Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 23, 2010, 10:09:06 »
    Dokładnie w G2 kowal był kopalnią pieniędzy. O ile mnie pamięć nie myli kowal na farmie miał nieskończoną ilość stali więc można było robic non stop miecze.

Jedno pytanko: jak zabić przeciwnika?
    Mam 2 zadania z wyeliminowaniem orków ale nie mogę ich zabić, pokonałem okradłem ale zabić nie mogę zawsze wstają za chwilę.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2010, 14:59:30 wysłana przez Crims »

Offline tympod123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 23, 2010, 20:53:30 »
    Orkowie??

Dziwne, orkowie w Gothicu są zaliczani do potworów, czyli padają od razu, kiedy ich hp wyniesie 0. Tylko normalni npc nie umierają od razu - kiedy zabierzemy im całe zdrowie padają na ziemię, poleżą trochę i wstają, o ile ich nie dobijemy. A dobijamy tak samo, jak walczymy - ctrl/lpm +strzałka. 
    Jesteś pewien, że walczyłeś z orkami?? ;)

Aha, nie rozumiem narzekań niektórych na sterowanie w pierwszym Gothicu. Mi tam grało się nieźle ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 23, 2010, 23:14:31 »
    Aha, nie rozumiem narzekań niektórych na sterowanie w pierwszym Gothicu. Mi tam grało się nieźle ;)

Dokładnie, troszkę pograsz i się przyzwyczajasz. A tak z innej beczki mi w G2 brakowało strasznie akrobatyki, jak ja uwielbiałem przemierzać kolonie karną skacząc co drugi krok:P
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 24, 2010, 09:31:41 »
    W Nocy Kruka można było nauczyć się akrobatyki za pomocą tabliczki. W podstawce też był sposób, ale nie pamiętam jaki. W ostateczności można wpisać kod na NPC który uczy cię wybranych rzeczy. Z tego co pamiętam to "insert ch".

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 24, 2010, 11:07:52 »
    Tak walczyłem z orkami. Poczatkowe stadium gry mam zlikwidować 2 grupki orków(2 patrole). Zleje ich okrutnie, okradne z ekwipunku ale zabić nie idzie :)

Co ciekawe jedynym plusem tego jest to że po wczytaniu "sejwa" mają swoją broń, którą przed chwilą im ukradłem - takie "perpetum mobile" jeśli ktoś ma bardzo szybkiego kompa i cierpliwośc do wczytywania, to można mieć złomu mase a co za tym idzie i złota.

No i co daje mi się okrutnie we znaki... orków można wybić całe miasto jeden po 2 ale już np jaki wilk albo jakiś inny gad to śmiertelne zagrożenie, jedna seria ciosów i trzeba zaczynać od ostatniego zapisu :/.

Sterowanie jeszcze jako tako przejdzie - kamera trochę  czasem dziwnie się zachowuje ale to nie przeszkadza aż tak. Najgorsza jest walka bezmyslne klikanie... to za słabo, ale to może ja się przyzwyczaiłem do świetnego systemu walki z M&B i dlatego marudzę :)

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Czerwca 24, 2010, 14:29:17 »
    Aaaach, trzeba było zaznaczyć, że mówisz o Gothicu III...

W trójkę grałem bardzo krótko, ale z tego co pamiętam, to jak sam zaatakujesz npc'a (nie potwora) to gdy straci całe życie pada na ziemie i trzeba go dobić. W III cześci w odróżnieniu od poprzednich orkowie są równieź npc'ami.
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #186 dnia: Czerwca 24, 2010, 15:27:08 »
    Co do sterowania, Gothic I i II są chyba jedynymi grami których nie wyobrażam sobie bez sterowania samą klawiaturą, dobrze przemyślane, sprawia problemy jedynie przez pierwszą godzinę.

Offline arek00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Czerwca 24, 2010, 18:55:59 »
    Tak walczyłem z orkami. Poczatkowe stadium gry mam zlikwidować 2 grupki orków(2 patrole). Zleje ich okrutnie, okradne z ekwipunku ale zabić nie idzie :)
    Jak chcesz ich zabić to po powaleniu na ziemie wciśnij ctrl+LPM, chyba tak sie dobijało

No i co daje mi się okrutnie we znaki... orków można wybić całe miasto jeden po 2 ale już np jaki wilk albo jakiś inny gad to śmiertelne zagrożenie, jedna seria ciosów i trzeba zaczynać od ostatniego zapisu :/.

