Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89615 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chudy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #270 dnia: Listopada 24, 2010, 14:23:13 »
    http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=24404
    Tutaj masz jak modyfikować ge 3 ini żeby poprawić jakość gry (chodzi o odległość wyświetlania trawy, postaci itp.)
    Mi się wszystkie części gothica podobają ale czekam na patcha od CP do Zmierzch Bogów.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #271 dnia: Listopada 24, 2010, 19:18:24 »
    hmmm...zmienilem ustawienia na srednie i przez jakies dwadziescia minut spokoj, raz tylko sie "zacielo" (pierwszy raz)...nieziemskie rzeczy sie z tym G3 dzieja, ale oby sie tak utrzymalo jak jest ;d

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 05, 2010, 17:24:11 »
    Gothic 3 wymiata moja ulubiona częśc.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 05, 2010, 17:53:29 »
    Gdyż jestem zdesperowany, do granic, chodzi mi o brak cRPGów, zastanwiam się chociażby nad kupnem Gothic'a.
    Ale wziąż jestem bardzo sceptyczny i ostentacjnie do niej podchodzę. Niech mi ktoś przybliży wady i zalety, ze strony gracza, nie twórcy.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 06, 2010, 21:01:37 »
    Zależy co dla ciebie jest ważniejsze: klimat czy grafika.

Osobiście polecam ci Gothica jeden który mimo swojej grafiki nadal mi się podoba.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 06, 2010, 22:17:14 »
    Jeśli zamiast swobodnej, pięknej walki wolisz jakieś pseudo szachy niczym w Oblivionie śmiało sięgaj po Gothica. Klimatu grze nie sposób odmówić, wyrazistych postaci również nie wspominając o dobrym scenariuszu i dobrej fabule. Jednak walka... Żenada: Atak-Blok/unik i tak do znudzenia... 2 razy z rzędu kombinacji nie wprowadzisz bo przeciwnik oczywiście też musi mieć szansę zaatakować. Jak w szachach.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 07, 2010, 10:30:29 »
    W G3 brakuje mi jakiegoś takiego "kopa w du...", takiego pchania gracza do przodu... niby fajnie bo możesz robić co chcesz... ale fabuła gdzieś znika... Biegasz od wioski do wioski, robisz zadania, wybijasz orków(w zależności jaką drogę wybierzesz) i... tyle. Nuda samemu można 1 po 2 wybić całą wioskę jeśli nie ma w tłumie maga lub strzelców bo walka z tymi okazuje się śmiertelnie niebezpieczna.  Jeszcze łuczników można łatwo sprowadzić do walki mieczem podbiegając do nich sprintem, ale z magami to już ruletka jak trafi to niewielka szansa przezycia...
    W G2 sama fabuła jakoś mnie bardziej ciekawiła, tu to wszystko jakieś takie "bezbarwne..."

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 07, 2010, 15:16:32 »
    Fakt, bardzo zależało mi na klimacie, mniejsza o grafikę, ale żeby chociaż miała więcej niż 3 na 3 piksele :)
    Ale jeżeli w grach chodziłoby o sam klimat, fabułę (o ile nie można w nią ingerować), barwne postaci to lepiej oglądać filmy, w grach ważna jest też walka, a po waszych wypowiedziach, chyba skłonię się do dalszych poszukiwań.
    Dzięki za odpowiedzi.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 16, 2010, 12:09:14 »
    Witam. Mam problem z Gothic 3. Polega on na tym, że gdy odpalam grę to pokazuje się czarny ekran i napis "Out Of Range". Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem?

Offline walus1115

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:54:26 »
    Moim zdaniem Gothic I rządzi, najlepsza fabuła i wgl. Choć i dwójka była wporzo, ale 3 to już badziewna wyszedła. Ostatnio Risena odpaliłem i nawet nawet ale ta gra straciła już klimat :(. Musze sprawdzić jeszcze IV ale niestety mikołaj zapomniał pod choinkę dorzucić :/

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 30, 2010, 21:17:05 »
    Ja zamierzam kupić  gothica 3 dlatego że nie ma tam dużego nacisku na fabułę co przypomina mi trochę m&b. Grałem też w g1 , g2 i bardzo mi się podobały ale wolę g3, ponieważ jest duża swoboda płynąca z rozgrywki.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 30, 2010, 22:28:46 »
    walus1115! Nawet nie próbuj czwórki!  Kichaaaa.... Twój mikołaj wie co dobre:)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 30, 2010, 23:27:56 »
    Nie wiem czy wiecie ale jest robiony od jakiegoś czasu dodatek do g4 Upadek Setarrif. Ma pojawić się możliwość grania postacią z podstawki. Pisało też że można sterować ''innymi postaciami serii gothic''. Co sądzicie na temat dodatku moim zdaniem będzie przeciętny.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 31, 2010, 00:57:46 »
    Jaka podstawka, taki pewnie dodatek będzie :( Linia pod kątem 45 stopni , 3 razy krótsza...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 31, 2010, 10:22:09 »
    nie grałem we 4 więc nie powiem :)