Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124390 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #405 dnia: Lipca 09, 2013, 20:23:20 »
    Ja też ..))To ci cos zapodam Corleone...świetny film Wajdy, być może widziałeś..ale do tego kina kilka razy można wracać.

http://www.youtube.com/watch?v=uqz4sIKTgQo

"W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #406 dnia: Lipca 09, 2013, 21:05:23 »
    Mi się podobają Batmany od Burtona, szczególnie ten z Pingwinem, po prostu ten stary groteskowy styl Burtona świetnie do Batmana został wpasowany i wyszło całkiem oryginalnie. (pomija milczeniem perwersyjne twory Schumachera). Nolan z Batmanów próbował zrobić coś jakby działo się współcześnie i prawie by mu się to udało(poza jedynką z ninja-qui-gon-szaolin), gdyby nie poszedł nieco na skróty, w patos i nie pokazywał jakichś bezsensów, bo niestety wiarygodność wtedy ulatuje.
    Ja aż nie hejtuję tych filmów(poza jedynką), po prostu bardzo chciałbym, żeby były lepsze :P

BTW, żeby odciąć się od hameryki... Ostatnio widziałem "Dziewczynę z szafy", dość ciekawy... nieco dziwny, ogólnie niby to komedia, ale pod tym kryje się fest smutna fabuła. Taki trochę czeski klimat można powiedzieć.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #407 dnia: Lipca 09, 2013, 21:33:39 »
    Tak, te stare Batmany mają klimat, któremu brakuje dziełu Nolana. Bardzo polecam Więźnia Nienawiści ( American History X ). Wspaniały film, jeden z moich ulubionych, obowiązkowy dla miłośników kina społecznego. Edward Norton popisał się w filmie. Naprawdę gorąco polecam.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline wolo132

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #408 dnia: Lipca 13, 2013, 10:52:55 »
    Ja ostatnio obejrzałem:
    -Efekt motyla(pierwszą część) i naprawdę mi się spodobała. Uwielbiam gdy po zobaczeniu całego filmu widzimy wpływ niby nic nie znaczących zdarzeń na fabułę.
    -Lśnienie w tym przypadku zawiodłem się. Lubię, kiedy horrory wywołują poczucie zagrożenia nawet, gdy nic się nie dzieje. W tym filmie coś takiego odczułem może ze dwa razy.
    -Donnie Darko-do dziś zastanawiam się o co dokładnie chodziło xD
    -Kod Nieśmiertelności jak dla mnie ten film miał parę nieścisłości, ale warto zobaczyć.
    -Szósty Zmysł ohhh to było zajebiste, musiałbym zaspoilerować mówiąc co podobało mi się najbardziej ;)
    I5 3470@3.20GHz
    Sapphire HD7870GHz
    WD Black 500GB
    SilentiumPC Brutus 410 2x120mm Front&Rear
    Gigabyte Z77X-D3H
    Goodram 2x4GB
    DVD-RW Asus
    XFX Core 550W

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Lipca 13, 2013, 14:47:41 »
    Szósty zmysł to jeden z moich ulubionych filmów ( mieści się w pierwszej dziesiątce ). Zniewalający klimat i zdumiewające zakończenie. Ten kto tego nie oglądał niech natychmiast obejrzy. Donnie Darco? A to nie film gangsterski z Alem Pacino? Oglądałem go rok temu i muszę powiedzieć, że był raczej średni... Nawet nie oglądałem do końca bo w gazecie z programem jakiś idiota napisał zakończenie w opisie filmu, nawet nie zaznaczył spojlera. No cóż w filmie mnie odrzuciła rola Pacino ( świetny aktor a zagrał jakoś nie po swojemu ).
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #410 dnia: Lipca 13, 2013, 15:12:33 »
    Film, o którym piszesz to chyba Donnie Brasco. Donnie Darko to coś całkiem innego - http://www.filmweb.pl/Donnie.Darko

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Lipca 13, 2013, 15:58:01 »
    Podobne nazwy - mój błąd, przyznaję.

Offline huth

« Odpowiedź #412 dnia: Lipca 13, 2013, 16:59:36 »
    Pomylić Donnie Darco z Donnie Brasco, wow.

Szósty zmysł to całkiem przyjemny film, ale nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia, ten chłopiec mnie strasznie irytował, poza tym jak to bywa z takimi filmami opartymi na odwróceniu wszystkiego w zakończeniu, oczywiście wcześniej taka możliwość przyszła mi do głowy, więc jakoś zaskoczenia nie było. W ogóle to mam raczej awersję do filmów o duchach.

Ja w końcu obejrzałem Pokłosie. Nawet niezły kryminał, z drętwą grą aktorską młodszych aktorów, a wspaniałą tych starszych. Nie wiem czy rzeczywiście to na końcu filmu było potrzebne, chyba dałoby się to inaczej zrobić, bo mnie to nie przekonało, straszny banał. Muzyka też taka niepotrzebnie patetyczna.
    (click to show/hide)
    . Film mógłby być znacznie lepszy, pewnie kasy za mało.

kontynuacja dyskusji o filmie i więcej: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13255.0
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2013, 22:39:39 wysłana przez HUtH »

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #413 dnia: Lipca 14, 2013, 19:38:23 »
    The Wild Bunch..niezapomnianego Sama Peckinpaha, to film (jak to u Peckinpaha-- Major Dundee, Patt Garett i Billy the Kid,Ballada o Cablu Hogue,)--- o którym można powiedzieć "brzydcy, brudni i żli". Realizm pełen i nie spotkamy kowboja z wyprasowaną koszulą czy ogolonego. To znak firmowy Peckinpaha, który demitologizuje konsekwentnie western. Robi to znakomicie "obierając" go z ckliwych historyjek typu love story czy zemsta za zabicie druha od serca. Czarne charaktery są raczej brudne a białe w rzeczy samej tak samo szare. Za to należy kochać Peckinpaha (zmarł 1984 r).

http://www.youtube.com/watch?v=KJMxGFco57Y
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

« Odpowiedź #414 dnia: Lipca 14, 2013, 20:15:31 »
    Świetne filmy, nadaje się do oglądania między westernowymi książkami McCarthy'ego :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Lipca 15, 2013, 09:27:56 »
    Dzika Banda - świetny western. Podobało mi się w nim zakończenie i ten marsz kowbojów, wiedzą że muszą zginąć. Sceny tzw. strzelanek też niczego sobie, a scenariusz jest bardzo dopracowany. Przypomniał mi się taki western ,, Ostatni żywy bandyta " z Mickeyem Rourkiem w roli głównej. Wspaniały film, żadnych kobiet, które by kręciły spódnicą  ( tak w normalnym filmie może to być ale nie w westernie ). U Peckinpaha była taka bitch... co strzeliła w Holdena. Gorąco polecam oba filmy.

Offline .Piotr.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #416 dnia: Lipca 26, 2013, 12:21:38 »
    Władca Pierścieni - Trylogia no i jeszcze do tego Hobbit.
    "Dulce et decorum est pro patria mori - słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę." - Horacy.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #417 dnia: Lipca 26, 2013, 23:37:17 »
    Lotr,Star wars,Monty Python,Gladiator,Król Artur (2004),Sherlock Holmes,Gra o Tron i wiele wiele innych.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2013, 12:11:31 wysłana przez Torguan »

Offline huth

« Odpowiedź #418 dnia: Lipca 27, 2013, 11:53:46 »
    ^ ten brak przecinków niszczy moje oczy.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #419 dnia: Lipca 27, 2013, 12:11:45 »
    Proszę już masz.