Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123712 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Filmy na poddaszu
    « Odpowiedź #510 dnia: Grudnia 15, 2014, 18:44:28 »
    A ja mam pomysł na najbardziej epicki film w historii kina, nosiłby tytuł:

KRATOS vs JAHWE

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #511 dnia: Grudnia 15, 2014, 18:49:27 »
    Oktawian, Tobie Hobbit powinien bardzo przypaść do gustu. Przynajmniej tak mi się wydaje po długich dyskusjach o rzucaniu kłodą w pikinierów :D
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #512 dnia: Grudnia 15, 2014, 19:09:00 »
    Tania prowokacja, Hobbita olałem już po pierwszej części. Jak zrobią Silmarillion, to znowu strasznie bogaci ludzie, będą mogli być dzięki mnie jeszcze bogatsi. beanshee, a serio czemu nie wpadasz chociaż czasem do kącika muzycznego?

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #513 dnia: Grudnia 16, 2014, 21:19:50 »
    AdamKur- wzniosłości i patosu się nie czepiam. Tolkien z założenia jest epicki, głęboki i teatralny. Poza tym- idąc analogiami do Władcy Pierścieni- Thorin był o wiele bardziej wiarygodny w swym obędzie od Froda. Bo Frodo przez bite 3 filmy miał dokładnie tą samą minę. Nie widać po nim było tego ulegania mocy Pierścienia. Przy nim obłęd Thorina jest jak cios taranem. Przez sporą część filmu jest po prostu kawałem ch**a. I bardzo dobrze- jak czytałam książkę to pamiętam, że byłam wstrząśnięta jego nagłą przemianą. W filmie poczułam się tak samo, czyli reżyser i aktor odnieśli sukces.
    Oktawian, w sumie nie wiem czemu nie wchodzę na dział muzyczny. A jest tam coś ciekawego?

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #514 dnia: Grudnia 17, 2014, 00:00:30 »
    Napiszę trochę w innym kontekście, lecz ostatnio naszło mnie na coś w stylu filmów ,,biograficznych" związanych z muzyką, a dziwnym trafem natrafiłem na (jak sam uważam) prawdziwą perełkę- Almost Famous. Nie jest to stricte biografia, gdyż zespół został wykreowany na potrzeby filmu, a fabuła zdaję być się lekko podkoloryzowana, mimo to w film, można by powiedzieć wsiąkłem. Możliwe, że z racji słabości do rock n' roll'owego brzmienia i nagich lasek, aczkolwiek jest to pozycja na pewno godna zobaczenia.
    Pozdrawiam.
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #515 dnia: Grudnia 17, 2014, 08:30:58 »
    AdamKur- wzniosłości i patosu się nie czepiam. Tolkien z założenia jest epicki, głęboki i teatralny. Poza tym- idąc analogiami do Władcy Pierścieni- Thorin był o wiele bardziej wiarygodny w swym obędzie ...
    beanshee napisałaś "obędzie", powinno być "obłędzie".
    Hura, wyglądasz mi na taką osobę, która  nie ma problemów z ortografią a ja jestem dyslektykiem, dlatego zwracam na to uwagę, to taka osobista atrakcja. :)
    Oczywiście, że jest coś ciekawego w zabawie "oceń kawałek osoby wyżej". Ludzie wrzucają tam czasem "beahshowee" utowry, takie celtyckie dla przykładu. Byłoby miło jakbyś wskoczyła i wrzuciła coś co określasz jako "koszerne". To by była taka "zasadzka".  ;)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #516 dnia: Grudnia 17, 2014, 15:39:56 »
    Dexter, jeśli szukasz więcej nagrań o muzyce, polecam "Kolację na cztery ręce". ;)
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #517 dnia: Grudnia 17, 2014, 19:13:17 »
    Był jakiś film o jakimś Amadeuszu, od jakiegoś Słowaka czy Czecha, ale nie pamiętam tytułu.
    I taki o zespole, co się nazwali The Drzwi, grał w nim jeszcze ładny Kal Vilmer czy jakoś tak.
    Jakiś inny zespół zrobił muzykę do filmu o ścianie, który tak samo jest zatytułowany, ale on jest zupełnie bez sensu.
    Był też zwariowany film niby o Mahlerze od Kena Russela, o dziwo o tytule 'Mahler'. Równie zaskakujące jest zatytułowanie filmu 'Valentino' o Rudolfie Valentino. Jedynie normalny film biograficzny jaki nakręcił, a który w ogóle nie traktuje o życiu kompozytora, to odjechana 'Lisztomania'.
    Ostatnio strasznie głośny był film o Cukier-człowieku, ponoć tak się stał popularny, że aż ten filmowy muzyk powrócił do świata żywych, niesłychane.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #518 dnia: Grudnia 17, 2014, 19:16:38 »
    Faktycznie. Co prawda dysa żadnego nie mam, ale czasem zdarzy mi się z pośpiechu zgubić jakąś literę. Albo zrobić strasznie głupi błąd.
    Chociaż nie tak głupi jaki zrobiła moja babcia gdzieś jeszcze za Stalina. Otóż, po wojnie pracowała w pewnym dużym zakładzie jako maszynistka (tzn. nie prowadziła lokomotywy tylko przepisywała dokumenty na maszynie). Pewnego razu dostała polecenie napisania delegacji na kursy do Berlina. A że na klawiaturze "s" znajduje się tuż obok "w" to wypisała delegację na ku*wy do Berlina. Skończyło się na śmiechu. Wesoło nie było za to jej koleżance która zamiast "towarzysz Stalin" napisała "towarzysz Sralin".
    A żeby offtopa nie robić i admina nie drażnić to zapytam-
    na jakie filmy czekacie w nadchodzącym 2015 roku?
    Film o Mozarcie to po prostu Amadeusz Milosa Formana. Polecam też The Wall. Ciężki, ale muzyka Floydów jest tego warta.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #519 dnia: Grudnia 17, 2014, 19:25:18 »
    o bogowie, chyba za bardzo przesadziłem z trollerską ironią w moim poście, skoro nawet Beanshee się na to złapała...

