Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 08, 2009, 08:15:13 »
    Przeszedłem wszystkie części i niektóre sławne modyfikacje takie jak "Mroczne Tajemnice". MT bardzo rozwija jedynkę, bo można np. zostać szefem tej straży przed kopalnią. Co do następnych części, Gothic 2 bez "Noc Kruka" to byłby zwykły shit za przeproszeniem. Gothic 3 jest nudny, po 30 minutach wyłączyłem go. Teraz JooWooD skończył z Piranha Bytes i teraz ma umowę ze Spellbound (tak jakoś). Czwórka będzie sie nazywała "Arcania: A Gothic Tale". Nasz "bezio" został królem kontynentu, bogowie się mu sprzeciwili i wybrali jako wybrańca innego. Kolejny bezimienny, tyle, że nie więzień, tylko rybak. Będziemy mieli do wyboru albo pomóc opętanemu bohaterowi z jedynki, dwójki i trójki albo pokrzyżować jego plany.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 08, 2009, 09:20:27 »
    Gothic to gra w którą powinien zagrać każdy. Rozczarowałem się 'trochę' co do trójki ;/ Ale jedynka , dwójka i dodatki do nich są po prostu nieprawdopodobne
    Mogę ze szczerego serca wystawić ocenę 8,5/10

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 08, 2009, 12:17:24 »
    Przeszedłem wszystkie części i niektóre sławne modyfikacje takie jak "Mroczne Tajemnice". MT bardzo rozwija jedynkę, bo można np. zostać szefem tej straży przed kopalnią. Co do następnych części, Gothic 2 bez "Noc Kruka" to byłby zwykły shit za przeproszeniem. Gothic 3 jest nudny, po 30 minutach wyłączyłem go. Teraz JooWooD skończył z Piranha Bytes i teraz ma umowę ze Spellbound (tak jakoś). Czwórka będzie sie nazywała "Arcania: A Gothic Tale". Nasz "bezio" został królem kontynentu, bogowie się mu sprzeciwili i wybrali jako wybrańca innego. Kolejny bezimienny, tyle, że nie więzień, tylko rybak. Będziemy mieli do wyboru albo pomóc opętanemu bohaterowi z jedynki, dwójki i trójki albo pokrzyżować jego plany.

Zaznaczaj spoile, bo nie wszyscy chcą wiedzieć o czym będzie to gó...znaczy się ta gra.
    Grałem w Jedynkę, dwójkę i Noc kruka.
    I - Trochę zbyt prosta, irytujące sterowanie. Zdecydowanie za krótka, ale fabuła nie jest zła.
    II - To co mi się podoba. Gra jest w miarę długa, poziom trudności jest umiarkowany (choć może potem jest troszkę za łatwo) Fabuła też bardzo dobra.
    Noc Kruka. Bardzo fajny dodatek. Trochę przegięli z tymi pkt nauki. No i nie ma nic lepszego niż dostać 100 expa za to, że poszło się kawałek dalej zanieść wiadomość ;p Nowy świat całkiem fajny, nie najgorszy wątek z Krukiem. Jedynie to bagno strasznie mnie denerwuje ;p

W III nie grałem i raczej zbyt szybko się to nie zmieni. W IV na pewno nie zagram. Fabuła --10/10 Gorzej chyba tego rozegrać nie mogli.

Edit:
    @down
    Powiedz mi, jak mógłbym chcieć nie wiedzieć, skoro wiem o tym już od dawna? -.-
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2009, 21:00:43 wysłana przez Kuroi »

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 09, 2009, 08:51:04 »

Zaznaczaj spoile, bo nie wszyscy chcą wiedzieć o czym będzie to gó...znaczy się ta gra.

To niech nie czytają mojego posta. Zdaje mi się, że raczej tylko ty nie chciałbyś wiedzieć.
    BTW. Ale ty jesteś miły, aż ręce opadają.

