Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #255 dnia: Października 29, 2010, 21:46:00 »
    Gothic 3 nie jest zabugowane?
    To już przesada, no ale w porównaniu do Świtu Bugów to mało jest gier z wieloma bugami.
    W G3 silnik nie był zoptymalizowany. Risen jest na tym samym silniku, ma lepszą grafę a mi chodzi lepiej od G3.
    Jak już masz wybierać pomiędzy G3 a G3ZB to wybierz
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2010, 21:51:33 wysłana przez rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #256 dnia: Października 29, 2010, 21:53:51 »
    MI chodzi doskonale od kiedy dokupilem sobie RAM. Mialem 512 mb teraz mam 2 GB i chodzi mi CUDNIE. Wiec naprawde nie wiem o co ci chodzi. Chce sie grac to trzeba miec komputer

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #257 dnia: Października 29, 2010, 22:18:13 »
    Ta jasne tylko ja mam 4 GB RAMu, kartę grafiki najlepsza jaka wyszła w tym roku, procesor ( łącznie) 14 GHZ 4 rdzenie i jakoś mam tak zbugowana grę, która ciągle się zacina... Z 3 się nie postarali. ( Szczególnie wnerwia mnie ten system walki )
    Freeedom!!!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Października 29, 2010, 22:42:38 »
    Ciekawe jak ty byś się postarał jakby ci JoWood poganiało z premierą.
    Phirania też nie jest doskonała.
    Przedstawie problemy Gothica i powody szybszego wydania:
    -Gothic jeden-brak kasy już wtedy było widać że nie mierzyli sił na zamiary np. niedokończony oboz bandytów
    -dwójeczka-tu już był wydawca który chciał tylko napełnić sobie portfel poganiał ich(NK jest tym co PB chcieli już mieć w podstawce ale się nie wyrobili)
    -trójka_tu każdy może sobie dopisać historię

Mortis,G3 po prostu jest kapryśne, na kopmie A chodzi lepiej niż na kompie B, chociaż B jest lepszy. A i kto w momencie wydania G3 miał taki sprzęt jak ty( o ile taki wogóle był).
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #259 dnia: Października 30, 2010, 09:20:37 »
    Nie kupowałem na premierze G3. Tylko trochę później...
    Freeedom!!!

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Października 30, 2010, 10:55:32 »
    Mój sprzęt w momencie premiery G3:

512 mb RAM
    procesor Athlon 3000+ (jednordzeniowy)
    karta graficzna: GeForce 7300

I chodzil sredniawo, czasem sie zacinal, ale jakos dalo sie zacisnac zeby i grac.

Po dwoch miesiacach dokupilem sobie 2 x 1 GB kostki RAM. I chodzil bardzo dobrze, wrecz wspaniale. Przy teleportacji czekalem moze z 5 sekund na zmiane obszaru gry, ciecia trafialy sie moze raz dziennie na jakims szczegolnie upierdliwym kawałku świata...
    W miedzyczasie sciagnalem sobie patche, ktore znacznie poprawily jakosc gry. Aha, jesli ktos gra magiem to nie polecam jednego z nich, teraz juz nie pamietam jak sie nazywa, ale pamietam, ze byl jakis nietypowy...w kazdym razie trafienie magią w ruchomy cel biegnący prosto na ciebie było prawie niemozliwe, gdyz kule ognia i inne pioruny waliły w podłoże przed celem...taki jedyny bug.

Teraz miesiac temu kupilem sobie juz taki bardziej wypas sprzet. Sporo lepsza karte graficzna, procek dwurdzeniowy, wymienilem pamieci na szybsze...i chcialbym pograc, ale mi sie plyta G3 zniszczyla w poprzednim nosniku (ktory sie notabene spalil...) wiec poczekam, az wyjdzie w jakiejs platynowej kolekcji za 30zł i sobie dokupie, bo gra naprawde fajna.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Listopada 02, 2010, 14:01:03 »
    G3 ja upolowałem w gazecie za jakieś 20 PLN niestety nie pamiętam dokładnie tytułu czasopisma...

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Listopada 02, 2010, 15:46:12 »
    Ja także widziałem G3 za 20 zł , i był to prawdopodobnie Cd-Action. Sam zastanawiam się czy zagrać w G3.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Listopada 02, 2010, 17:05:32 »
    Możecie wierzyć lub nie ale:
    G3 poszedł mi na:
    Athlon 1.5
    512 mb ram
    GeForce 5200 128 mb

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #264 dnia: Listopada 02, 2010, 19:45:45 »
    G3 ja upolowałem w gazecie za jakieś 20 PLN niestety nie pamiętam dokładnie tytułu czasopisma...

Z tego co swego czasu natrafiłem na innym forum to był Play. :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Listopada 02, 2010, 20:15:33 »
    I nie za 20 tylko za 13,99 zł.
    Jest to numer 7/2010
    Wiem, bo mam
    (click to show/hide)
    ;)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Listopada 02, 2010, 20:52:59 »
    Komuś niepotrzebna płytka? Pokryje koszty transportu plus dorzuce coś symbolicznie :)

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #267 dnia: Listopada 02, 2010, 22:31:27 »
    Nie ma potrzeby, przyślij mi adres na priv., to Ci wyślę w pudełku:), nie lubię go i już.
    P.S. Wysłać mogę dopiero w poniedziałek jak wrócę w pielesze ( mam urlop szlajam się i oddaję nieprzyzwoitym rozrywkom). Jeśli chcesz, i możesz poczekać, to no problem.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Listopada 24, 2010, 09:42:46 »
    Odpaliłem G3 na nowym sprzęcie i na nowym systemie (siódemka).
    I cóż...troszke sie rozczarowałem. Wgrałem od razu najnowszego patcha...odpaliło się ładnie wszystko, od razu ustawiłem najwyższe ustawienia graficzne...i zaraz po oswobodzeniu Ardei się zaczeło. "Where is the guru?" na każdym kroku. Co pare minut...potrafi mocno zniechęcić do gry. Może to wina bardziej pamięciowymagającego systemu? Na XP ten błąd pojawiał się, owszem. Ale góra raz na pare godzin. Jeszcze może to być wina tego najnowszego community patcha, wcześniej nie gałem na nim...ale z drugiej strony nie chce mi sie przechodzic wszystkiego od nowa. Teraz zmienilem ustawienia graficzne na średnie, jak nie pomoże to zainstaluje jeszcze raz bez patchy, albo może na XP spróbuje...

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Listopada 24, 2010, 10:25:36 »
    Co do grafiki... Czy u was także krajobraz powstaje na oczach gracza? Trochę mnie to drażni że horyzont "rysuje" się przedemną, czy to jest wina gry czy może sprzęt za słaby?
    Phenom x2 550
    HIS HD 4870 1GB
    2x2GB GoodRam 1333MHz
    A może coś w ustawieniach powinienem zmienić?