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #520 dnia: Grudnia 17, 2014, 20:22:07 »
    Dexter, jeśli szukasz więcej nagrań o muzyce, polecam "Kolację na cztery ręce". ;)

Dzięki, w wolnej chwili i przy nadwyżce internetu, nie omieszkam zobaczyć.

@HutH
    Przeczytałem to już ze dwa razy i nadal nie wyklarowały mi się wszystkie troll-tytuły. (To już moja ciemnota)
    Tobie też dziękuje i tak jak powyżej doceniam  polecenie czaso-umilacza na samotne wieczory, przy dobrej muzie i winku :D
    Pozdrawiam.
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #521 dnia: Grudnia 17, 2014, 20:22:36 »
    No właśnie beanshee, bo HUtH to tylko tak udawał, że nie wie o jaki film chodzi. Bo to był taki żart.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #522 dnia: Grudnia 17, 2014, 20:26:09 »
    Tak to jest jak się bierze za pisanie postów zaraz po obudzeniu...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #523 dnia: Grudnia 17, 2014, 23:52:42 »
    To było rozczulające, nie przejmuj się. ;) Teraz będziesz jeszcze bardziej lubiana, taki śmieszny paradoks.
    W temacie filmów, bardzo lubię flipery i oglądam sobie programy o nich. No i padło hasło - Robocop 2
    to ten fajny program, czy istnieje gorszy film?
    Jakie są waszym zdaniem najgorsze filmy jakie znacie, bo dla mnie Robocop 2 - to coś dużo gorszego niż wrzucony dziś Doodie Man, czli filmiki o robieniu kupki.  Filmiki o robieniu kupki są śmieszne, zaś Robocop 2 to dopiero wielki G!

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #524 dnia: Grudnia 18, 2014, 00:01:37 »
    Po twojej zapowiedzi chyba nawet cieszę się, że nie miałem przyjemności oglądać owego filmu. ;)
    A z serii: żałosne, czy sztuka?-
    Magnaci i Czarodzieje

Klasyka, internetowe bum, a jednak co o tym sądzicie?
    Pozdrawiam i życzę miłej nocy.
    (click to show/hide)