@Up
    A skąd miałem o tym wiedzieć? Co, starasz się wytykać mi błędy ^^ ? Nie wiem, czy coś im się stanie jak ktoś będzie coś wiedział o Arcanii.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 20:22:03 wysłana przez Cirmius »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 09, 2009, 20:24:40 »
    Jak ja uwielbiam te docinki na forach

Co do tematu, Gothic jest moją ulubioną serią, kiedy dawno dawno temu włączyłem dwójkę, powalilo mnie, już chyba jestem fanatykiem :D
    - Gothic - ukończyłem z 6 razy, znam już na pamięć
    - Gothic 2 - skończyłem 3 razy,coś pięknego,
    - Gothic 2 NK - 2 razy, super gra, jeden z lepszych dodatków jakie wyszły
    - Gothic 3 - Doszedłem do 3/4 gry, póki wielki bug kazał mi przestać i dałem sobie spokój

Byłem sceptyczny co do Arcanii, ale po tym co pokazali na targach E3 (polecam filmik na youtube) można mieć nadzieję, że będzie dopraowana przynajmniej pod względem technicznym.

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 02, 2009, 15:31:25 »
    Ja powiem co myślę o gothic Seri. Pierwsza część mnie zachwyciła, druga z dodatkiem już mniej, a trzecia zniechęciła(za dużo bugów i zero klimatu gothic, choć widoki naprawdę piękne). Podsumowując poważnie zastanawiam się nad zakupem 4 części. Oddajcie gothica Pirani bythes!!!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 02, 2009, 15:33:27 »
    Nie chce nic mówić ale 3 też była robiona przez PB.
    PS. Może i lepiej że zostawili już "wypaloną" serie gothic i zajęli się Risenem.

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Września 02, 2009, 17:15:55 »
    Gothic 3 nie był robiony przez samą ekipę pirani bythes. Większością prac kierował Jawood. A co do Risen to zgadzam się s tobą Mat. Gothic seria już się wypaliła(dlatego czekam na risen, a nie gothic 4). 

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #143 dnia: Września 02, 2009, 21:28:16 »
    Gothic 3 nie był robiony przez samą ekipę pirani bythes. Większością prac kierował Jawood. A co do Risen to zgadzam się s tobą Mat. Gothic seria już się wypaliła(dlatego czekam na risen, a nie gothic 4). 
    Jowood nie robi gier, tylko wydaje. G 3 w całości robiony był przez Piranie, Jowood cisnął z terminem, z tąd cały stan gry.

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 05, 2009, 16:28:55 »
    Wiem odkop ale nie chce zakładać nowego tematu.Mam taki problem gra Gothic 3 oryginalna włączam grę biorę new game i pod koniec ładowania wyskakuje mi błąd ,,Scriptet sript is not registered:OnInt!"Wie ktoś o co chodzi?

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 13, 2009, 12:51:58 »
    Mi chodziła trójeczka normalnie i nie rozumiem zachwytu tą grą , po paru godzinach wywaliłem , nic mnie tam kompletnie nie zainteresowało , system walki jest ok ale i tak wolę wcześniejsze odsłony a o dodatku to trójki to tylko tyle " Zmierzch Bugów " .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 13, 2009, 12:54:40 »
    Ja też nie rozumiem zachwytu tym czymś. Mój tata się zakochał w G3 :D Przeszedł ją chyba 5 razy na kilka różnych sposobów.
    Ja wolę RTS'y chociaż G1 i G2 były świetne.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 13, 2009, 12:59:21 »
    Zgadzam się z Tobą  jedynka i dwójka miały to "coś"  i grało mi się z przyjemnością  i trójka miała duże wymagania sprzętowe i mało ludzi wtedy mogło się ją w pełni nacieszyc .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 21, 2009, 11:10:52 »
    Zgadzam się z Tobą  jedynka i dwójka miały to "coś"  i grało mi się z przyjemnością  i trójka miała duże wymagania sprzętowe i mało ludzi wtedy mogło się ją w pełni nacieszyc.

Zgadzam się. Ostatnio zainstalowałem gothic 1 i mogę z czystym sumieniem powiedzieć wam ,iż może ona pobić nawet gothic 3. Grafika nie jest może imponująca ale klimat pozostaje ten sam jak przed kilkoma laty.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 21, 2009, 14:19:38 »
    Jest kilka problemow...

Sterowanie jest wkurzajace (ctrl strzalka...)
    Grafika w sumie nie jest straszna, nadal jest calkiem ladna
    Wszystko sie juz zna, nic nie zaskoczy (probowalem kiedys grac tak, jakbym nie znal tego, na glos sie zachwycalem "o kurde, co to? Scierwojad, ciekawe czy silny..." jednak calkowicie nie wyszlo, tego sie po prostu przezyc jeszcze raz nie da, chyba, ze, bo ja wiem, po 40 latach?)