Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123716 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #345 dnia: Marca 10, 2013, 18:20:32 »
    Jak ktoś zgłębia bardziej sens filmu to z pewnością Władca Pierścieni to jest to. Jakby nie patrząc mnie ten film bardzo poruszył i mi po nim się żyć chciało, nie raz też zauważyłem jak ksiądz w kazaniu mówi przykład z tego filmu, że niziołek mimo wszystko szedł dalej. hehe

Tak mnie teraz olśniło ;x

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #346 dnia: Marca 10, 2013, 18:42:31 »
    Fakt, do Ziemi.. Kilarowi muzyka się udała na szczęście.

@ Aharo
    Toś wyskoczył z Władcą i kazaniem księdza, wow. Jeśli chodzi o filmowego Władcę, to właściwie tylko pierwsza część ma to coś, film jest "pełny", piękne wprowadzenie, droga z przygodami i mocne zamknięcie poruszające najważniejsze filary powieści(zatracenie przez pierścień, poświęcenie i ofiara Boromira, brzemię i przeznaczenie Frodo, nieustępliwość i przyjaźń Sama, wypełnianie obowiązku Aragorna). Akurat klasyczna literatura fantasy jest dla Kościoła OK, bo to zawsze jasno określona walka dobra ze złem, prezentowanie konserwatywnego modelu, itd., a sami pisarze też są/byli wierzący. Na czele jest tu Lewis(ten od Narni), który oprócz fantasy napisał sporo poważnych pozycji dla dorosłych.
    O walce dobra ze złem też pisze Pullman w Mrocznych Materiach(jest fajny film Złoty Kompas na podstawie), ale stoi to w opozycji do Lewisa, bo ci którzy byliby u niego dobrzy, tu są raczej źli(a jest to pewnego rodzaju odpowiednik Kościoła, czy może raczej Kurii)

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #347 dnia: Marca 10, 2013, 19:18:12 »
    Harry, jestem Łodzianką z dziada pradziada. Miejsca pokazywane w filmie (czy opisywane w książce) znam na wylot. No i w historię mojego Miasta wgłębiłam się na tyle, że bez problemu rozpoznaję, kim naprawdę był Bucholc czy Grunspan.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #348 dnia: Marca 10, 2013, 19:27:27 »
    Wiem..Towarzyszko..)) dlatego podwójny szacun, moja krajanko..z dedykacją dla Ciebie.

http://www.youtube.com/watch?v=PDU3O4ZloZo

"W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Marca 12, 2013, 13:15:12 »
    Wczoraj obejrzałam komedię "Obsługiwałem Angielskiego Króla", na podstawie książki Bohumila Hrabala. Bardzo przyjemny film. Typowe kino europejskie (a konkretnie czeskie). Z humorem nie nachalnym, ale inteligentnym i przy okazji lekko absurdalnym. Idealny film do piwa (Pilznera najlepiej).

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #350 dnia: Marca 15, 2013, 07:52:11 »
    Zna ktoś może film, gdzie głownym bohaterem jest młody chłopak, który robi furorę w szkole swoimi umiejętnościami walki (jego kumpel nagrał go jak np pobił 3 facetów, którzy jechali za nim samochodem). Chłopak później trafia do szkoły mieszanych sztuk walki, gdzie mistrzem jest jakiś afroamerykanin ;) Jego głównym przeciwnikiem jest jakiś blondyn, chłopak lał się z nim najpierw na imprezie. przez niego zorganizowaną, a potem pod koniec filmu.

Z góry dziękuję.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #351 dnia: Marca 15, 2013, 13:00:59 »
    http://www.filmweb.pl/film/Po+prostu+walcz!-2008-443860

Czyli "Po prostu walcz!" (zgrozo), albo też jak wolisz "Never Back Down".

Mnie film bardzo się podobał :)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #352 dnia: Marca 16, 2013, 22:27:10 »
    Dzięki, zgadza się =)
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Edmund

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Znany również jako GC.PL.COM
    « Odpowiedź #353 dnia: Marca 20, 2013, 20:01:13 »
    Według mnie znakomitym filmem jest Królestwo Niebieskie. Kto mnie popiera???

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Marca 20, 2013, 20:29:09 »
    Waleczne Serce,ten film ogladalem jakies 20 razy i w sumie nawet teraz raz do roku do niego wracam.Krolestwo Niebieskie?Obejrzalem dwa razy.Niech Ci bedzie,film do ktorego tez mozna wrocic.Niestety chudy Orlando za cholere mi tam nie pasuje.
    Udalo mi sie w koncu ostatnio obejrzec cos z polskich produkcji,mianowicie "Oblawa".No coz,gniot to to nie jest,tylko troszke nie pasowalo mi te Tarantinowske mieszanie w czasie.
    Teraz przybieram sie do "Poklosie".Zobaczymy.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #355 dnia: Marca 20, 2013, 23:57:25 »
    Tak, ale tylko w wersji rozszerzonej/reżyserskiej.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Marca 21, 2013, 00:45:28 »
    Wersja kinowa Królestwa Niebieskiego zawiera takie luki, że oglądać się tego nie da.  Dopiero rozszerzenie rzuciło światło na pewne nielogiczności. Ogólnie film nie jest zły. Chociaż Blooma nie cierpię i moim zdaniem zupełnie nie pasował do roli. Za to Norton jak zwykle dał czadu. No i muzyka jest świetna. To jeden z moich ulubionych soundtracków.

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Marca 29, 2013, 00:50:11 »
    Coś dla fanów kina akcji+dobrej bijatyki.
    http://www.youtube.com/watch?v=9Z_CwCRp_sA
    Produkcja koreańska ale myśle że jeśli ktoś lubi takie klimaty,powinno się spodobać.Tym bardziej że ostatnie koreańskie produkcje które widziałem były naprawde dobre.Chociaż by "My way".
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #358 dnia: Marca 31, 2013, 10:35:16 »
    Kino koreańskie..niekiedy  mroczne i brutalne, uwielbiam je..polecam dla widzów o mocnych nerwach..

http://www.youtube.com/watch?v=xwWgp1bqVwE
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #359 dnia: Kwietnia 13, 2013, 12:58:11 »
    Polecam film Gangster Squad.Właśnie skończyłem oglądać i jak dla mnie bomba;d