Zainstaluj najnowszy Community patch, bodajże 1.73, AI poprawione, potwory nie uderzają seriami.

Offline BelegPz

• Użytkownik
    • Dulce et decorum est pro patria mori.
    « Odpowiedź #188 dnia: Czerwca 24, 2010, 21:17:33 »
    W G2 na farmie dało się sprzedać wszystkie przedmioty jednemu typkowi następnie go pobić zabrać mu je i tak w kółko. A co do tego dobijania są dwie opcje. Albo poczekasz aż będą dla ciebie wrodzy(w tedy giną bez dobijania) albo jak kolega wyżej napisał poprzez naciśniecie CRTL i LPM

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 25, 2010, 09:23:38 »
    Była też taka misja u Bustera na rogi cieniostwora. Na tej samej zasadzie. Dajesz, bijesz, zbierasz i sprzedajesz.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Czerwca 25, 2010, 10:27:18 »
    z Ctrl próbowałem i nic z tego, nie dobiłem.
    Nie bardzo wiem jak sprawić aby byli wrogo nastawieni... lanie nie pomaga :) zleje ich, okraden a oni za chwile wstają jak gdyby nigdy nic... Jest jeszcze jakiś inny sposób?

Co do ostatniego patcha... z moim netem niestety jest to nie mozliwe 1 GB do ściągnięcia na mobilnym to troche cięzka sprawa. Więc musze z reguły omijać stwory, albo cierpliwie zapisywac przed każdą walką :)

Offline arek00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Czerwca 25, 2010, 11:13:50 »
    Jest jeszcze jakiś inny sposób?
    Bez dobijania możesz zabić każdą bronią, którą nie musisz monotonnie machać na prawo i lewo ;) Jak już ork będzie miał koniec hp, wyciągnij łuk albo użyj czaru.

Offline M.K11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Czerwca 25, 2010, 23:00:56 »
    Cóż grałem w gothic 1, 2 i 3. Moim zdaniem jest to bardzo wciągająca gra z ciekawą fabułą. Pierwsza część to był problem z grafiką (kawałek udka był kwadratowy). W drugiej już to poprawili, ale zapomnieli o jednym... o tarczach i koniach. Widziałem trochę gothica 4 i chce wam powiedzieć że jedynie grafika będzie ulepszona. Mam nadzieję, że następca Gothica 4 będzie miał mieszankę Mount blade warband z gothic 2. Jak tak się stanie będzie to wyśmienita gra.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #193 dnia: Czerwca 26, 2010, 00:20:59 »
    Cóż grałem w gothic 1, 2 i 3. Moim zdaniem jest to bardzo wciągająca gra z ciekawą fabułą. Pierwsza część to był problem z grafiką (kawałek udka był kwadratowy). W drugiej już to poprawili, ale zapomnieli o jednym... o tarczach i koniach. Widziałem trochę gothica 4 i chce wam powiedzieć że jedynie grafika będzie ulepszona. Mam nadzieję, że następca Gothica 4 będzie miał mieszankę Mount blade warband z gothic 2. Jak tak się stanie będzie to wyśmienita gra.

Niee, jak dla mnie pomysł z końmi odebrał by uroki tej grze.  W Oblivionie to już nie wypaliło poza tym świat w Gothicu jest za mały (choć dopracowany).

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #194 dnia: Czerwca 26, 2010, 11:02:54 »

Jeśli chcesz Gothica pomieszanego z M&B, to na prawdę nie wiesz co jest w tej serii najważniejsze. Oczekujesz grafiki i rozpierduchy, już sobie wyobrażam łażenie z armią w Gothicu i koszenie orków xD
    Gothic jest dobry sam w sobie i nie należy go mieszać z tak mizerną (w porównaniu do Gothica) grą jak M&B Warband. Możesz mieć nadzieję, ale ci którzy zajmują się produkcją serii na pewno nie są aż tak głupi, żeby zrobić tak jak pisałeś.