, to wątpię, by taki film wiele osiągnął ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #439 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:06:42 »
    Jakoś przy Hobbicie niespecjalnie mnie obchodzi zgodność z oryginałem, fajnie że Jackson to aż tak rozszerzył(wręcz zajebiście!), szkoda że z Władcą tak nie mógł (6 filmów na 6 ksiąg - to by było...), nawet te jego dziwne pomysły i holywoodzki patos jakoś mi w pierwszej części Hobbita nie przeszkadzały, generalnie kupa zarąbistej rozrywki.
    Dwie Wieże uważam za najsłabszą część, już nawet nie chodzi o te niezgodności z oryginałem(które w przypadku Władcy trochę już rażą, bo to znacznie poważniejsze dzieło), Elfy w Helmowym Jarze, straszne upchanie i skróty, ale po prostu nie ma ten film tego czegoś jak świetna Drużyna(film broni się sam, bez efektów i w innym świecie też by dal radę), czy "totalnie epicki" Powrót Króla(choć jak dla mnie zbyt męczący).

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:09:55 »
    Nie wiem czy taka przwidywalna czy nudna :) Ale to temat o filmach, wiec nie bede o ksiazkach pisal (ale i tak Hobbit rules)

Ale kiedy ja powiedzialem ze Hoobit 1 (bo 2 nie widzialem, to sie nie wypowiem) jest kiepski? :0
    Film bardzo fajny, tylko takie aspekty jak Azog wkurzaja. A wgl,  jesli rezyser robi adaptacje filmu, zawsze musi cos zmienic, bo innaczej bylo by nudne (no chyba ze ekranizuje sztuke)

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #441 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:19:02 »
    E tam wkurzają. Akurat Azog to bardzo fajny motyw. Bardzo klasyczny.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:30:57 »
    Mnie sie tam takie szukanie na sile schwarz charakterow nie podoba, ale to tylko moje gusta, jak wam sie podoba, to dobrze :)

Offline huth

« Odpowiedź #443 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:35:08 »
    W ogóle masakrycznie wredne i plugawe te orki i gobliny u Jacksona, byłem nieźle zaskoczony, ze na taki mrok w tej oryginalnie lekkiej bajce Jackson się zdecydował. Ale to dobre filmowi zrobiło, bo robi się całkiem poważnie miejscami.
    W ogóle to właśnie patrzę po necie i jest wersja rozszerzona... trzeba oblukać :D

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #444 dnia: Grudnia 16, 2013, 21:43:56 »
    W ogóle masakrycznie wredne i plugawe te orki i gobliny u Jacksona, byłem nieźle zaskoczony, ze na taki mrok w tej oryginalnie lekkiej bajce Jackson się zdecydował. Ale to dobre filmowi zrobiło, bo robi się całkiem poważnie miejscami.
    W ogóle to właśnie patrzę po necie i jest wersja rozszerzona... trzeba oblukać :D

Są w niej fajne dodatkowe sceny :>

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #445 dnia: Stycznia 14, 2014, 16:26:59 »
    http://www.youtube.com/watch?v=bT6k_1ej92A

mistrzu Smarzowski jak zwykle w formie....to nie to co jakieś tam orki czy hobbity..hłe hłe..jakby to Luśnia sie ośmiał...

Offline huth

« Odpowiedź #446 dnia: Stycznia 15, 2014, 00:20:50 »
    Ostatnio tyle razy w kinie ten zwiastun widziałem, że aż mi sie zbrzydło. Nawet dwa zwiastuny pod rząd raz puścili, hype niesamowity...
    Fajne było też przed świętami jak ludzie pytali w księgarniach o tę książkę :P Naprawdę film promujący polską ehem... kulturę.

W sumie to nie pisałem nic tu o Hobbicie 2 i w sumie nic nie napiszę, nie chce mi się kopiować z innego forum, no może tyle, że średnio mi się podobał i w ogóle gwałt na logice i lore universum w kwestii Nazguli odrzuca mnie od tej części. Przydałoby się zrobić wersję bez zbędnych, głupich i nudnych scen :D

Natomiast świetny jest Wilk z Wall Street, trzygodzinna ostra jazda, ale imho pobudzająca do jakichś przemyśleń, film jest jak wielki teledysk z Chłopców z ferajny, Blow, Aviatora, Wall Street/Chciwości i w sumie American Pie(czy jak tam te durne filmy się nazywają)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #447 dnia: Stycznia 17, 2014, 17:01:25 »
    A jak Di Caprio? Słyszałem że świetny i Oskar za pierwszoplanową murowany, ale widząc jak w kolejnych filmach Leonardo wbija się na szczyty umiejętności aktorskich, a akademia ignoruje jego role, szczerze powątpiewam by w tym roku w końcu go nagrodzili. A szkoda, bo aktor wybitny.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline huth

« Odpowiedź #448 dnia: Stycznia 17, 2014, 17:39:20 »
    E tam Oscary... te nominacje są takie poprawne i nudne zawsze, że ja nie wiem jacy ludzie należą do tej całej Akademii... Jak nie grasz niewidomego/wariata/inwalidę lub nie oszpecisz się albo bardzo nie przytyjesz/schudniesz(i albo nie umrzesz...), to szanse na nagrodę maleją... Wystarczy sprawdzić Oscary dla Pacino czy De Niro... Złote Globy jeszcze gorsze(tu już nagrodę zebrał, więc... choć za Aviatora też zebrał, no ale sorry... akurat ktoś inny grał niewidomego Murzyna :P)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #449 dnia: Stycznia 18, 2014, 15:24:46 »
    oscara to urbańska powinna dostać..za to...hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=l6Qk9vqCIt0